Politika

Adžić: Policija i Tužilaštvo preispituju moguće zloupotrebe promjene prebivališta

Filip Adžić

Nakon analize prijava promjene prebivališta od strane Direktorata za upravne poslove državljanstvo i strance uočeno je da u pojedinim opštinama gdje se održavaju lokalni izbori postoji povećan broj zahtjeva za prijavu promjene prebivališta od strane građana, saopštio je ministar ubutrašnjih poslova u tehničkom mandatu Filip Adžić.

“Upoređujući stanje sa prethodnom godinom ili drugim godinama u kojima nije bilo održavanja lokalnih izbora uočava se drastičan porast naročito u opštini Šavnik što upućuje na postojanje sumnje da se vrše izborne zloupotrebe. Naime, od aprila mjeseca u Šavniku je izvršeno ukupno 375 promjena prebivališta na osnovu koje su upisana lica stekla biračko pravo, uporedbe radi za isti period prošle godine izvršeno je ukupno 31 promjena prebivališta. Zbog navedenog Ministarstvo unutrašnjih poslova će vršiti pojačanu kontrolu u cilju sprečavanja bilo kakve izborne zloupotrebe”, istakao je Adžić.

Prema njegovim riječima, u Krivičnom zakonu jasno je propisana kazna za one koji navode na ovjeravanje neistinitog sadržaja, dok su predviđene kazne u trajanju od tri mjeseca do pet godina.

“Takođe bih istakao da Odjeljenje bezbjednosti Nikšić i Osnovno državno tužilaštvo već preduzimaju mjere i radnje po prijavi građana Šavnika, a koja se tiče sumnji na zloupotrebu prava na prijavu prebivališta”, zaključio je Adžić.

 

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Filip
Gost
Filip

Vidi Adzicu sta je sa onim stranim drzavljanima iz Nisa sto se drugi put mijesaju u izbore druge drzave. Da to nije hitnije? Da ne bi normalna drzava dala trajne zabrane ulaska takvima? Da nijesu za krivicno gonjenje?

Slavica
Gost
Slavica

Pogledaj sto se radi u budvi

jowoglowo
Gost
jowoglowo

prespitaj i koliko crkvenjaka-popova crkve srbije vršlja po cg !!!

Realno /nk
Gost
Realno /nk

Sta se redilo u nk za vrijeme izbor,a, dovlacili iz trebinja glasace, a tih dan vise je bilo beogradskih tablica nego nk, i nikom nista….!!!!

Komentator
Gost
Komentator

Zakljucio je hotelijer

Narod
Gost
Narod

Pa popovi se upisuju i prepisuju po potrebi SPC….jel ti sad jasno glavonjo??

Bik
Gost
Bik

A ima li koji pametan politicar da predlozi zakon po kojem osoba moze da glasa samo jednom u 4 godine za opstinski parlament !

Festadjun
Gost
Festadjun

Preispitaj ti pasose i dvojna drzavljanstva

Milos
Gost
Milos

Radi li ti sta sefica kabineta osim sto putuje,dje su resenja ljudima koji rade i cekaju sustematizaciju evo 2 ipo godine u Mup?

Daktilograf
Gost
Daktilograf

Sto da radi “zavrsila” je fakultet

pg1987
Gost
pg1987

Preispitujes li se ti za ostavku zbog onoga sto se desilo u tvoj grad?

Agronom
Gost
Agronom

Preispitaj šta FUNKCIONERI iz MOJKOVCA rade sa hordama novoupisanih po Žabljaku i ZA KOGA?!!!!
Ajde, da čujemo?!
A đe su čuvene NVO sad????
Za koga sad radite?

ciko
Gost
ciko

čuvene NVO sad sad rade za cetnike, teroriste u pokusaju i sPc ili sektu ss

Zeta 🇲🇪
Gost
Zeta 🇲🇪

Filipe daj ostavku ništa ne radite što uradiste sa Popovima koji imaju kalašnikove i to nas zanima

Send this to a friend