Politika Pavićević i Jelušić sa predstavnicima Građanske alijanse

Aktuelizovati temu zastupljenosti pripadnica manje brojnih naroda u društvenom životu Crne Gore

Foto: Skupština Crne Gore

Kopredsjednica Ženskog kluba Vesna Pavićević i predsjednica Odbora za rodnu ravnopravnost Božena Jelušić upriličile su danas sastanak sa predstavnicima Građanske alijanse. Kako je najavljeno uskoro će u Skupštini biti organizovana prezentacija projekta Zastupljenost žena pripadnica manje brojnih naroda u društvenom životu Crne Gore.

U ime Građanske alijanse sastanku su prisustvovali Edina Hasanaga Čobaj, Milan Radović i Pavle Ćupić.

Kako je saopšteno iz Skupštine, Pavićević je upoznala goste sa aktivnostima Ženskog kluba i ostvarenim rezultatima njegovog dosadašnjeg rada.

Takođe ih je upoznala i sa planovima daljeg djelovanja među kojima je osnivanje Savjeta za prava djeteta kao i Savjeta za borbu protiv siromaštva. Naglasila je značaj saradnje sa civilnim sektorom i predstavnicima međunarodne zajednice u riješavanju problema koji se tiču prava djece i žena.

Predsjednica Odbora za rodnu ravnopravnost Božena Jelušić akcenat je, kako se navodi, stavila na odličnu saradnju ovog odbora i Ženskog kluba kao i postizanju zavidnih rezultata kada je u pitanju zajedničko djelovanje.

Nakon što su gosti predstavili svoj rad i projekat Zastupljenost žena pripadnica manje brojnih naroda u društvenom životu Crne Gore, dogovorena je buduća saradnja i prezentacija ovog projekta u Skupštini Crne Gore. Saglasili su se da se ova tema mora aktuelizovati i dati joj više prostora kako bi se stanje u društvu po ovom pitanju unaprijedilo.

Send this to a friend