Politika

Pogledajte: Američki razarač uplovio u luku Bar

Brod Mornarice Sjedinjenih Američkih Država USS Porter (DDG 78), razarač sa navođenim projektilima iz klase Arleigh Burke, stigao je u posjetu Baru, Crnoj Gori, i tu će biti do 25. septembra.

Kako kažu iz Ambasade SAD- a, cilj posjete je jačanje američko-crnogorskih odnosa i saradnje koja će doprinijeti da Evropa bude cjelovita, slobodna i u miru.

“Prisustvo ovog broda u Jadranskom moru pokazuje našu kontinuiranu posvećenost kolektivnoj bezbjednosti Evrope”, istakli su oni.

Tokom posjete Crnoj Gori, komandant broda Džon Tobin i članovi posade sastaće se sa kolegama iz Mornarice Crne Gore, kao i sa lokalnim zvaničnicima i građanima Bara. Komandant Tobin će se sresti i sa komandantom Mornarice Vojske Crne Gore kapetanom bojnog broda Darkom Vukovićem. U sklopu saradnje sa loklanom zajednicom, članovi posade američkog broda posjetiće Osnovnu školu “Srbija” i učestvovaće u sportskim susretima sa građanima Bara i pripadnicima Vojske Crne Gore.

Ova posjeta luci Bar je u funkciji nastavka napora američke Šeste flote na izgradnji interoperabilnosti SAD i Crne Gore kao dijela Globalnog pomorskog partnerstva unapređenja pomorske bezbjednosti i sigurnosti.

USS Porter je peti brod koji nosi ime dvije mornaričke legende: komodora Dejvida Portera (David Porter; 1780-1843) i njegovog sina admirala Dejvida Diksona Portera (David Dixon Porter; 1813-1891). Svojim legendarnim pomorskim dostignućima zaslužili su počasno mjesto u istoriji američke Mornarice. USS Porter je usidren u Roti, Španija.  Dom skoro 300 oficira i mornara, brod nudi mnoge usluge i sadržaje poput malog grada, uključujući hranu za posadu, bankarske usluge, automate za novac, perionicu rublja, poštanske usluge, frizerski salon, fitnes centre, biblioteku i šoping prostor.

Američka Šesta flota, sa sjedišten u Napulju, Italiji, izvodi široki spektar zajedničkih pomorskih operacija, često u saradnji sa savezničkim, zajedničkim i međuagencijskim partnerima, u cilju promovisanja američkih nacionalnih interesa i sigurnosti i stabilnosti u Evropi i Africi.

A.R.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
ana
Gost
ana

nema feribota SVETI STEFAN. došli Ameri birajte Baranke

Shoepack
Gost
Shoepack

Bili nam prijatelji ili bili nam neprijatelji mogu da ulete u nas kad god im na’m padne.

NATO-OTAN
Gost
NATO-OTAN

Welcome dear friends, welcome to Montenegro!

Bada Bing
Gost
Bada Bing

Wellcome US friends,Alliance USA-MNE forever.God bless USA??????MNE??????

Ljuta
Gost
Ljuta

a sto nam to spremaju..da nas opet nece gadjati…nesto su ucestali?

Milorad
Gost
Milorad

neboj se to su nasi prijatelji ako te strah idi u srbiju njih majka rusija cuva kao 90 ih.

Biohazard
Gost
Biohazard

Hahaahah Milorade djavolcicu ??? dobar si !

miliondolara
Gost
miliondolara

Ako budete opet vrsili etnicka ciscenja…

Biohazard
Gost
Biohazard

Zamisli koja glupost , usidrili se u naau luku , da bi nas gadjali ?

Send this to a friend