Politika

Adžić u Ukrajini, najavio dodatni paket pomoći veći nego ikad ranije

Foto: Ministarstvo odbrane

Rukovodilac radom Ministarstva odbrane, ministar unutrašnjih poslova u tehničkom mandatu Filip Adžić, koji predvodi delegaciju Ministarstva odbrane Crne Gore u posjeti Ukrajini, obišao je grad Irpin koji je teško razoren u prvim mjesecima ruskog napada na kijevsku oblast.

Adžić je rekao da mu je čast što je došao u Ukrajinu i što smo iskazali podršku toj zemlji u ovom teškom vremenu, “ne samo za Ukrajinu nego cijelu Evropu”.

“Crna Gora stoji čvrsto uz svoje partnere iz Ukrajine. Iskoristimo i ovu priliku da iskažemo veliku podršku, da im obezbijedimo dodatni paket pomoći koji će ovog puta biti značajno veći nego ikad do sad ranije. I zaista to je najmanje što Crna Gora može u ovom trenutku da uradi za Ukrajinu i ukrajinski narod. Ono što je jako bitno je da smo i ovu priliku iskoristili da pružimo podršku, prije svega na političkom planu, kako bi Ukrajina bila buduća članica NATO saveza i kako bi joj trasirali put ka EU. U tom dijelu, Ukrajina može da računa na Crnu Goru. Mi smo partneri i vjerujem da ćemo zajedno pobijediti u ovom ratu”, kazao je Adžić.

“Domaćini, gradonačelnik i zamjenik gradonačelnika Irpina pokazali su delegaciji Ministarstva odbrane Crne Gore posljedice dejstva ruske teške artiljerije i upoznali ih sa akcijama koje su preduzimane u cilju odbrane grada”, saopšteno je iz Ministarstva odbrane.

Adžić je u Kijevu u pratnji zamjenika ministra odbrane Ukrajine posjetio mjesto na kome se odaje pošta ukrajinskim borcima poginulim u ruskoj agresiji 2014. godine, kao i tokom nelegalne invazije koja je otpočela u februaru ove godine.

U crnogorskoj delegaciji su pored ministra Adžića i državni sekretar Ministarstva odbrane Krsto Perović, zamjenik načelnika Generalštaba VCG pukovnik Željko Radulović, kao i ambasadorka Crne Gore u Ukrajini Dragica Ponorac.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
mongro
Gost
mongro

Je li taj izasao koji put sa svojim cetinjanima na ulicu da javno da podrsku Ukrajini?

marko
Gost
marko

Znaju li tamo da je sa pro ruskim elemntima u CG .

Goka
Gost
Goka

E moj Filipe ti si svoje izdao a ne da pomognes Ukrajini!!!

MNE083
Gost
MNE083

Ruski satelit da pomaze Ukrajinu!

CekajMalo
Gost
CekajMalo

Kako smo partneri ako smo mi u NATO a oni ne?

Qwerty
Gost
Qwerty

Ministre na portalu Vijesti imate tekst da u nasoj zemlji se nalazi Sara Vlahovljak dijete kojem treba obezbijediti rehabilitaciju koja kosta 21000€….to je samo jedan primjer a ima ih mnogo….pozabavite se malo ljudima u svojoj zemlji kojima je pomoc potrebna a Ukrajina ce se snaci i bez nas

Mladen
Gost
Mladen

Paket bombona.😂😂

Mapet
Gost
Mapet

A mi ne možemo sami sebe pomoći a ne kome drugome

Top
Gost
Top

Greotice

Mongro
Gost
Mongro

Jel im se pohvalio da on i njegov premijer sarađuju čvrsto sa svekolikim ruskim satelitima po CG? Nijesu preskočili niti jednog!

Realno
Gost
Realno

Ovaj je vise putovao sa dritanom no Tito u svoje vrjeme, samo je Tito bio gospodin.

Dino
Gost
Dino

Da mu vidi put ……

Darija
Gost
Darija

Kakva ironija. !!!

Luk oil
Gost
Luk oil

A sto je ovo hotelijer u posjeti.😂😂😂😂

Send this to a friend