Politika

Amfilohije: Daće Bog da se crnogorskoj vlasti vrati razum i pamet, neka ne ratuje sa Bogom

Foto: MCP

U okviru tradicionalne manifestacije “Dani Svetog Jovana Vladimira”, koja se održava u Baru, mitropolit crnogorsko primorski Amfilohije je danas ponovo optužio aktuelnu vlast u Crnoj Gori, za koju tvrdi da je obezbožena, da progoni crkvu.

“Daće Bog da se i ovoj crnogorskoj vlasti vrati razum i pamet, da ne ratuju sa Bogom, niko Boga i Crkvu Božiju pobjedio nije na ovoj zemlji već dvije hiljade godina a gonili su je i progonili svi odreda, još od vremena Nerona”, rekao  je Amfilohije, objavljeno je na sajtu Mitropolije crnogorsko primorske.

Prema njegovim riječima nastavlja se gonjenje Crkve Božije i pokušaj da se ugasi svjetlost nebeska, neprolazna, koja osvjećuje i prosvjećuje svakog čovjeka koji se rađa na zemlji.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
stevan
Gost
stevan

Ovaj boga nevidi ni u snu. toliki su mu grijesi zemaljski da je proklet i od prirode svojim licem. toliko zla drugim susedskim narodima želeti i napraviti to u Historiji nema. što se desilo tu nego da te sam Sotona vodi Amfilohije.

ND123
Gost
ND123

“Iz mržnje progovara strah. Mrzimo one kojih se bojimo jer nas ugrožavaju ili bar verujemo da nas ugrožavaju, što nikako nije isto. Naše su procene veoma često nepouzdane i varljive. Veoma retko procenjujemo ljude na osnovu onog što stvarno jesu i stvarno čine, daleko češće na osnovu naših predubeđenja, očekivanja i zahteva. Lako možemo poverovati da su nam neprijatelji oni… Više »

Neka to
Gost
Neka to

Jesi ti to bog ?Crna Gora ne ratuje sa Bogom nego sa laznim Popovima kome su idoli ratni zlocinci.

Joo
Gost
Joo

ima I media tim popovima pod mantijama ratnih zlocinaca koje traze internacionalni sudovi……pogotovo medju onima sto “sluze” po CG sa Bosanskim naglaskom……..

Crnogorac
Gost
Crnogorac

Daleko si ti i tvoji od boga. Dje se vasa sekta pojavila tu boga i ljudi vise nema!!!

Madlena
Gost
Madlena

Nije valjda da sebe poistovjecuje sa bogom……

Joo
Gost
Joo

I nije mu prvi put…..

Jovan
Gost
Jovan

Ne ratuju sa bogom ,nego se sa SPC razilaze u stavovima .A ta crkva ie od boga udaljena mnogo kosmickih milja !

Krsto Zrmov
Gost
Krsto Zrmov

Nemamo sto vise Ristalju pricat svako svoje Crnogorci imaju CPC samo da da bog jos da vjernike nadjemo,dobro su dosli Bosnjaci<romi,Egipcani i svi Crnogorci i Crnogorke

Fileopg
Gost
Fileopg

Daće bog da ovi još jednom ne proliju krv po Balkanu zarad teritorija i bogatstva.

Pedja_Medenica
Gost
Pedja_Medenica

Samo litije svaki dan i razum se vraca kad odu sa vlasti.

MRŠ
Gost
MRŠ

Tacno mi nedostaju Komunisti kad vidim ove nespomenike.

slanik
Gost
slanik

piiiiiiiiiiiiihhhhhhhhh…….

Boka mi vida
Gost
Boka mi vida

Ovaj risto je za sebe umislio da je Bog, na kakvim je on drogama da mi je znat

Mongro
Gost
Mongro

Ko još ovog prevaranta shvaća za ozbiljno?!

Dejo
Gost
Dejo

Ne goni se Hristova Crkva. Ne krijte se iza Hrista. Za to je dokaz i odnos sa Katolickom Crkvom u CG. Tu nema nikakvih problema. Doslo je do spora sa grupom fariseja kojima nije Hrist u srcu niti Crna Gora kao zemlja u kojoj sluzbuju, nego Kosovski mit, Srbija, a i borba za srpske teritorijalne pretenzije, asimilacija Crnogoraca i prisvajanje… Više »

Brt...trt
Gost
Brt...trt

Neces ti u raj dok ti je onaj cetinjanin na vrata hahahaha

Jelena Savojska
Gost
Jelena Savojska

Kakooo????? Pa Amfi je svesteno lice, ide na litije, kune Crnogorce…

Brt...trt
Gost
Brt...trt

Nnemoj ti narod da huskas pa ce svi biti zadovoljni

Tajfun
Gost
Tajfun

Risto!daleko si ti od svega sto je sveto i Bozje,ne moze ti proci u CG cetnicka ideologija(CRNA GORA JE ANTIFASISTICKA),pravo za Srbiju,pa uzivajte u toj ideologiji,slavi sa Seseljem i druzinom Drazu i ratne zlocince.

RADOJKA
Gost
RADOJKA

Dace BOG da se CRNOGORSKOJ vlasti vrati pamet i razum.Ali i Svestenici i svi sto su pri CRKVI, treba da znaju sta rade.Nemoze niko protiv BOGA.U CRKVI je nekada postojao red isli smo u CRKVU, da se molimo BOGU.A sta se sada desava.Svestenici voze bijesne skupe dzipove bogate se, na sve moguce nacine.To je neoprostivo i zato trazite nacin da… Više »

ma, hajde!
Gost
ma, hajde!

Završena su dogovaranja. A, oprosti, treba li da se dogovaramo s Beogradom opet? Ne, bogomi, niti ćemo. Ima Zakon, pa po Zakonu, kome nije pravo – pravac Strasbur. Drukčije ne smije niti može biti.

Radodajko
Gost
Radodajko

u koju si isla ti to Crkvu cim se Svetosavlju rugas?

nenad mne
Gost
nenad mne

Dakle, po tebi, svetosavlje je ispred hrišćanstva?

Budva
Gost
Budva

Svetosavlje je sekta, nije gladalo crkve.

4 C
Gost
4 C

A kada će se vama vratiti razum i pamet i kada cete početi da poštujete jedan od osnovnih hrišćanskih i jevandjeoskih postulata – Ἀπόδοτε οὖν τὰ Καίσαρος Καίσαρι καὶ τὰ τοῦ Θεοῦ τῷ Θεῷ – Caru carevo a Bogu božje a ne da se mjesate u unutrašnju i spoljnu politiku, zakonodavstvo, da okupljate opoziciju po manastirima, da propagirate mržnju ,… Više »

Milo Mugabe
Gost
Milo Mugabe

4C zato imas svetu CPC brate dobro dosa medju svoje samo mici ove 4C bog stobom Skadar je izgubljen Mrnjacevica i 4C njina eto im Serbaljima

Njegoš
Gost
Njegoš

Nek ti je Bog u pomoć .

Lovcenska
Gost
Lovcenska

Amfilohije je dobar covjek, pravi Crnogorac !

aeee
Gost
aeee

znači li to da je i on “komunističko kopi.. “pošto on tako naziva Crnogorce

SINDON58
Gost
SINDON58

Lovcenska! Nije pravi Crnogorac vec komunist politicar udbas srbijanac soton

Majkl1
Gost
Majkl1

Komunista nije, niti je ikad bio, niti su takvi mogli postati komunisti. Vjerovali ili ne, da bi neko postao član komunističke partije, morao je biti dobar u svom poslu, dobar student itd. bez kriminalnog dosijea.Dakle nije mogao svako biti komunista. To što danas ovakvi kao Risto ispiraju glavu onima koji svojim glavom ne misle, što se povampiruju cetnicki i ustaski… Više »

SasaNK_ME
Gost
SasaNK_ME

Lovcenska vodi ga kuci u lleskovac pored Kosova.

Aproksimativno
Gost
Aproksimativno

Pop jede dzem, cokoladu, eurokrem..🎶…. Nastavis li ovako nece ti ni Big pomoc🎶

Novak Ramov
Gost
Novak Ramov

Ne Risto sa bogom nego ratuju sa sektom sa sotonama,bog je drugo vi to ne poznajete.

daka
Gost
daka

Dobro je Ramov da mu ti reces sta je Bog Ramo

Novak Ramov
Gost
Novak Ramov

To barem nije tesko.Covjeku koji jer sudionik i jedan od huskaca onih strahota i zlocina sirom bivse zemlje najmanje sto mu se moze reci da je bezboznik

Milo Mugabe
Gost
Milo Mugabe

Imamo i mi 4 nahije CPC samo jos da vjernike dobavimo Risto nema potrebe nama da nas iko prizna prilozi su nama bitni a daje vjerni narod CPC masala ne zali

Njegoš
Gost
Njegoš

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

5g ili 4s a?
Gost
5g ili 4s a?

Znaci ovako. Bog koji bi trebao, ako mislimo na biblijskog, da bude svemocan, sveznajuc i sveprisutan, nije kadar sam se izboriti sa DPS-om nego mora da zamoli Amfilohija da u njegovo ime vodi rat? Zar po automatizmu to ne znaci da je Amfilohije sposobniji od Boga i ergo on je Bog? Ako je Bog takav da ga Amfilohije mora braniti… Više »

CPC Vranjina
Gost
CPC Vranjina

Zivjela nasa sveta CPC i hvala Mihajlu sto izbrisa iz svetaca Ivana Crnojevica Zeckog vladara pro Srbskog i povrati Stanisu za nasu glavnu ikonu koi je volio i Muhamedanstvo ko i Rimokatolicku crkvu.Apelujem na vjernike da s vecim prilozima posecuju nasu svetu CPC nama nije bitno sto nas niko prizno nije bitni su nam prilozi sve 4 vjere Rimokatolicke,Mohamedanske,Romske i… Više »

Virus
Gost
Virus

Nema tu ni razuma ni pameti

BOSS
Gost
BOSS

Isto ka i tebe,samo sto mislim da ti je kasno Riki

Rade007
Gost
Rade007

Ne ratujemo mi protiv Boga,ali si u oravu. Ratujemo sa njim protiv sotona,odnosna Sotonisticke pravoslavne crkve-SPC.

Alan Ford
Gost
Alan Ford

U ovoj prici definitivno neko ima napoleonov kompleks a to sigurno nije drzava. Risto sta veli psihijatar koja je dijagnoza? Jel opet ista sa sizofrenijom nikad nijesi sam. 😁😁😁😁😁😁

VITNI VOREN
Gost
VITNI VOREN

Moj narode, što si dočekao, da raspravljaš s Ristom (!!!). A o tebi su, moj narode, ovako govorili: Vilijam Gledson, bivši britanski premijer:”Crnogorci imaju tvrđe mišljenje i gušća živčana tkiva, no što se ovo igdje moglo obrazovati u blagoj klimi i nježnim odnosima jednog Pitkerna. I stoga, neka bi se oni i pokazali suviše jaki za ovaj svijet, pa ostali… Više »

HR8
Gost
HR8

Svetosavski taliban sav u zlatu. Koji zlotvor i cetnik.

Pedja_Medenica
Gost
Pedja_Medenica

U Crnoj Gori se riječ mitropolita poštuje vise nego predsjednika države jer je Mitropolija Crnogorsko Primorska stvorila državu Crnu Goru. A Dps Montenegro republiku. Sad pravi Crnogorci iz drzave Crne Gore treba da pobjede ove što su iz republike Montenegro ove sto pjevaju e viva e vuva Montenegro. Jer dok je bila Crna Gora živjelo se složno lijepo svak je… Više »

Doha
Gost
Doha

Koga misliš da lažeš ođe? Nije ti ovo polu-pismeno stado. Ne može okupatorska crkva iz 1922. da stvori Crnu Goru koja ima svoje dukljanske korijene iz 6. vijeka, a prvu nezavisnost 1042. Današnju su Crnu Goru stvorili građani 21.05.2006., a ne Risto. Tako da se te priče mani.

Milo Vujovic ct
Gost
Milo Vujovic ct

Prva ne zavisna drzava 1042 ahaaaaaaaa bjeste djeco s prozora…Obrazati a sta bi 1878 znasli ?Koja Duklja jeli bila ili nije neznamo jedino po Popu i njegovoj povelji,no znasli od kad je do kad bila slavna ZETA Nemanjica,Balsica Crnojevica u ZECKA patrijasija ustolicena na Prevlaku odaklese grana svekoliko Srbstvo slavne Zete…jeli znas mrco domoljubu patrioto ?

Crnogorac
Gost
Crnogorac

Nije on taj. A crnogorsku mitropoliju cemo vratiti Crnogorcima. Sada je privjezak okupatorske sekte svetosavske. Bye Bye Risto i put sumadija!!

@CG
Gost
@CG

A stocemo mi u primorje ravnicu i brda …Crnogorsko ime treba Mitropolija da izbrise i vrati stari naziv Zecka Eparhija

ND123
Gost
ND123

Mrzitelji SPC i Mitropolita samo da ste zdravo

Milo
Gost
Milo

A ti da ozdravis

HR8
Gost
HR8

Dace Bog da tebi lijevi bubreg prestane saradjivati sa desnim.

Konik
Gost
Konik

Ako bod da!

Gibanica
Gost
Gibanica

Ako imas imalo obraza , ti Boga možes uzimati usta jedino sa rječju ” OPROSTI NA SVEMU … ”
Jer je spisak za oprost kod vas pope poveći , pa-vam je lakse sve đuture .

Milo Vujovic ct
Gost
Milo Vujovic ct

Dje bi nam bila Crna Gora da ju je Amfilohije vodijo od 2006 ? Ziv bio cestiti oce nas vavijek vjekova

Jelena
Gost
Jelena

Kada ce se odmoriti Risto, dosta se krije iza mantije i krsta!

Mitar
Gost
Mitar

E ne znam oće li njima ali tvoju pamet ni Bog ne moze popravit!

MIrna
Gost
MIrna

Upravo je Amfilohije onaj koji ratuje s bogom. Bog je crnogorcima dao nesavisnost i po to toj logici onaj koji se protivi crnogorskoj nezavisnosti protivi se bogu. Plus njihove propovedi nemaju veze sa hriscanstvom. Hristcanstvo je ljubav i oprost, a ljubav se ne pokazuje pljuvanjem vlade koju je bog postavio po novinama. Nek mu je bog upomoci.

XXL
Gost
XXL

Mitropolita SPC u Crnoj Gori, Amfilohija je u oktobru 2019 g Vaseljenska Patrijaršija proglasila za sektaša krivovjernika i protestanta koji unosi raskol u pravoslavlju šireći etnofiletizam (stavljanje nacije ispred vjere i izjednacavanje nacije i vjere) – koji je Sabor pravoslavnih patrijarha u Carigradu jos 1872. osudio i odbacio kao jeres i grijeh. Svetosavlje {koje inače nema nikakve veze sa Savom… Više »

Betoven
Gost
Betoven

Eto da vidimo koliki je Ristov uticaj kod Boga. Dugo to vec zeli ali ga Bog ne slusa.

Marvo
Gost
Marvo

Bog je jedan isti za sve.Jedino Amfilohije ima nekog zasebnog Boga.

Srbin
Gost
Srbin

Ti si dovoljno ratovao evo od 90 tih pa se nadamo da ces se umoriti jednog dana . Vidjecemo kako ces proci kod sefa kad se upokojis da mi je vidjet gdje ce te poslati .
Sli mislim da ces u suteren kod Lucifera

Rumija
Gost
Rumija

Samo si ti u zavadi sa Bogom i niko te nemoze pomiriti djede Risto. A i onaj tvoj nadredjeni bezbozni Irinej i Joanikije ratoborni. Sto ne izabraste Kačavendu za patrijarha( a malo je falilo)(da se ne zaboravi), pa bar da znamo dje ste.

NE utralan
Gost
NE utralan

Presveti vladiko ziv nam bio bog da nam te cuva i vjecna ti hvala za obnovu hramova za uzdizanje nase vjere Srbske i duhovne,velika je zavis jer nikad niko nije uradijo za Crnu Goru ono sto ste vi nasa svjetlosti…Dace bog da Joanikije nas bude ponovo na tron Zecke mitropolije osnivaca svekolikog naseg Srbstva

Anonimous
Gost
Anonimous

Bijo si zaboravijo da napišeš velikosrbstva…

XXL
Gost
XXL

Predlazem ti da otvoriš jedan prozor paralelno sa onim na kome pišeš komentar, gdje se mogu naći odgovori sta se piše zajedno, a šta odvojeno. Kako se i gdje koristi slovo j a gdje malo i veliko slovo . Malo Vuka Karadžića nije na odmet

Mila
Gost
Mila

Popovi i Vladike okupljaju a ne zavadjaju narod i djele ga ka ovi naši.
Ne idu popovi u krstaške ratove, no se mole Bogu za spas duše svojih hrišcana!
Ovo što SPC radi u Crnoj Gori je užasno.
To nema veze sa crkvom, pravoslavljem, hrišcanstvom.
Nadam se da će im Bog oprostiti?!

Pera Kojot
Gost
Pera Kojot

U ovom trenutku najvise bih volio da smo svi Budisti i vicemo Buda Buda Buda

Gen. Dukljanin
Gost
Gen. Dukljanin

Risto, pitao bih te hoće li biti služba na Macindan (dan svetog popa Mace)? Neka krsna vožnja makar, neka litijijica? 😁 Sveti Maca Krvotočivi je to od tebe valjda zaslužio..

Bijelo Polje
Gost
Bijelo Polje

Evo ga RIKI kreće u akciji! Imao je vremena da smisli nove kletve..Nova verzija popa,V12 TDi,crveno I…sto ti je junače,što si se uspaničio,prepao se za lovu! I za štap koji nosi! Samo vrijednost stapa je 250 hiljada! Da,da! Pozlaćena mačuga! On boga mi misli da će da živi jos 60 godina! Dzabe ti kletve,zlatni štapovi,milioni i dzipovi..nista nećes u grob… Više »

freeMNE
Gost
freeMNE

Ceca je postala baba,samo da ti javim pukovniče…prenesi tamo svojima!

Drobnjak
Gost
Drobnjak

Mitropolit crkve srna MCP-SPC još uvijek ne shvata da živi i radi u nezavisnu , međunarodno priznatu državu Crnu Goru , u kojoj su većinski pravoslavni narod nacionalni Crnogorci .
Kad to bude shvatio nećemo imati ovih problema !

Lav
Gost
Lav

Progonila je hriscanskva crkva i palila dje god je smjela sve neistomisljenike. Nakon sto je, naravno, pokrala i prekrojila njihova predanja i simbole. Poltergeist.

Gusinje
Gost
Gusinje

Opet ovaj Vrac

Sjajno
Gost
Sjajno

E, Risto sta li si pop, političar,baba klevetnica ili špijun ili si sve u paketu?

Ccc
Gost
Ccc

Da li pravo pop sije otrovne riječi?
Zar nije misija sveštenog lica da širi mir,nadu i ljubav?
Da li je jedino bitno ko je ko koje nacionalnosti ili vjere?
Svi znamo zakonske kriterijume i ljudske ali se malo postuju.
Dokle god vlada bezakonje,podjele nema sreće ovdje!!!
A,daj Bože da krene nam!!!

Mladen
Gost
Mladen

Sveštenik sigurno nije.

Anonimous
Gost
Anonimous

Nije Crna Gora u sukobu sa Bogom nego sa fašistima. Pa ako se neko prepozna u fašizmu, a još i nekom logikom sebe poistovjećuje sa Bogom onda može biti da se osjeća ugroženo. Ali zamisli ti tu zbrku u glavi… Bog, a plaši se Crnogoraca…

Mima
Gost
Mima

Batali priču, krviče!

MONTENEGRO
Gost
MONTENEGRO

Mima, u zadnjoj riječi si zaboravila slovo N.

Aca Palikuca
Gost
Aca Palikuca

Zna se ko ratuje cini genocide a ne ucestvuje u ratu.Svaki dan na trgovima CG gradova prikazivati film S’edok bozje ljubavi mozda neko dodje do pameti

Daky
Gost
Daky

Sta misli ovaj da je bog ?Da si normalan znao bi da crkva nije bog.

Pravi građanin
Gost
Pravi građanin

… a posebno ne ova ristina i jaonokijina.

Crni panter
Gost
Crni panter

Postao je kao pokvarena ploca pa se ponavlja..Sve mu neki ratovi po glavi.I da zna on da Bog nije samo u Crkvi tako da je to cista manipulacija kao sto je i manipulacija izjava tipa da crnogorska vlast ratuje sa Bogom….Nonsens…

Lelemene
Gost
Lelemene

Dace dace, i dace da tebe isprate put Guče

Podgoričanin
Gost
Podgoričanin

Ovo nije nikakvo ratovanje protivu Boga Risto.Ovo je konačno Zakon da se crkvena imovina vrati državi i narodu.Pogrešna je konstatacija da se crkve otimaju narodu koji ih je gradio.Pa zar Crnogorci nijesu učestvovali u gradnji crkvenih objekata.Jesu gospodine Amfilohije.Nas ima puno više,te želimo da se nama vrati naš(veći) dio crkava.Naš pop će biti onaj koga mi hoćemo,a vi se ne… Više »

Ccc
Gost
Ccc

Bravo!!!

Milo
Gost
Milo

,,Bog na nebu ,Amfilohije na zemlji,,samoproglaseni ,, bog na zemlji,,mnogo uzima sebi za pravo.ovozemalskom bogu,dolazi prirodni kraj.

Bog 🎃
Gost
Bog 🎃

Ma nije do mene.

Radosav72
Gost
Radosav72

Jedini ko ovdje ratuje s Bogom ste vi svetosavci

Joo
Gost
Joo

CG ratuje samo sa svetosavcima koji nam vec 100 godina okupiraju, unistavaju, i pljjackaju Crnogorske svetinje……Risto ocigledno dugo nije citao Bibliju pa je zaboravio definiciju vere……

Yorot
Gost
Yorot

Zašto niti jednom do sada od nekog Ruskog sveštenika niste čuli da negira autokefalnost Crnogorske pravoslavne crkve? Iz razloga što svi oni dok još studiraju čitaju i uče da je Mitropolija crnogorska – Crnogorska pravoslavna crkva bila samostalna vjekovima. To je u svakom udzbeniku ruskom!

Nomen est omen
Gost
Nomen est omen

Ovi vasi istoricari ustvrdise da je 2 vijeka bila autokefalna. Sto cemo sa ostalih 6 vjekova? Ko je pravio Zdrebaonik, Djurdjeve stupove, Miroslavljevo jevandjelje? A, da, okupatori!

Novak Ramov
Gost
Novak Ramov

Ajde neka bude kazes dva vijeka autokefalna sto je ne samo laz nego i glupost ,najmanje koliko ste vi ono celivali papuce,SPC je do 1833 bila pod jurisdikcijom Ohridske arhiepiskopije te godine je kradjom i silom otela se i dobila samostalnost,a autokefalnost prvi put u njenoj istoriji 1837 i to je potvrdio I Vaseljenski Patrijarh I Vaseljenski sinod.

Nomen est omen
Gost
Nomen est omen

Ohridske arhiepiskopije? A ko je nju napravio nego Nemanjići? Eno sve Car Dušan ostavio tamo. I dva vijeka nisu moja laž, toliko se upinju vaši istoričari da dokažu kao neki maksimum. A ja mislim da je bilo mnogo kraće. Mislim.

Novak Ramov
Gost
Novak Ramov

Ne znam je li ovo da nazovem neznanjem glupost ili laz,bolje sve zajedno.Kakvi crni Nemanjici!procitaj Cirila i Metodija.Zbog vasih kradja i lazi I otimacina ,Patrijarh Vaseljenski Kiril je 1350 bacio anatemu na srpski narod zabranjeno vam je bilo da sluzite liturgije po pravoslavnim nacelima.Pa dokument iz 1531 dje 4 najvisa Pravoslavna Patrijarha I Vaseljenski sabor donese odluku I osudjuju vasu… Više »

Dragan
Gost
Dragan

Dace bog da se i crkva urazumi i da se manu politike jer to njima neprilici zna se ko vodi politiku drzave

ND
Gost
ND

Crkva je nekad bila uz državu. Sada je protiv. Pođi od toga,Amfilohije. Stoluješ u Cetinjskom manastiru đe su mošti sveca koji je udario temelje državi koju ti rušiš.

Nikac
Gost
Nikac

Nema toga pope koji vaše ratuje sa Bogom od tebe i svetosavske sekte. Da je vječna Crna Gora.

Aleksandar
Gost
Aleksandar

Kako te nije sramota da kazes svetosavska sekta, jesi li ti bolestan? Ako se ne slazes sa Amfilohijem to je druga prica. A da nije bilo Svetog Save nebi bilo danas pravoslavlja u CG. A ti se vjerovatno zalazes da nestane.

MONTENEGRO
Gost
MONTENEGRO

Aco što se ljutiš? Nikac je samo zaboravio da uz svetosavska sekta doda i fašistička.

Pogledaj saam
Gost
Pogledaj saam

Aleks: Ako neka religija ima desetine bogova, ako na njihove praznike ne radi, a nedjeljom radi, ako na te dane prinosi žrtve (osim sv Nikoli), nije čak ni hrišćanska sekta, nego paganska.

Nedjelko
Gost
Nedjelko

Aco(Pope),
Budi srecan ti I Risto da Nije ste blizu ili da ne zivite na Island, ovaj Risto bi Sigurno bio pod Mentalnom prismotrom…treba da je Zahvalan sta smo mi Tolerantni I tolerisemo njegove kletve, vrijedjanje nasih roditelja, nas (sve njegove GLUPOSTI)..a on zove da se Vlast opameti..Kakva ironija…

Marko
Gost
Marko

a po cemu je Sveti Sava postao svetac ?

Novak Ramov
Gost
Novak Ramov

Pa srbi svoga najveceg sveca su poceli slaviti naredbom kneza Milosz Obrenovica 1827 i proglasio dan Svetog Save neradni dan ovako.Ko na taj dan ne bi dosao u crkvu ili Duncan otvorio ne samo globu crkvi Da plati no i apsom i tjelesnom kaznom kastigovati budu.Ovo o srpskom mitu I njihovog vjerovanju.

ND
Gost
ND

Za pravoslavlje kao dominantnu vjeru je zalužan Stevan Nemanja,koji je nakon okupacije Duklje,silom države izvršio konverziju sa katoličke na pravoslavnu vjeru,izuzev Kotora. Sava je zaslužan za sređivanje stanja u pravoslavnoj Crkvi Raške/Srbije.

Nomen est omen
Gost
Nomen est omen

Okupacije Duklje, a on iz Duklje?

Debeli pop
Gost
Debeli pop

Bilo bi katoličanstvo Aleksandre. A to je hrišćanska vjera ako nijesi znao. I još vjera kojoj su svi isti bez obzira na naciju. A tvoja sekta stavlja naciju na prvo mjesto. Osvijesti se dok si na vrijeme. Prije no što pođeš Bogu na istinu.

Novak Ramov
Gost
Novak Ramov

Ultra nacisticka tako je inastala to su joj I tvorci.

Radosav
Gost
Radosav

Ziv nam bio Vladiko…

Crnogorac
Gost
Crnogorac

A i ne mora! Ko je krstio i blagoslovio puske, bombe, minobacace i tenkove koji su isli da siju nesrecu i da osvajaju “svete srpske zemlje” za ” nebeski narod”, nema sta da se nada ni od Boga, ni od postenog crnogorskog naroda.

!!!
Gost
!!!

Do tomorow…

FreeMontenegro
Gost
FreeMontenegro

….rece antihRisto, vodja svetosavskih talibana koji nikakve veze nemaju sa idejom i likom svoga imaginarnoga druga boga…u pravu je Island sto je definisao poboznost kao mentalnu bolest i sto na svaku kopiju biblije pise upozorenje……

HR8
Gost
HR8

@FreeMontenegro svakako da je religija mentalna deformacija. Treba samo vremena.

Mestar
Gost
Mestar

Ne ratujemo protiv boga, vec naprotiv protiv Sotone tj njegovog ucenika Rista Radovica i protiv najveceg zla i najprimitivnije institucije na ovim prostorima zvane SPC. Bog je na nasoj strani, i uvijek je bio i bice na strani pravde i dobra jer vi to niste i necete nikada biti.

Nikad svoj
Gost
Nikad svoj

Vi ste advokati Boga,Boga samo vas stvori drugi su lažni.Opet upoređuješ sebe Bogom a Crnogorce đavolom.Bolje da se zapitaš,kad biologija odradi svoje, kako ćeš ostati zapamćen.

Daks
Gost
Daks

Ko ratuje sa Bogom? Vi ratujete protiv Boga na način što Crnogorce koji žele da vjeruju u Boga i da idu u Crkvu progonite i protivite se da imaju narodnu Crnogorsku Crkvu!!!! Zar ne shvatate da Crnogorcima branite Boga! Mrčili se kakvi ste!

MARKO
Gost
MARKO

Ajde ne izvodi vise i ne pricaj gluposti. Ti kome sto da kazes, kako imas obraza to pricati. Da nisi mozda kome pomogao da se izlijeci, da nisi mozda rekao daj da pomognemo ovome narodu , no finasirate vase ljude da farbaju trobojku, izdajico svoga roda, ti nekoga da krstis, ti nekome da kazes koji prokljinje svakoga ko nije za… Više »

4 C
Gost
4 C

Crnogorska vlast “ne ratuje sa Bogom” nego samo primjenjuje Ustav i zakone radi zaštite Ustavnog poretka, mira i bezbjednosti države od blokade mostova, saobraćajnica , puteva, čuva imovinu, život i zdravlje gradjana Crne Gore of brutalnih i agresivnih napada i nsdrtaja militanata i huligana. Bori se protiv širenja lažnih vijesti, propagande i dezinformacija (“dječak Andrija”) i poziva na pobunu i… Više »

Anonimous
Gost
Anonimous

Dobro si nas sve podsjetio na onaj autogol Meda Srbina “dječak Andrija”…

Rašo
Gost
Rašo

Crnogorskoj vlasti će se vratiti razum, kad vrate državi Crnoj Gori otetu imovinu to jest Crkve i Manastire. A što se tebe tiče malo je kasno da ti se vrati i razum i dostojanstvo, jer si sve izgubio.

Pero s pumpe
Gost
Pero s pumpe

On sebe sa Bogom poistovjećuje, baš žalosno!

Techno Pop
Gost
Techno Pop

Kakve veze ima Bog sa paganskom sektom?

Titograd
Gost
Titograd

Svetosavska sekta ne miruje.

PetarPan
Gost
PetarPan

O čemu ovaj priča ko progoni crkvu?Mi radimo na tome da vratimo Crnogorsku crkvu koja je ukinuta nezakonito.A on priča o progonu crkve…

Pero
Gost
Pero

Jesi li pripremio dzip za reli,popeee

Pravi građanin
Gost
Pravi građanin

Samo da stignu neke svete ruske gume …

Pott
Gost
Pott

Ne ratuje se protiv Boga već protiv primitivizma, zatucanosti, hriscanskog fundamentalizma i cetnickog patriotizma.

Dragan
Gost
Dragan

Vjerujem u Boga ali u tebe Risto i tvoje huskanje, srbovanje i zlobu nikad. Bog je veliki i jednog dana ces i ti nekom polagati racune za sve uvrede i pakosti koje si cinio Crnogorcima i Crnoj Gori.

Propeler Zviz
Gost
Propeler Zviz

A kad ćeš više prestat sijat zlo da mi je znati

NHM
Gost
NHM

Neron se ubio nekih 80 godina prije pojave crkve. Možda je progonio hrišćane, ali crkvu sigurno nije.

Hydra
Gost
Hydra

Sve ovo što radi Srbija i prosrpske struje u CG me podsjeća na ono što su radili Teutonski vitezovi,koji su nasilno asimilirali veliki broj Poljaka,prekrstili ih u Njemce.

Nema veze
Gost
Nema veze

Htio si svim silama da budeš srpski patrijarah pa razmisli ko ti nije dao Bog ili oni tamo u Srbiju,a ođe se neće ni jedna crkva ugasit,bez brige,j ako je ti je drug Dačić rekao neće te nam uzet nas Ostrog, treba da ti je sve jasno tom rečenicom šta je htio reći.

Tgd
Gost
Tgd

Kad ces se dozvati pameti, a kako te nije sramota kad udjes u nase svetinje i tvrdis da nijesu CRNOGORSKE.

marius
Gost
marius

A da se Vama malo vrne razum, pa da ne kunete i nipodaštavate sve one crnogorce, koji ne misle kao Vi. Vakat bi bio više.

Jelena Savojska
Gost
Jelena Savojska

Dace Bog da se vratite odakle ste dosli!!!!!

Serdar_mne🇲🇪
Gost
Serdar_mne🇲🇪

Resetovacete se vi Amfilohije na podesavanja prije 18te i to uskoro. I ti dobro znas da nijesmo protiv Boga i crkve, no protiv vas sto nam brisete identitet. I da vas podsjetim , Zakon donesen u decembru vec tece pola godine. Imate jos 6 mjeseci da dokazete sta je vase, nakon toga konacno da slavimo Bozic i ostale praznike u… Više »

Nema veze
Gost
Nema veze

Zapitaj se da nije Možda ovo Božija volja,da vrati oteto i ispravi se nepravda.

Misionar
Gost
Misionar

Nemaš ti nikakave veze sa Bogom. Jer da imas ne bi kleo i vrijeđao jedan narod i jednu državu. Ne bi ratne zločince skrivao i udomljavao . Ne hi ti sveci bili ubice.. da ima Boga ti nikadne bi bio sveštenik!

!!!
Gost
!!!

Kasno je veliki ratnice,doslo vrijeme i pravda na stranu Crnogoraca!!!

Demokratija
Gost
Demokratija

Tako je nas najveci vladiko ! Amin !

CCCCCC
Gost
CCCCCC

Vodi ga kući demokrate ako je tvoj al Crnogorski nikad nije bio.

Psiho
Gost
Psiho

Blago ti u mozak.

Demokratija
Gost
Demokratija

Svi cete mu vi milogorci brzo ljubit ruku, a i nogu.hahaha

CCCCCC
Gost
CCCCCC

Demokrato, nijesmo svi isti ko nam ni prađedovi, nikad nijesmo ljubili niti ćemo ikada…… mada, tebi je to nasljedno i tvoji su to krenuli na vrijeme ljubit okupatore.
Suoči se sa istinom i progledaj nesrećo!!!

Novak Ramov
Gost
Novak Ramov

Sto volite pud noga moja Demokratijo vucu geni na stare slavne vase dane sve pud papuca I mislite da svi to rade i vole.To ovamo na ove prostore nikad nikome radioactivity Nije ta cast je iskljucivo rezervisana za vas.Mozete ga vi ljubiti I naprijed i nazad mi sigurno necemo.

marko
Gost
marko

Vatiti crkvena podesavanja na prije 1918.
Tad su nam srbi podmullo i u krvi oteli sve ..drzavu , crkvu , slobodu ….NIKAD VISE

Send this to a friend