Politika sa ministrima u posjeti

Abazović u Kotoru: Crna Gora je na pravom putu

Posjeta Kotoru/Foto: Vlada CG

Od Kotora počinjemo obilazak svih opština s ciljem da pošaljemo poruku da je Crna Gora, uprkos svim problemima sa kojima se suočavama, na pravom putu, kazao je odlazeći premijer Dritan Abazović u toku današnje posjete Opštini Kotor.

Kako je saopšteno, Abazović je zajedno sa ministrom ekonomskog razvoja i turizma Goranom Đurovićem, ministrom zdravlja Dragoslavom Šćekićem i ministrom sporta i mladih Vasilijem Laloševićem, boravio u zvaničnoj posjeti Opštini Kotor gdje ih je dočekao predsjednik Opštine Vladimir Jokić sa svojim saradnicima.

Na početku posjete, kako se navodi, delegacija Vlade i Opštine obišla je zidine Starog grada.

Tom prilikom, Jokić je ukazao na neophodnost konzervacije bedema i angažovanja renomirane inostrane kompanije sa kojom je Opština ranije sarađivala, a za koje je, kako je istakao, “neophodna podrška države u tom kontekstu”.

Abazović i Šćekić, zajedno sa Jokićem i ostalim ministrima, obišli su Opštu bolnicu Kotor gdje su razgovarali sa njenim direktorom dr Davorom Kumburovićem o namjeri Vlade da tu “instituciju proglasi za regionalni zdravstveni centar”.

„Kotor je grad koji generiše najveću vrijednost u Crnoj Gori, koja se ne mjeri samo ekonomskim parametrima. Od Kotora počinjemo obilazak svih opština s ciljem da pošaljemo poruku da je Crna Gora, uprkos svim problemima sa kojima se suočavama, na pravom putu“, naglasio je odlazeći premijer.

Jokić je naglasio  da Kotor možda ima “najmanje” finansijskih zahtjeva prema državi, ali da je potrebno da “država otvori prostor u smislu administrativnih prepreka”.

„Postoji spremnost da se pomogne u rješavanju tih problema. Osim toga što imamo kritične tačke koje moramo zajedno rešavati imamo i zajedničke uspjehe. Nalazimo se u bolnici koja formalno postaje regionalni centar i obišli smo zidine, te stvaramo preduslov da u budućnosti potpišemo Memorandum sa državom da u narednom periodu konzerviramo bedeme kako bi dobili onaj sjaj koji im i dolikuje, a samim tim da našu generaciju upišemo u istoriju kroz vjekove koji dolaze“, naglasio je Jokić.

Delegacija Vlade i Opštine, kako dalje dodaju, zajedno sa ministrom sporta i mladih Vasilijem Laloševićem i direktorom Uprave za kapitalne projekte Esminom Bećovićem obišla je i lokaciju sportske dvorane u Rakitama, čija realizacija kasni već 15 godina.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Kotoranin
Gost
Kotoranin

Vise zvanicnika nego glasova!

Labud Dabanović
Gost
Labud Dabanović

Majka naša Crna Gora sa svojom đesom uvijek je na pravom putu i uvijek Bog i Pravda rađali nam pravog vođu-da nas okupi i povede da se oslobodimo đavoljih nauma nekih naroda i takvih poput tebe Dritane-domađih izroda i izdajnika.

Delfin🇲🇪
Gost
Delfin🇲🇪

Sigurno su mu aplaudirali Kotorani, a u Skaljare bio na ručak vjerovatno brt abaz niko kao on.😂😂😂😂😂

Send this to a friend