Politika

Abazović se dodvorava političarima u Sarajevu

Dritan Abazović

Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara Staša Košarac izjavio je da nema nikakve potrebe da se potpredsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović netačnim i neprimjerenim izjavama dodvorava političarima u Sarajevu, niti da na bilo koji način opravdava sasvim ljudski i državnički potez predsjednika Vlade Crne Gore Zdravka Krivokapića, koji je u telefonskom razgovoru predsjedniku Srpske Željki Cvijanović čestitao Dan Republike.

“To je jedan potpuno normalan potez premijera Krivokapića, kome je sasvim jasno da su Srbi konstitutivan i državotvoran narod u BiH i da je Republika Srpska Dejtonskim mirovnim sporazumom i Ustavom BiH potvrđena pravna i politička činjenica i da ima pravo da obilježava i slavi Dan Republike”, rekao je Košarac u izjavi za Srnu, prenosi Dan.

Košarac, koji je i visoki funkcioner SNSD-a, upozorio je na činjenicu da ne postoji nikakva „Republika BiH”, niti bilo kakav „Dan Republike BiH”, što je potpredsjednik Vlade Crne Gore nekoliko puta ponovio putem društvenih mreža i izjava za regionalne medije.

“Abazović je sarajevski student i siguran sam da, kao doktor političkih nauka, vrlo dobro poznaje situaciju u BiH. Zato mislim da nije riječ o grešci, već o nejasnoj potrebi potpredsjednika Vlade Crne Gore da se dodvori političarima iz Sarajeva, od kojih većina ne razumije šta znače dobrosusjedski odnosi u regionu”, poručio je Košarac.

On je potvrdio da Republika Srpska želi da nastavi da njeguje dobre političke i ekonomske odnose sa Crnom Gorom, posebno zbog činjenice da u toj susjednoj državi živi mnogo Srba koji su na različite načine, pa i rodbinski, neraskidivo vezani sa Srbima u Republici Srpskoj.

“Konačno, Republika Srpska ima i ustavno pravo da sa susjednim državama uspostavlja posebne paralelne odnose, čega je potpredsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović takođe veoma svjestan. Zato bi bilo dobro da u svojim izjavama ne upotrebljava terminologiju i nazive koji Srbe u Republici Srpskoj i BiH asociraju na ružnu prošlost i vrijeđaju naša osjećanja”, zaključio je Košarac.

Podsjećamo da je hrvatski član Predsjedništva BiH Željko Komšoć za CdM kazao da je Krivokapić čestitajući Dan Republike Srpske Željki Cvijanović „platio danak neiskustvu”, ali da će imati dosta prilika da se „popravi” s obzirom na to da je, kako kaže, nov u politici.

“Mi nijesmo naivni pa da nijesmo upućeni u uvjerenja šefa crnogorske vlade”, rekao je Komšić za podgorički portal CdM..

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
LSCG
Gost
LSCG

Laze ih isto kao nas

Mongro
Gost
Mongro

Znači, od moguće selidbe za Sarajevo, Dritan će ipak izabrati Pale! Mada BG mu je uvijek tu na izvolite….ako sad šta ne povrijedi?!

Emma
Gost
Emma

Dijeli lekcije sad po Bosni. Kod nas prode kroz reseto.

Kurjak
Gost
Kurjak

Abazović je za u cirkus ili nedje sladolede da prodaje.Kakva njegova Vlada….

NašAleksa
Gost
NašAleksa

Sta ste ocekivali od nekog sa 120cm

Zoran
Gost
Zoran

Ovo je kadar Rakcevicev. Velikog crnogorca. Zakleo sam se da cu kupovati samo domace. Jedino ni kg brasna tvoga kupiti necu.

iish
Gost
iish

Klosarac rekoste?

Dolina Bogova
Gost
Dolina Bogova

Kad ce Novokomponavana Vlast svratiti u prijestolnicu ? Smijete li doc ?

Nebbitan
Gost
Nebbitan

On može samo da se dodvorava df da ga prime na sledece izbore sa njima u koaliciju. Glasove Crnogoraca neće dobiti.

KarlitoBrigante
Gost
KarlitoBrigante

Nije se zbunio nego je nacionalista i sve radi da se R.S odvoji od BiH.

Turbo mili
Gost
Turbo mili

Pokazo je on njima neki dan ,ko je i sta je !!!!

Unreal
Gost
Unreal

Mali, mali.. vazda mali..

BBC
Gost
BBC

Daj druze dovedi se u red, osisajtu kosmurinu, podpredsjednik si vlade a ne neki hipik. Ne pomaze ti to svakako u visini, ne izgledas nista veci

Jonaikije
Gost
Jonaikije

Mijaoo mijaooo 😂😂😂

gospodi pomiluj
Gost
gospodi pomiluj

Još kao studirao tamo. Dako je imao interakcije, bilo kakve sa tamošnjim narodom?

Rozaj
Gost
Rozaj

Nema vise sumske

NikolA
Gost
NikolA

Ovaj lik je za posmatranje, od hodanja do gestikulacije ,ponasanja … ne znam kome moze ovaj biti simpatican, zamislite dozivio da bude neko, e sad zamislite sta je spreman sve da uradi da ostane taj neko, kaoacitet toliki da salje djevojkama poruke na instagram… prolazi Bokeljskom obezbedjenje , jedan mu nosi kisobran on ono njegovo da ispadne 10 cm visociji… Više »

Daka
Gost
Daka

Ao oćete li nas maći od te ludnice od Bosne, oni tamo svaki dan imaju bar deset ovakvih tema. Šta je rekao jedan predstavnik naroda a šta drugi, Hrvatski predsjednik izjavio a ovaj mu odgovorio, Vulin rekao ono a Bakir mu rekao ono. Dodik, Bakir i Čović tako drže vlast, jedan bi da se otcijepi, drugi bi da pravi unitarnu… Više »

Send this to a friend