Politika

Abazović: Vlada će se formirati, neki mediji nijesu daleko od onih iz regiona kojima smo oduzeli licencu

Ako se formira 43. Vlada, a formiraće se, ovako ili onako, treba ispuniti obaveze koje nijesu toliko problematične, a kaznena politika prema određenim medijima mora da se pojača, kazao je mandatar za sastav nove Vlade Dritan Abazović na konferenciji Centra za demokratsku tranziciju (CDT) “Mreža dezinformacija: ukradena demokratija”.

FOTO: Dritan Abazović, Tviter

“Naša kaznena politika prema određenim medijima mora da se malo pojača. Mi smo već uzeli dozvolu za neke regionalne TV  stanice. Znam da će to da bude jako grubo prema našim medijima, ali ne mislim da su neki naši mediji daleko od tih kojima smo privremeno oduzeli licencu za emitovanje. Možda to njima isto zvuči kao čin patriotizma, ali afirmisanje nekih fašističkih djela, jake polarizacije i nacionalizma je vrlo štetno za male sisteme poput Crne Gore koji su i dalje vrlo ranjivi”, kazao je Abazović.

Smatra da je jako važno da se vrjednosno opredijelimo.

“Ipak se na tlu Evrope izvodi invazija na jednu suverenu državu. S druge strane ratne aktivnosti ne prestaju. I mislim da su to oni momenti kada konflikt više nije više na idejnoj ravni, ravni društvenih mreža, političkih obračuna, već dnevno odnosi živote ljudi i stvara veliku tragediju u 21. stoljeća. Iz tog razloga obaveza svih nas je da detaljnije sagledamo te vijesti, da znamo da ovo nije uobičajeni društveni moment i da takve segmente prepoznamo kao opasne po Crnu Goru. Zašto? Zato jer smo mala država, koja je ekonomski u prilično velikim problemima, koja nema izgrađen sistem demokratskih institucija i odbrane od takvih pojava”, kazao je Abazović.

Ističe da strani uticaj u Crnoj Gori postoji, ali treba razložiti pravi maligni uticaj po našu zemlju od onoga što je opravdanje za nezavršavanje naših domaćih zadataka, a želi da se pokrije retorikom da se to nije završilo.

On je istakao i da je u Crnoj Gori lažna vijest postala dominatna.

“Biti alergičan na kritiku, znači biti alergičan na istinu. U Crnoj Gori je lažna vijest postala dominantna. Društvene mreže su učinile svoje i velika se politička borba vodi tamo. Postoje portali koji su naklonjeni određenim političkim strukturama, kreiraju svoje mnjenje, postoje i mediji koji su naklonjeni. Nedostaje profesionalizam, postoji tendencioznost. Čak i kad je informacija tačna, tu su naslovi i podnaslovi sporni”, kazao je Abazović.

Programska direktorka Centra za demokratsku tranziciju Milica Kovačević ocijenila je da se u Crnoj Gori i regionu svi politički akteri javno gnušaju dezinformacija, a veoma je malo onih koji za njima ne posežu tajno.

S.Đukanović

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Antifa
Gost
Antifa

Nije jasno da levicari u EU mogu da vjeruju politikantskim nastupima I populizmu. UrA je daleko od zelenih jos dalje od ljevice. CG treba prava ljevica, Diem29.

🇲🇪Bernini🇲🇪
Gost
🇲🇪Bernini🇲🇪

Postupi po istoom principu.

marius
Gost
marius

Ja ne znam na koje medije se konkretno odnosi ovaj Abazovicev kriticki stav, al ako mislis na CDM, e tu si ga potpuno omanuo bajto. Sve sto su napisali je istna, i niko to nije uspio da demantuja, a ako je i kojim slucajem nesto pogrsno napisano, oni su se to vrlo brzo skinuli sa portala, i izvinuli se citaocima.

Ko ve sisa
Gost
Ko ve sisa

Bice kao za koronu
Idemo horsko pjevanje .Svi u glas o ratu ⛹️🤾🏃🤸😊

Zdravko
Gost
Zdravko

Ja bih prvo oduzeo licencu onima sto nam serviraju razne farme i zadruge, promovisu starlete kao da su nacionalni heroji i nasoj omladini promovisu sadrzaje pune nasilja, narkotika i alkohola, cime stavljaju nase prave vrijednosti u drugi plan, jer ako izgubimo nase nasledje, istoriju i kulturu moze posle toga i Angela Merkel da bude predsjednik vlade bice nam dzaba

Mister No
Gost
Mister No

E bitango jedna! Ti medijima da prijetiš. pih!

Dolores
Gost
Dolores

Postoji ovo, postoji ono…Batali više to isprazno floskularno teoretisanje no radi posao koji si prihvatio. Bezbjednost ove zemlje je NIKAKVA zahvaljujući najviše tebi. Čemu priča koju pričaš, nijesmo željni puke priče no REZULTATA rada!!! Izuzetno neozbiljan čovjek. Zabavlja građanstvo verbalnim žongliranjem unižava nam zdrav mozak. Ogavno.

Hugo
Gost
Hugo

Jos bi ti to hvalilo da uradis junace.

Zoran
Gost
Zoran

Ne drzite govore nego dajte vladu vise. Cekate li da ovi dokrajce drzavu? Oduzeti dozvole svima koji blate Crnu Goru i koji dovode svakave izrode da pumpaju narod da mi ne postojimo.

Send this to a friend