Politika

Abazović Stankoviću: Jeste li Đukanovića pitali za Limenku, KAP…

Predsjednik URA Dritan ABazović uputio je otvoreno pismo vrhovnom državnom tužiocu Ivici Stankoviću, u kojem pita da li je bio na konsultacijama kod predsjednika DPS-a Mila Đukanovića, prije donošenja odluke o izdavanju obaveznog upustva vezanog za zabranu hapšenja Nebojše Medojevića.

“Bez želje da ovim otvorenim pismom dodatno podignem političke tenzije u društvu, strpljivo sam sačekao odgovor iz VDT o medijskim spekulacijama da ste takvu odluku donijeli uz aminovanje Đukanovica, kod kojeg ste bili na sastanaku.  S obzirom da se do sada niko oko toga nije oglašavao, pitanje ponavljam javno, želeći kao političar, ali prije svega kao građanin Crne Gore da saznam istinu”, poručio je Anazović.

On dodaje da je nevjerovatno da sa jedne strane imamo stalna insistiranja na nezavisnost djelovanja institucija sistema, naročito VDT-a u čemu, kako dodaje, imaju punu podršku, dok nas sa druge, tvrdi Abazović, postupci nalik ovome (ukoliko se navedeni susret desio) konstantno demantuju, ili u najmanju ruku tjeraju na ozbiljnu sumnju.

“Bilo bi krajnje zabrinjavajuće ako ste poslušali savjet predsjednika DPS-a, koji je prilikom Vašeg prvog uputstva (u ranijem slučaju Mandić i Knežević), gostujući na jednoj TV emisji izjavio da ste se tada trebali konsultovati sa političkim liderima, šta niste učinili, zamjerajući Vam da ste time ozbiljno pogriješili. Takvo uplitanje u rad VDT-a je, po nama u pokretu URA, neprihvatljivo i služi kao klasično političko zastrašivanje”, napisao je on.

Lider URA-e, dalje navodi, da se iskreno nada da Stanković nije bio na konsultacijama kod bilo kojeg lidera ili stranke, iako,  informacije do kojih je, Abazović došao govore suprotno.

To bi, dodaje on, značilo da se VDT vjerovatano sa istim „konsultovali“ i u slučajevima kao što su Telekom, Solana, Limenka, KAP ili izdavanje državnih garancija, a gdje je, po mišljenju Abazovića, predsjednik DPS-a direktno ili indirektno umiješan”.

“U tom slučaju sve gubi smisao jer je logično da Vas je Đukanović savjetovao da u tim slučajevima svojom neažurnošću dozvolite zastaru predmeta, a da u ostalim slučajevima, godinama tražite nekakve dokumente ili da ih prevodite kao da je riječ o hijeroglifama, a ne o engleskom jeziku”, dodaje on.

Ukoliko bi se ove sumnje ispostavile kao tačne, Abazović tvrdi, da bi to bio još jedan javni skandal koji ne treba ni Stankoviću, niti VDT-u, ali ni državi Crnoj Gori.

“Ako će jedan politički lider govoriti VDT-u kako da postupa u pojedinim slučajevima, onda je bolje da zaključate tužilaštvo, a ključ ponesete u DPS, pošto je tamo izgleda arhiviran cijeli državni aparat. Ipak, ljudski, ali i politički, želim da vjerujem da niste otišli toliko daleko”, poručuje on.

Abazović u otvorenom pismu dodaje da je prošlo je skoro tri godine od kada je Stanković stupio na funkciju VDT-a, a da pritom, tvrdi on, ostvarenih rezulatata, naročito u pomenutim slučajevima, gotovo da nema.

“Ukoliko za to postoje objektivne okolnosti koje se ogledaju u opstrukcijama, nedostatku kapaciteta ili političkom pritisku koje trpite, onda je ispravnije podnijeti ostavku i biti upamćen kao neko ko je makar pokušao da unaprijedi sistem i sprovede pravdu. U suprotnom, Vaš rad će se svesti na ono što smo već imali prilike da vidimo kod Vaših prethodnika, a to je sprovođenje selektivne pravde i zaštite najviših državnih funkcionera i njima povezanih lica”, zaključio je lider URA-e.

 

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Fahro
Gost
Fahro

I to rece politicka gromada jedne od najacih stranka u Crnoj Gori.Broje manje nego sto FK Otrant ima clanova.Ne brinite vi sto je VDT odlucio i sta radi.Brinite se vi za vasu poziciju u politckom zivotu CG koji je vise nego jadan.Kud ste mali tu ste jos i totalno nebitni postali.Ukratko – NULA.

Ano Minus
Gost
Ano Minus

Kakve veze ima jesu li “mali” ili “veliki”. S pozicije istine to je absolutno nebitno. Samo što onda više ne bi imao argumente za odbranu lika i djela VDT. “Koncept” napada ad hominem već je prevaziđen, jer je postao dokaz da ta osoba ima pravo.

Fahro
Gost
Fahro

Ima veze dali je mali ili veliki. Ovaj mali kao i drug mu Becic su cist primjer bavljenja sa politikanstvom i populizmom.Mis prdnuo gora se trese.Onomad zamalo dodje do tuce u skupsstini – niko se ne cuje i niko ne osudjuje onako ulicarsko ponasanje od DFa. Na drugoj strani bave se sa nekim sciencefiction pricama koje ponekad i Medojevica nadmasuju.Misle… Više »

Anominus
Gost
Anominus

Kad “svak bude radio svoj posao” neće se morat oglašavat ni mali ni veliki. A, VDT ga ne radi, jer se bavi politikom umjesto svojijem poslom. SDT je pokrenuo skidanje imuniteta poslanicima, SKUPŠTINA je to i učinjela, dalje je do SDT što će činjet. Intervencija VDT je iztrčavanje pred rudu, što i jest dokaz da je politički motivisan, jer je… Više »

crnogorac
Gost
crnogorac

ne vjerujem ja da bi stanković…, ma kakvi…, ma nije sigurno a ne daj bože da je još dragi nam katnić pod sumnjom!

Send this to a friend