Politika

Abazović sa zamjenikom komandanta NATO snaga za Evropu: Sistem kolektivne bezbjednosti ključni segment u zaštiti sigurnosti i stabilnosti

Abazović sa zamjenikom komandanta NATO snaga za Evropu

Premijer Dritan Abazović primio je danas u vili Gorica zamjenika komandanta Savezničkih snaga za Evropu (DSACEUR), generala Tima Radforda. Njega su, zajedno sa premijerom, dočekali ministar odbrane Filip Adžić i načelnik Generalštaba Vojske Crne Gore, brigadni general Zoran Lazarević.

Abazović je, kako je saopšteno iz Vlade, istakao važnost članstva Crne Gore u NATO, ocjenjujući tu odluku kao istorijsku, i naglasio da je sistem kolektivne bezbjednosti ključni segment u zaštiti sigurnosti i stabilnosti za države poput Crne Gore.

Premijer je istakao da će ove godine, po prvi put, Crna Gora dostići planiranih 2 odtso BDP za odbranu, što potvrđuje kredibilnost našeg članstva u NATO.

“U kontekstu agresije na Ukrajinu, Abazović je ocijenio da je Crna Gora prva u regionu po broju primljenih izbjeglica, što govori da je naša zemlja sigurna luka i otvorena za sve kojima je sklonište potrebno, što je potvrđeno mnogo puta tokom istorije”, navodi se u saopštenju.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Mongro
Gost
Mongro

Jel završio razgovor sa – I to je to?

Ja ❤🇲🇪
Gost
Ja ❤🇲🇪

Sta ce ova bitanga sa natom kad sve informacije prosledjuje srbiji i rusiji

Loš
Gost
Loš

Reci mu u svom stilu.Putin je pravio greške,,ali i NATO nije bezgrešan.Svi griješe.I eto,svi su isti,nema razlike.

Send this to a friend