Politika

Adrović i Šahman predstavljali Bošnjačku stranku na Kongresu EPP-a u Helsinkiju

Poslovni direktor Bošnjačke stranke, Admir Adrović i portparol Sead Šahman predstavljali su Bošnjačku stranku na 25. Kongresu Evropske narodne partije (EPP), koji je održan 7. i 8. novembra u Helsinkiju, glavnom gradu Finske.

Predstavnici Bošnjačke stranke iskoristili su priliku da predstave kandidaturu svoje partije za članstvo u EPP-u delegacijama političkih partija iz regiona, čelnicima EPP-a i uticajnim poslanicima u Evropskom parlamentu.

“Iskazana je spremnost BS-a za snažnijom saradanjom i jačanjem partnerstva sa najznačajnijom političkom grupacijom u Evropskom parlamentu”, saopšteno je iz Bošnjačke stranke.

Navodi se da od mnogih zvaničnika Bošnjačka stranka prepoznata kao politička organizacija koja u značajnoj mjeri doprinosi daljoj integraciji Crne Gore u EU.

“Njeno strateško opredjeljenje za građansku i multietničku državu dodatno je preporučije za članstvo u ovom savezu. Podsjećamo da je za pristupanje porodici evropskih narodnih partija BS tokom prošle godine uputila zvaničnu aplikaciju. Konačna odluka o njenom statusu biće donijeta na političkoj skupštini EPP-a početkom februara 2019. godine u Briselu”, zaključuje se u saopštenju BS-a.

Send this to a friend