Politika

Američki helikopteri punili rezervoare na vojnom aerodromu u Golubovcima

Tri američka helikoptera HH-60 Black Hawk sletjeti su jutros na vojni aerodrom “Knjaz Danilo” u Golubovcima zbog punjenja rezervoara gorivom, a na zahtjev Kopnene vojske SAD u Evropi (“US Army Europe, USAREUR”).

“Današnje slijetanje američkih helikoptera na crnogorski vojni aerodrom dio je uobičajene procedure u cilju pružanja usluga američkim vojnim helikopterima tokom njihovog preleta vazdušnog prostora Crne Gore”, saopšteno je iz Ministarstva odbrane.

Ovi helikopteri dio su 1. pješadijske jedinice američih kopnenih snaga u Evropi koja će učestvovati na vježbi “Decisive Strike”, koja se održava na poligonu Krivolak u Sjevernoj Makedoniji, zajedno i sa pripadnicima Vojske Crne Gore.

Helikopteri su se na aerodromu u Golubovcima zadržali oko sat.

“Predstavnici Vazduhoplovstva Vojske Crne Gore, na čelu sa komandantom, potpukovnikom Bojanom Blagojevićem, razgovarali su sa posadom američkih helikoptera. Oni su razmijenili informacije o mogućnostima i performansama helikoptera “HH-60 Black Hawk” i Bell helikoptera, koje posjeduje naše Vazduhoplovstvo.   Ova uobičajena procedura imala je danas svečaniji karakter nego obično, budući da su sjutra dvije godine od članstva Crne Gore u NATO”, naglasili su iz Ministarstva odbrane.

Američka strana je zahvalila Vojsci Crne Gore i njenom Vazduhoplovstvu na izuzetnom prijemu, naglasivši da su ovakve procedure pokazatelj međusobne solidarnosti zemalja saveznica ali, u konkretnom slučaju, i vid podrške Sjevernoj Makedoniji, narednoj NATO članici, u organizaciji važne međunarodne vježbe.

U ime Ambasade SAD, susretu na podgoričkom aerodromu prisustvovao je vojni ataše te zemlje potpukovnik Robert Peri.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
mojsilović
Gost
mojsilović

Nemojte im naplaćivat to gorivo da se ne brukamo i tako nam darivaju svako malo po nešto eto upravo danas na poklon pade radar a prije nekoliko i dva čamca na naduvavanje isto nam pokloniše. Pošteno! A to što nas rebnu 4 miliona eura godišnje na formiran bataljon vojske da ne bi zebli od albanaca to je druga priča.

mojsilović
Gost
mojsilović

Da nijesu platili možda?

vesko
Gost
vesko

Sad ce u emisiji Kalendar svake godine 4 juna da podsjecaju na ovaj istorijski dogadjaj.

Strijelac
Gost
Strijelac

Osta na Balkanu, samo nebeski narod neutralan….neće se Vulin savijati pred američkim oficirima…..nije on mačji kašalj…..zna se ko mu je i odakle ženina tetka.

Puma
Gost
Puma

Valjala bi nam ova dva Crna Jastreba! Ameri donirali Hrvatima ovakva dva helikoptera a nama nista. Sto nama ne daju ova dva taman sto su sa njima doleceli?!

Miki rurk
Gost
Miki rurk

Trenutno smo obicni porobljenici, tako da kod nas slijecu samo da napune gorivo…, ali mozda ce nam zenama dati neku bazuku…a? …mislite o tome…

Dare
Gost
Dare

Osušiše nam ratnu rezervu,of sjutra skuplje gorivo!

skejsis
Gost
skejsis

Vidio sam juce i jedan avion uzlece sa aerodroma golubovci sareni nije bio nas

Nenad
Gost
Nenad

Je li bez majke ..napunili gorivo kod nas..e kako sam srecan milije vijesti ne cuh danas😂😂😂😁

Send this to a friend