Politika

Ambasada SAD: Krivokapićeva Vlada da prizna da je u Srebrenici bio genocid

Vlada Crne Gore

Ambasada SAD zabrinuta je zbog komentara ministra pravde, ljudskih i manjinskih prava Vladimira Leposavića da je spreman da prizna da je u Srebrenici učinjen zločin genocida kad se to i nedvosmisleno utvrdi.

“Abasada je zabrinuta zbog komentara koji bacaju sumnju na to što se dogodilo u Srebrenici 1995. Tražimo jasnoću i nadamo se da će Vlada Crne Gore nedvosmisleno osuditi masakr i nazvati ga onakvim kakav je bio – genocid”, objavila je Ambasada SAD-a na Twitter-u.

<<<Leposavić ne priznaje da se desio genocid u Srebrenici, osporio legitimitet suda u Hagu>>>

Podsjetimo, Leposavić je u petak u Skupštini izbjegao da kaže svoj stav, ali je poručio da je sud u Hagu gdje je suđeno za genocid u Srebrenici, kako kaže, “izgubio svoj legitimitet”.

Leposavić je naveo da ne zna da li su zločinci u Srebrenici imali genocidnu namjeru ili nisu, već da samo može da vjeruje sudijama iz Haga.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Njoki
Gost
Njoki

I nek prizna ova vlast kako je premijer kroz svoju istoriju toliko puta sjedio sa teroristima, četnicima, ratnohuškačkim popovima …

Region
Gost
Region

Mi moramo da poštujemo odluke Međunarodnih Sudova, nema hoćemo li, to nedvosmisleno moramo. Ali Crna Gora (ili bilo koja drugo zemlja) da ja znam nije obavezna Zakoski ili bilo kojim aktom da se izjašnjava o bilo kojoj odluci suda pojedinačno, ali ni da ih negira.
A u koliko je obavezna, neka se izjasne u to ne to

Dukile
Gost
Dukile

Priznajte da se ubili vise neduznih civila nego bila koja druga nacija u zadnjih 60 god, od Vijetnama pa nadalje. Provjerena informacija. Pozdrav iz dijaspore.

Baba roga
Gost
Baba roga

Zooloski vrt

jadovi jadni
Gost
jadovi jadni

drugim rijecima mi smo vas tu postavili i podrzali sad morate da slusate!! sad cete da to priznate, pa cete da pojacate sankcije rusiji pa cete da posaljete vojnike u mirovnu misiju na kosovu!! ihiii mislili ste njihova je podrska besplatna!!

delboj
Gost
delboj

E Dritane, sto cemo dalje. Oli i dalje licne komplekse da likecis na ustrb drzave?

😬😬😬
Gost
😬😬😬

I Američka ambasada da se izvini za NATO agresiju u CG

ann...
Gost
ann...

Bila ga rabota a one molbe da vam ovi što sude u Hagu dodijele neku paricu pa može i euro, dinara malo. Ajmo čisti se sa pozornice farso dok još zbog vas nekome ne pukne po nevinom pipunu. Ne nasilna i mirna SPC hrišćanska crkva, vi ste sramota i kuku lele a nimalo crnogorci ni glas ovog naroda. Ajde Milo… Više »

Kovač
Gost
Kovač

Genijalno, država koja ne priznaje sud u Hagu traži od suverene države da prizna odluku tog suda. Komedija

Edw
Gost
Edw

Ti mijesas sudove. Amerika priznaje medjunarodni sud za tatne zlocine u bivsoj Jugoslaviji. Postoji odvojeni medjunarodni sud za ratne zlocine, cija Amerika nije potpisnica, i ciju jurisdikciju ne priznaje kada se radi o samoj Americi, ali cije presude takodje priznaje.

POJK
Gost
POJK

Oni priznaju samo svoje sudove. Kadija te tuzi kadija ti sudi. I njima nije zamjeriti nego ovim j.dovima koji to opravdavaju. Osim “ble..avog” Trampa sve drugo je za.tiđe.

ann...
Gost
ann...

budale misle da nekog u svijetu oni i njihova pamet zanimaju

Maped sou
Gost
Maped sou

Pogledajte samo te face ahahahahaha sta dalje ??

BMX
Gost
BMX

🇺🇸 Poruka je vise nego jasna: 🇺🇸
GAME IS OVER !

Zvonko Bulatovi
Gost
Zvonko Bulatovi

Bilo bi dobro da američka vlada izruči bivšeg predsjednika Bila Klintona da odgovara za genocid u Srebrenici, Bratuncu, Kravicama, Vrbici……kao i genocid nad građanima Srbije i Crne Gore zbog bombardiranja osiromašenim uranijumom….

Nikola
Gost
Nikola

Za ovo bombardovanje javi se državnicima Srbije koji su znali za to, ali njih nije bilo briga, već su ćerali svoju po cijeni ljudskih žrtava. Genocid prema drugima, a i prema svojima.

Dukile
Gost
Dukile

Bombardovali su jel mirovni plan koji oni vazda napakuju , pod mirovnim planom se podrazumjevalo preduzimanje telekomunikacijonih sistema, povlacenje vojske., Tv 📺 6 sati dnevno Nato propagande Preuzimanje vojnih baza.. odcijepljenje teritorija .. isto tako za Irak, Iran Vijetnam i stotine drugih zemalja. Ako ne prihvatite mi bombardujemo

Posmatrac
Gost
Posmatrac

Da bombardovali su sami sebe. Trebali su odmah da predaju sve sto se trazi.. Mislim gde je tu razum🤔

POJK
Gost
POJK

E moj Zvonko, ovaj narod više voli šamare tuđinca nego milovanje svojinca.

Pera Kojot
Gost
Pera Kojot

Ne iskustvo i gluposti upadamo u oci Americi zbog Leposavica sto pamet prosipa,umjesto kao mala drzava bespomocna u pandemiji da smo im interesantni da nam pomognu sad ispada kao ne slaganje sa Americkom politikom jer oni su Bosanskih ratova mirotvorci i kadije u rat i posle rata.Mi treba samo da klimamo glavom i da kukamo na situaciju ovu i bilo… Više »

rimtutituki
Gost
rimtutituki

Dali ste zeleno svjetlo za ove profašiste i šta sada hoćete??Da ne budu profašisti???Smjenu DPS-a su pogrešno protumačili,da mogu da izdaju i unište Crnu Goru.E pa neće to moći.Ima ko da je odbrani i gura naprijed ka zapadu.Svim sredstvima!!!!🇲🇪

Posmatrac
Gost
Posmatrac

Koliko su onda Ameri imali genocida.. Odgovorni su za mnoogostruko vece zrtve.. No to se ne vazi.. Verovatno nisu ni zlocini

Mileva cg
Gost
Mileva cg

Da,ali ko smo mi.Saka jada.Kad budemo Ammeri
Radicemo ko i oni(a to je nikad).

MNE
Gost
MNE

Ovo je vlada od sprdnje,ovi samo kod nas mogu da budu na vlast

Gibanica
Gost
Gibanica

Šta će se dobiti naknadnom pameću ??
Do ovoga smo i došli zbog iste stvari … ovi su zadovoljili trivijalne standarde poslje “5-og oktobra” , lažno mahali glavom u pravcu -DA , a usta su govorila – NE . Poslje toga su ubili Đinđića i ostalo je istorija koju i danas živimo .

Miki
Gost
Miki

Pametan neki čovjek

BUD
Gost
BUD

Stize samaranje 😂

Mladen
Gost
Mladen

NIKADA! Nikada nećemo pristati mi Srbi na tako poniženje. Genocid to je ponižavanje Srpskog naroda u celini. Jasno je da je ta presuda o genocidu politička. Genocid znači da neko hoće da istrebi čitav jedan narod. To u Srebrenici nije bio slučaj. Srbi su prihvatili da je to bio zločin ali genocid nikada. Srbi su narod koji je stradao u… Više »

Crnogorka 🇲🇪
Gost
Crnogorka 🇲🇪

Hahaha😂😂😂😂😂

Hshahahahaha
Gost
Hshahahahaha

Hahahahaha jesi li ti vidio spavati ???

nenad mne
Gost
nenad mne

Samo ste nastavili, dokumentovan plan, onih koje ste rehabilitovali za zločine u II SR! Kakvi su to antifašisti bili najbolje pokazuje ponašanje njihovih simpatizera u prošlim ratovima!

Posmatrac
Gost
Posmatrac

Tako je Mladene.. Realno

Dane vranes
Gost
Dane vranes

Nece da bude ni tebi ni njemu ni vama cetnicima komplet kolko vas ima da znate!!

Nikola
Gost
Nikola

A nece da bude ni vama, vec znate.

Verem
Gost
Verem

Definicija genocida: to je zlocin u cilju unistenja grupe stanovnistva na vjerskoj ilj nacionalmoj osnovi. Sta tu nije jasno?

Edw
Gost
Edw

“Genocid znači da neko hoće da istrebi čitav jedan narod” … na odredjenoj teritoriji. Ovdje se radilo o teritoriji danasnjeg RS-a. U konkretnom slucaju enklava Srebrenica, koja je bila posljednja teritorija sa ne-srpskim zivljem, koja je bila okruzena etnicki ociscenim prostorom. Srbi nisu vidjeli drugo rjesenje vec da ih pobiju. Mir i suzivot sa nesrbima nije dolazio u obzir. Ogrijesili… Više »

Krle
Gost
Krle

Džabe im incidenti sa novinarima,Ipak je priča o Srebrenici mnogo značajnija.Sada više nema Vranja.Vlastima je to značajno,jer bi mogli da izgube glasače ako priznaju genocid.

CetinjeSvetinje
Gost
CetinjeSvetinje

Bio je i genocid nad Crnogorcima 1918 od strane Srbije , s manje zrtava al je bio . I sad nas nazivaju Bracom ? Ma nemoj !? . Znaju cistokrvni Crnogorci da su nama Srbi najveci neprijatelji .

BdBd
Gost
BdBd

A Njegos, Kralj Nikola i Marko Miljanov bili Srbi. Sta sad veliš?

Jovana
Gost
Jovana

Bilo bi dobro kad bi ambasada SADa prestala konstantno da se miješa u našu svakodnevnicu!

nenad mne
Gost
nenad mne

A kada je sa Ristom šurovala, onda je bila vrh?

Ana
Gost
Ana

Hoćeš da ti damo telefon da im to kažem?!

medo 3 meseca
Gost
medo 3 meseca

Evo se skupili tkz. Srbi s komentarima…. da, da, strane ambasade su i dovele ovu pokus vladu, pa će je i odvesti.
Što vama sad kao nije jasno?

Kardinal
Gost
Kardinal

Nade u URU i Demokrate su bile drugacije…gradjanska,suverena,demokratska i PRAVICNA Crna Gora…ovo ispade nesto sasvim suprotno!

Nk2021
Gost
Nk2021

Kalva smo mi banana drzava kad strane ambasade sviraju a mi svi igramo po njihovim notama. A jes bio genocid, nema sto

Novak Ramov
Gost
Novak Ramov

Aljeksa se unaprijed odradi od apostola,i klerikalaca samo sam ubijedjen da ce morati mnogo vise od rijeci bas me zanima kako ce sada izgledati koalicija u Niksicu 😅,Dritku ce told mnogo teze pasti BIA i vucko support ulozili velika sredstva u njega a rukoljub ce morati ostati bez Lepisavica i Vuksica vjerovatno i JBB i cetvoruka su na putu bez… Više »

kijavica
Gost
kijavica

samo se vi nadajte, pozdrav za vladu…

badžana
Gost
badžana

Pozdrav za Vladu? Ako misliš Kalembera muzičara, onda je OK

Trece jutro
Gost
Trece jutro

Bice leposavic manji od misa kunevam se. Sramota je zbog nevinih onih zrtava to i pomislit a kamoli pricat. Nek ide na kosovo pa nek se tamo junaci

Ana
Gost
Ana

Pokosio ih je Andrija N. jednim potezom

Zumhur
Gost
Zumhur

Krivokapićeva vlada da povuče priznanje *Kosova! Može li tako, ambasadi SAD-a?

Boban
Gost
Boban

I onda ce neko da kaze da je Crna Gora samostalana drzava.Samo nam usi zavrcu kao maloj djeci,a i mala djeca nekad ne poslusaju a mi smo presmijesni.

Fendi
Gost
Fendi

Da li neko može da mi objasni zašto Crna Gora mora da se izjašnjava o događaju, u ovom slučaju zločinu (da be bude da negiram) u nekoj drugj državi, bilo to Kosovo, Bosna…

Jasno?
Gost
Jasno?

Da se ne bi ponovilo. Da pokažemo da smo dovoljno zreli da to jasno osudimo. A kad se to dešavalo Crna Gora nije bila nezavisna država koje se to ne bi ticalo.

Crnogorka 🇲🇪
Gost
Crnogorka 🇲🇪

Zato što je to politika. Pismeni!!

Otac Duško
Gost
Otac Duško

Potrebno je da bi se viđelo da li smo zatucano divlje pleme,kakvim nas predstavljaju pojedinci ka leposavić i ostala litijaška bratija,ili pripadamo civilizovanom narodu.

Marko
Gost
Marko

Objasnit ću ti ja. Crna Gora ne mora da se “izjašnjava”, Crna Gora mora da prihvati i ne relativizuje strašni zločin koji se dogodio, ništa od drugo ne traže, samo priznanje. Da Lepi nije relatizovao genocid niko mu ne bi tražio da se izjašnjava.

BUD
Gost
BUD

Tacno kobje Leposavic svoje misljenje da daje preko medjunarodnog suda

Лаганица
Gost
Лаганица

Момци, знате ли ви шта је геноцид? Геноцид је истребљење читавог народа(дакле од најмлађих до најстаријих, без изузетака) на неком простору. У Сребреници су све жене свих узраста и сви мушкарци млађи од 16 година били пуштени. У Сребреници и данас живи огроман број муслимана, дакле нису истребљени. Геноцид је оно што се десило Србима у НДХ и у Олуји… Više »

Miro
Gost
Miro

Ali nakon izjave , odmah je prebačio lopticu na himnu hahahah, e to odje pali, ali tamo ne.

DrveniAdvokat
Gost
DrveniAdvokat

Ovo pretpostavljam,nije mješanje u politiku suverene države?

Soko
Gost
Soko

Ne drveni advokate. Ovo su međunarodne smernice i obaveze

Loš
Gost
Loš

Misliš da je isto kada to radi Srbija koja. hoće da ti ugrozi nezavisnost i kada to radi najveća sila na svijetu koja žele da suzbije ruski uticaj i promoviše jedan sistem vrijednosti?

Принцип
Gost
Принцип

Да, исто је.

Sasa
Gost
Sasa

Nije, nego je poziv razumu da se suprotstavi fasistima koji su se nalegli.

Turbo mili
Gost
Turbo mili

Ovo je nista kakvo oni misljenje imaju i o vama i o nama ,tek cete da vidite sa kakvima posla imate !!

Crnogorka 🇲🇪
Gost
Crnogorka 🇲🇪

Ovo je ništa šta njih tek čeka. Od nas. Prije svega.

Marko
Gost
Marko

Toooo. I Kosovo i Nato pa neka se sepure velikosrbi!

Milo
Gost
Milo

Ne priznavaj nista

Misko
Gost
Misko

Ko priznaje pola mu se pridaje

Nomad
Gost
Nomad

Genocid je napravila SAD i oni trebaju da se izvinjava ju svima.

Rozaj
Gost
Rozaj

Demokrate, premijer i ministar leposavic svi isto misle !!!

Принцип
Gost
Принцип

О не, америчка амбасада је нешто рекла. Кога брига браћо, није ово 2008. па да су они и даље глобални полицајци. Комите, је л се то стварно надате да ће ови да вас спашавају хахахахахахаах

Prle
Gost
Prle

Sve mi mozemo sami.Ali eto,malo da vas pljasnu,nije lose.

Принцип
Gost
Принцип

Видели смо шта ви можете хахахахахахаах

Pljevlja
Gost
Pljevlja

Dje ste cetnici sad da vas cujemoooo ahahahahahaa

Istina
Gost
Istina

Није било геноцида у Сребреници!

Kralj Nikola
Gost
Kralj Nikola

Oće.
Kad Noam Čomski uradi isto.

Realan
Gost
Realan

Aha , neka neka…tek cete da radite kako vam se kaze.

Atos
Gost
Atos

Smatram da Crna Gora treba da se bavi Crnom Gorom

nenad mne
Gost
nenad mne

Misliš, kao Sjeverna Koreja?

Sveto
Gost
Sveto

🤭🤭🤭 neko je nesto zabrlj’ooooooo…. O apostoliiiiiiiii….?

Milivoje
Gost
Milivoje

Da, samo počnite da slušate naredjenja ambasada, biće super. Zamisli ti kauboja, ej…

MNE
Gost
MNE

Ma daa, kauboji samo znaju za TOMAHAVKE…

Roki
Gost
Roki

Koliko im ono da te medo da se poprave😂😂😂😂

Natali
Gost
Natali

Opa,pocelo je pocelo,apostoli😂

Sajo
Gost
Sajo

Bajden je stigao…Tek počinje ono pravo.

Istina
Gost
Istina

Који Бајден пријатељу, човек има 80 година и сенилан је. Је л ти стварно мислиш да се он нешто пита?

Max
Gost
Max

@Istina a ti sjedis i pijes caj svaki dan sa bajdenom pa znas da je senilan?
Aj ne mlati

CetinjeSvetinje
Gost
CetinjeSvetinje

Bitno da se ti ne pitas .

Принцип
Gost
Принцип

Ти си са Цетиња, твоје мишљење не важи.

barski
Gost
barski

A ti si srbogorac, ti ne postojis

Nera
Gost
Nera

Ministar je saopštio stav cjelokupne vlade,za razliku od demokrata koji jedno misle a drugo govore i to je jedina istina kada je ova parlametarna većina u pitanju.

Njegoš
Gost
Njegoš

Pa i demokrate tako misle kao leposavkoni cijela vlada:

“Članica Demokratske Crne Gore Nevenka Bošković Ćirović na svom Facebook profilu je sve koji su osudili izjavu ministra pravde Vladimira Leposavića, koji je relatizovao genocid u Srebrenici, nazvala fašistima.
Ćirovićeva, koja je kao eskpertkinja angažovana u Vladi, je svima koji osuđuju izjavu Leposavića poručila: Ajmo sad razlaz, jer nije srpski da bude tišina.”

Gradanin
Gost
Gradanin

Konacno najmocniji otvaraju oci onima koji nevide nista drugacije od nosa i misle da je cijeli svijet strpan u Srbiju, cas dobrim i postenim ljudima!

Kralj Nikola
Gost
Kralj Nikola

Sigurno, čim ti nepisneni tako misliš

Mina
Gost
Mina

Vrijeme je da neko reaguje na ove apostole i ako Bog da da ih sa srećom ispratimo.

Commentator
Gost
Commentator

Svakodnevno se vlada par jednom izblamira. Najgore je što oni ne kapiraju što je u svemu ovome loše.

Limenka
Gost
Limenka

E jedna li smo mi drzava kad nam strane Ambasade odredjuju sto cemo da radimo.
Svakako treba osuditi zlocin u Srebrenicu ali isto tako i Nato zlocin nad nasom djecom u Murino i nad Srpskom djecom u Srbiji. To je moje misljenje.

Husa
Gost
Husa

Jesi li ti Crnogorac ili srbin?

Tivat - EU
Gost
Tivat - EU

…npr srpska, ruska

Anonimus
Gost
Anonimus

E sad neka prkose svima ali Crnoj Gori vise nece!

NIKSIC
Gost
NIKSIC

Opaaa prc prc

Pljevlja
Gost
Pljevlja

Tako tako ,da vas cujemo sad apostoli ????

Darina
Gost
Darina

Zaobići će oni ovu kritiku. Vješti su u tome.

MNE ❤🇲🇪💚
Gost
MNE ❤🇲🇪💚

Opaaaa! Počelo je! Nema više Trampa da trpi vaše brljotine. Priznaj Lepi! Priznaj Krivokapiću! Priznaj JBB! Priznajte svi apostoli i priznaj izgubljeni dječače Dritko!

Dejan
Gost
Dejan

Sve stoje u vladi pod hitno treba istjerat napolje…. katastrofa i sramota ….

Narcis Zgubidan
Gost
Narcis Zgubidan

Ajde dritane ti prvi?!

Šćepan🇲🇪
Gost
Šćepan🇲🇪

Kratko i jasno, ajmo apostoli!🇲🇪🇲🇪

Vidiš ti to
Gost
Vidiš ti to

Opa, prvo tegljenje za uši, i to od njihove ambasadorke.

Njegoš
Gost
Njegoš

Ambasada se javila? A đe je Rajka?? Da nije pošla za beograd? To su njeni apostoli.

kOMITA 1918
Gost
kOMITA 1918

Pljas.pljas.dva samara uz usi

Krsto
Gost
Krsto

Aaaauuuuuuuu!!! Jos jedan samar. Kako ce usi da zvoneeeeeeeeeeeee!!! Ajde sad vojvode, da vas vidim.😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Dodo
Gost
Dodo

Ranije su krili a sada otvoreno mrze Crnu Goru

Dtvv
Gost
Dtvv

Ajde sad da vas vidimo

Istina
Gost
Istina

Opala, evo kreću ambasade da osuđuju ove pogubljene što su ih doveli na vlast, dobro su shvatili sa kim imaju posla.

4444
Gost
4444

Kako ne vidite da oni imaju samo svoju istinu…po mnogim pitanjima…citav svijet jedno…oni drugo…

MONTENEGRO
Gost
MONTENEGRO

Hvala Sebastijanu da ste više reagovali!

MNE ❤🇲🇪💚
Gost
MNE ❤🇲🇪💚

Hahaha! Bravo! Hvala lijepom Sebastijanu!

lezilebovic
Gost
lezilebovic

Svudje sam ti po svijetu bio ali humora kao u nas Montenegro NIDJE

Prle
Gost
Prle

Op cvrc…🤣🤣🤣

Beharovic serif
Gost
Beharovic serif

DZABA cetnicima i avioni i kamioni tesko naoruzanje nisu uspjeli napraviti veliku srbiju ? GOLORUK narod bosne je uspio se odbraniti od PRLJAVIH cetnickih hordi ?

Send this to a friend