Politika

Ambasador Palestine poručio da politička rivalstva ostanu u okviru vladavine prava

Nadam se da će politička rivalstva u Crnoj Gori ostati u okviru vladavine prava i međusobnog poštovanja svih aktera, kazao je ambasador Palestine u Podgorici, Rabi Alhantouli.

On je istakao da je, otkad je došao u Crnu Goru, svjedok „zanimljivog političkog života“.

Alhantouli je kazao da je u Crnu Goru stigao nekoliko dana prije izbora prošle godine i da je prisustvovao izbornom procesu i njegovim posljedicama.

„Naravno, razvoj situacije i dalje traje, od članstva u NATO-u, do procesa EU integracija i regionalnih interakcija. Ono čemu se nadamo je da će politička rivalstva ostati u okviru vladavine prava i međusobnog poštovanja svih aktera“, rekao je Alhantouli za Pobjedu.

Otvaranje Ambasade Palestine u Podgorici prije godinu, prema njegovim riječima, imao je cilj da unaprijedi već postojeće prijateljske odnose zemalja i naroda, kao i da razvije bilateralne odnose na svim nivoima.

Alhantouli je rekao da je Crna Gora dio velike većine zemalja, uključujući i većinu članica Evropske unije, koje su zauzele principijelan stav zasnovan na međunarodnim zakonima i rezolucijama UN-a koje se bave pravima palestinskog naroda, uključujući i prava na slobodu, mir i život u nezavisnoj i suverenoj Palestini.

„Čineći ovo, Crna Gora pomaže dostizanju pravednog i trajnog mira zasnovanog na međunarodnim uslovima o dvodržavnom rješenju“, naglasio je on.

Send this to a friend