Politika

Amfilohije opet o politici: Bezumno je da se vlast miješa u crkvena pitanja

Bezumno je da se vlast miješa u crkvena pitanja Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije, izjavio je juče da je bezumno da se u Crnoj Gori, koja je sekularna država, vlast miješa u crkvena pitanja.

“To je potpuno bezumno, naročito ovdje kod nas u Crnoj Gori, gdje je u vrijeme bratoubilaštva ubijen mitropolit crnogorsko-primorski sa više od stotinu najboljih sveštenika i stvorena država ovakva kakva je danas”, rekao je mitropolit Amfilohije.

On je istakao da država Crna Gora treba da poštuje Srpsku pravoslavnu crkvu.

Amfilohije je poručio da za crkvu nema ni Grka, ni Jevreja, ni Kineza ni Japanca, ni Rusa ni Amerikanca, ni Srba, ni Crnogorca, nego samo Isus Hristos i oni koji su sabrani oko njega.

“To je Crkva Hristova. Takva je ona bila kroz vjekove i takva će ostati dok je je svijeta i vijeka. Mnogi su se otuđili od crkve, a htjeli bi da upravljaju crkvom”, istakao je mitropolit.

On je naveo da je vlastoljublje carigradskog patrijarha dovelo do podjela koje su katastrofalne za budućnost Ukrajine i svih slovenskih naroda, ali i za sveukupno pravoslavlje, prenosi Mitropolija crnogorsko-primorska.

“Vlastoljublje je najopakija bolest u svim zajednicama. Ono je u Rimokatoličkoj crkvi bilo dogma kroz vjekove, a u pravoslavnoj iskušenje”, rekao je mitropolit Amfilohije, nakon svete službe u Crkvi Svetog Nikole u Bandićima.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Jozef K
Gost
Jozef K

Bezumno je da se ti ista pitas.

Bozo Bjelica
Gost
Bozo Bjelica

A kolko domoljuba boze sveti,a junaka da popa blate ovo je za ne vjerovat cojstvo,junastvo za divit se…

dr dre
Gost
dr dre

Ovo je sve samo ne pop.

Milo Vujovic CT
Gost
Milo Vujovic CT

Ako se iko miesa u politiku Crne Gore toje sekta CPC.Nema skupa djese ovi jadnici ne skupe a da ih sve Srbsko ne zulja.Bogomi ka da Srbstva u CG nikad bilo nije tako se ponasaju ove CPC bedevije

masha
Gost
masha

najjaci dpsovac risto/milo…isto bilo…..nagrdise sve sto dfofatise…komunisticka djeca…trokapasi….potoja ura vam bila ako ima boga…neka sredi vraga ovoga sa dva lica ….politike I crkve ove dps istureno odaljenje….ugasili bi jedno rugo da nisu jedno…..u pamet ste dobro crnogorci…..

Joo
Gost
Joo

Zasto onda srbijanska crkva ne postuje CG……zasto siri govor mrznje…..zasto krade i pljacka CG……zasto je iskoristila vlast da otme CPC i silom je pripoji SPC…….ako crkva “nema nacionalnost” zasto srbijanska crkva vitla sa srbijanskim zastavama po celoj CG…..na kojoj je crkvi CG zastava?…….SPC je mafijaska udruga nindza mafijasa……i nadam se da ce uskoro zavrsiti svoju karijeru u CG………

Brdjanin
Gost
Brdjanin

A dami je znat odaklesi JOO veliki junace i patrioto,o jadite ubili nadji nekojeg jaceg neprijatelja nemoj nas Crnogorce stitit i cuvat od Srba,Zastave Srbske i SPC..! Po prici ovoj tvojoj junackoj ka dasi s Cetinja

markos
Gost
markos

a nije bezumno da se crkva miješa u državu??? da podrivate državnost konstantno????

NEKO NOVO DOBA
Gost
NEKO NOVO DOBA

Sotono ti ne prestajes da se mjesas u drzavna pitanja, vise licis na politicara tvojim izjavama nego crkveno lice.Stizu praznici otidi na zasluzen odmor kod Kacavende

Bazinga
Gost
Bazinga

Evo dokaza ukucajte ovo u pretracživač”Цетиње 1941,улазак италијанских трупа”nađite na youtubeu i sve će biti jasno ko je na Cetinju dočekao italijanske okupatore, mi komunisti sigurno nismo. Ali zato jeste pomenuti mitropolit Joanikije, neka narod zna i vidi jer će ovako ostati dovjeka slijep i neznaveni. Neka narod vidi ko je preferirao izdaju i saradnju sa okupatorom i bio na… Više »

NBA
Gost
NBA

BEZUMNIJE JE MNOGO VISE,STO SE TI RISTO BEZUMNO BAVIS POLITIKOM I ZAVADJAS NAROD! S’EDI DJESI,A I ZA DESI NIJESI! AMIN!!!

Dejo ferrara💔
Gost
Dejo ferrara💔

Milane ima li koja niksicanka od 20 da je lijepa. 👍

Dejo ferrara💔
Gost
Dejo ferrara💔

Ima li koja curica od 20 godina da živi sa mnom u italiju obećavam džeparac 50 000 eura godišnje ovamo nema politike. 👍

Dejo ferrara💔
Gost
Dejo ferrara💔

Od kad mi se drugu desila tragedija ne izlaze mi tragedije iz glave. Bolesan sam lijecim se od toga samo na tragedije mislim.

Dejo ferrara💔
Gost
Dejo ferrara💔

Ljudi vraćem staru formu dobijam pare i ženim se sa našom nekom mlađom ili albankom. Samo me je staro društvo razočaralo. Nisu htjeli da mi pozajme pare kad je trebalo. Stvarno su me razočarali. Išli slavili novu godinu bez mene svi zajedno. 👍A ja sam 15 novih godina sam proveo sam kao samac i slavio nove godine sam u kući.… Više »

Dejo ferrara💔
Gost
Dejo ferrara💔

Žana moraš da me voliš. 👍😆kao marija. 👍😆

Niks
Gost
Niks

Puna podrska mitropolitu.on drugog zanimanja nema osim da se bori za tu crkvu,kosovo,da bude duhovni vodja naroda..treba li da pusti sve ovo mirasu i malim dukljanima?da tad budete zadovoljni?da cuti dok su stotine manastira unisteni na kosovu?on nema drugog zanimanja osim da bude pop..nije zubar,tesar,pravnik..posao mu je ovo sto radi.tako da..

Pipun
Gost
Pipun

Na cemu si ides li sa ristom i ti na kosovo pored srbije ma mjesto srbikanac

Niks
Gost
Niks

Ima li muva kod tebe tamo..nas nagrdise odje..

Pipun od dfspuz
Gost
Pipun od dfspuz

Jeli niks nista kao i spc

Pipun
Gost
Pipun

Moze li ovo ikog voljet

SSal😀e
Gost
SSal😀e

prpa rista aaaa

Dejo ferrara💔
Gost
Dejo ferrara💔

Žana obećavam biće para treba ti vozačka. 👍😆

Dejo ferrara💔
Gost
Dejo ferrara💔

Žana samo ako me voliš. 👍😆

SSal😀e
Gost
SSal😀e

Sbijanci iz C.G. mjesto APORT. Oojsssss

SSal😀e
Gost
SSal😀e

Okupatori spc ……raskolnicka

Popicci nazovi spc……srbiju pored Kosova i uskoro pored Vojvodine ….Ovooo je nasa zemljaaaa ….da je vjecna CPC

Tragikomedija
Gost
Tragikomedija

Crkva i teba da se mijesa u drz.pitanja i da ukazuje na anomalije.zato im anfi bode oci jer svakome kaze sta misli.istina boli.jer ovi su toliko bahati u svome vlastoljublju da ce svakog proglasiti za izdajnika cg,ko se ne slaze sa njihovim misljenjem.

Anonimus
Gost
Anonimus

Amfi dobro oplete po svakome ko mu mjerka budjelar…

ANTE MARKOVIĆ
Gost
ANTE MARKOVIĆ

UMNO BI BILO kada bi ti risto održao jednu LITURGIJU u PRIŠTIN(i)U!!!!

Oprem dobro
Gost
Oprem dobro

Mitropolit Amfilohije je prije nedjelju dana služio Svetu liturgiju u Prizrenu

Rade Hn
Gost
Rade Hn

@Stara Podgorica

Vidio si ti da se vašoj okupaciji Crnr Gore bližli kraj, pa si se uzvrtio.
————-
Objasni mi molim te kome se to blizi kraj kada je Srpska pravoslavna crkva institucija kojoj građani Crne Gore najviše veruju.

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Rade, Srpska crkva se u Crnoj Gori prvi put pojavljuje 1922 godine, kada se ukida Autokefalna Crnogorska Crkva. Zo piše u srpskom Tomosu iz 1922-e god. Okupacija traje 96 godina. Mislim da je premnogo. Crkva koja ima Sv.Milutina, Sv. Nikolaja, Sv. Popa Macu, Kačavendu, Pahomoja, nema se baš čime pofalit.

Uči nešto,vrano
Gost
Uči nešto,vrano

Lažunjao si da je kralj Petar napunio 20 sanduka blaga u Biljardi i dvorcu i sa tim pobjegao! Lažunjao si da je tada ostavio Filermosu jer nije znao koliko vrijedi, a on je Filermosu i druge dvije svetinje poklonio manastiru Ostrogu! I za Milutina izvrćeš činjenice i pozivaš se na samo jedan izvor, vrlo sporan!

zrno krstov
Gost
zrno krstov

INSTITUCIJA??? Klasična NACISTIČKA organizacija!!!

SPC sekta
Gost
SPC sekta

Daleko bilo vazda se prepanem kad mu vidim sliku. Užas!

Dejo ferrara💔
Gost
Dejo ferrara💔

Žana dođi da pravimo starački dom ti 40 ja 40 godina.👍dođi biće ti dobro dobi ćeš džeparac. 👍😆

CG1
Gost
CG1

pogle ove svaštočine. Nadam se da će te stići račun za sve što si radio

Dejo ferrara💔
Gost
Dejo ferrara💔

Žana imam dva stana I dva lokala u cg nije za pitcijeniti. 👍😆

Dejo ferrara💔
Gost
Dejo ferrara💔

Sve mogu ali kad vidim dragana liči mi na grobara kao 24 sata da provodi na groblje nije mi ga milo videti. 👍😆

BUDIBOGSNAMA
Gost
BUDIBOGSNAMA

Aoveprdnjave. Znači sveštena lica mogu u sve i svašta, kao margarin, a njima čak ni Država. Ma, neka te.

Banovina ZETA
Gost
Banovina ZETA

Ziv nam bio vavijeka,ono sta ste vi Sveti oce uradili za Crnu Goru i Crnogorce maloce ko od politicara.Uzdigliste nase pravoslavlje obnovili svetinje bez duga casno,posteno ,sradom i vjerom u svevisnjeg boga.Nekima nije stalo do Crne Gore mukesuto kad se oko vrata omota debelo crievo pa vas kude i pokusavaju ponizit ali tosu oni sto nemaju sta liepo i dobro… Više »

Tajnovidac
Gost
Tajnovidac

Takva vam je svetosavska vjera, ovaj antihrist ti je “Sveti otac”, a “bog” pišeš malim početnim slovom.

Lektor
Gost
Lektor

Bane: Probaj pisat ruski, možda ti bolje ide. Ovaj ti je srpski nikakav, đavo popio.

Banovina ZETA
Gost
Banovina ZETA

Ajdese posveti Alahu i Bosnji okanise Srbstva i pravoslavlja sta znas ti oko toga ?

Gen. Dukljanin
Gost
Gen. Dukljanin

Je l’ ti to Papi pišeš?😂😂😂 Sveti otac je Papa, bolan, sve ti se izmiješallo! Inače, nivo pismenosti ti je takav da bi sjutra u Danu mogao posao naći.

Anonimus
Gost
Anonimus

Smiješno, baš smješno, ali ‘crievo’ — priceless…. Urnebesno…

Bodin
Gost
Bodin

Crkva srba MCP ne može nikako biti “crkva Isusova” , bezbroj je primjera đe ste dokazali da MCP nije crkva crnogoraca , od “nakota i okota do đavolje nacije i volova” , to je crkva srba i tačka ! Svaki pravoslavni narod ima svoju nacionalnu autokefalnu crkvu , takva su pravila u pravoslavlju . A srpski Mitropolit Amfilohije bi da… Više »

Gost
Gost
Gost

Miran! U kucicu…

Željko
Gost
Željko

Draga “braćo” Srbi. Crnogorsko more ćete uskoro gledat samo na televiziji!!

Petar Petrovic
Gost
Petar Petrovic

Srbe to more i ne interesuje prijatelju nego tebe svrbe pare u sezoni

Bazinga
Gost
Bazinga

Bezumno je da se kanonizuje pop Maca (Milorad Vukoičić), član crnih trojki, ubica sa 57 žrtava koje nosi na duši, pa je ipak kanonizovan 2005.god ili pop Šiljaka (Slobodan Šiljak) isto član crnih trojki sa ništa manje svojih žrtava. Treba neko ovo da prekine jer ovo je bruka, bilo to država BiH, Srbija ili Crna Gora sasvim nebitno. Bruka za… Više »

CG1
Gost
CG1

to su oni

Realno
Gost
Realno

Bazinga: Partizani nijesu završili posao do kraja na Bjajburgu i Zidanom mostu, no je korov ostao i zabičio i bi vlast da uzme i pokolje ili ubije maljem sve normalno, kao što su im i njihovo novosveci radili.

Pozdrav
Gost
Pozdrav

A to sto se popovi bave politikom to nema veze?? Bavite se pozivom koji ste odabrali i ne mijesajte se ni vi u politiku ako vec kazete da se te dvije stvari ne bi trebale mijesati.

Žužu XIV
Gost
Žužu XIV

Popovi se moraju baviti politikom, htjeli to oni ili ne. Crkvena pravila im nalažu da se mole za one koji su na vlasti, tako da moraju da se mole za Mila i DPS.

Dejo ferrara💔
Gost
Dejo ferrara💔

Žana oli ti kod mene u italiju snaći ćemo se. Obećavam džeparac. 👍

Cuca
Gost
Cuca

Pope Risto nijesi rekao da je taj Mitropolit Crnogorske odnosno srpske pravoslavne crkve cijelo vrijeme saradjivao sa komandantom italijanske vojske Pirocijem a kasnije sa Komandom njemacke okupacione vlasti i Pavlom Djurisicem. To precutkujes!’!!!!.
Druga stvar tebe cese Vartolomej. E, spremaj se za Srbiju, srpski pope

Banovina ZETA
Gost
Banovina ZETA

Sramte bilo Cuca i stid…toliko ako obraza imas.

Miško
Gost
Miško

Banovina: Što da ga bude sramota? Sve mu je tačno rekao u brk.

Bozo Bjelica
Gost
Bozo Bjelica

Cudom se nacudit nemogu sto vi iz Cuca,Cetinja i 4 nahije ne pisete o junackim ulicnim borbama kroz Cetinje s Austrougarima 1916.Sav patriotizam prema Crnoj Gori iskazujete negiranjem Srbstva zlovam u mozak dembilski

Dejo ferrara💔
Gost
Dejo ferrara💔

Žana idem na jedan čaj i jednu kafu kod kineza. 👍😆

Dejo ferrara💔
Gost
Dejo ferrara💔

Ocemo li da šetamo Žana kad dođem. 👍

Dejo ferrara💔
Gost
Dejo ferrara💔

Žana jesi li probala ono 👍😆😆😆😆

Petar Petrovic
Gost
Petar Petrovic

Oprosti preosveceni Vladiko ovim dolje bozijim slugama vojne i nevoljne grijehe Strmoglavili su se sa Hristovog puta sa verom da se opet vrate svojoj majci nasoj srpskoj svetosavskoj crkvi Amln

Tajnovidac
Gost
Tajnovidac

Prelesti, Petre, prelesti.
Možda je razlog to što su svetosavlje i preosvećeni vladika oličenje antihristolikosti?

Petar Petrovic
Gost
Petar Petrovic

Mozda si ti u zabludi svetosavska srpska crkva sigurno nije

Tajnovidac
Gost
Tajnovidac

Nepogrešiva svetosavska crkva i nezabludivi popovi.
Kačavenda i Pahomije like this.

Prcko
Gost
Prcko

Pa, gde si ti nama, Perice, kako ste inače u srbijici ravnoj?!

Građanin
Gost
Građanin

Opet si nešto “snevao”, petre ? Tvoji će snovi ipak ostati samo snovi. Jbg, petre, Bog vidi sve. Njegova pravda je nekad spora ali uvjek stiže. VERUJ !!!

Gen. Dukljanin
Gost
Gen. Dukljanin

E, moj Risto, nade nema
Anatema ti se sprema 😖
Kad vas Vartolomej anatemiše- bićeš obični raspop! Jedino da Putlera imenujete za Vaseljenskog patrijarha😁 Kakva vam je pamet- ne bi me iznenadilo da to i učinite…

Oprem dobro
Gost
Oprem dobro

Dukljanine, nešto si permutovao, gospodin Dedeić iz NVO CPC je raspop.

Bosko
Gost
Bosko

Vidjecemo ko je pop a ko raspop. Nece odlucivati ostrasceni komentatori sa CDM.

Tajnovidac
Gost
Tajnovidac

Rista Raspopović. Pa lijepo, opet bi ostali inicijali RR.

rajan
Gost
rajan

…ajde jadan skim polemises, kad ti je odje na portalu pola muhamedanaca sa pravoslavnim imenima…

Samo pitam
Gost
Samo pitam

Rajan: jesi li ti iz te polovine, đe tako sve znaš?

Roki
Gost
Roki

Oprem: Ne raspopljuje ga Gen.Dukljanin, nego Vartolomej svemirsko-vasionski, za koga ste do juče pravili salto iz mjesta, sa sve mantijom, kad god se pomene, a sad vi je dušmanin najjači, izgleda.

Gen. Dukljanin
Gost
Gen. Dukljanin

Dovodio ga Risto u CG, ćerao ministre da ga ljube u ruku… O Vartolomeju pričam, naravno. Bilo kao da je Papa došao, daleko bilo 😉 A sad- puče ljubav! Ostavi ga Risto zbog Putina mlada!

Oprem dobro
Gost
Oprem dobro

Vidiš kako znaš da su na poziv Mitropolita Amfilohija dolazili i Ruski i Vaseljenski patrijarh. Sa gospodinom Dedeićem je već drugačija situacija.

Oprem dobro
Gost
Oprem dobro

Roki, u pravu, gospodina Dedeića je Vaseljenski patrijarh raščinio i anatemisao. Đeneral Dukljanin sa tim činom nije imao ništa

Medovina
Gost
Medovina

Reče, Risto,” bezumno je da se vlast miješa u crkvena pitanja”.A, je li preumno da se crkva miješa u državna pitanja, pope?
Kaži bar jednom nešto naupravo, Radoviću, a ne sve naopako, ili ne pričaj ništa.

Dejo ferrara💔
Gost
Dejo ferrara💔

Kupio sam kuću za dijete 500 000 eura u centar 260 kvadrata. To je samo za dijete a ja sam u staru zgradu. Hitno oću jedno dijete. Možeš ga roditi u cg pa poslije doći u školu u italiju. 👍

Terra nova
Gost
Terra nova

Kasno si se sjetio što je tvoja misija na čelo crkve. Putuj igumane i ne osvrći se, nema više popravke tvojoj šteti. Čudni su putevi Gospodnji, dogorela je i tvoja svijeća.

Dejo ferrara💔
Gost
Dejo ferrara💔

Doktorice ranka operises li. O doktorice ranka 40 godina si učila školu za 1 000 eura. 😆👍👍👍👍👍

Vartolomej
Gost
Vartolomej

I nemoj više da mi dolaziš !

Dejo ferrara💔
Gost
Dejo ferrara💔

Draga izvini ali ti si mi smiješna. 😆😆😆😆😆😆😆😆👍

Madlena
Gost
Madlena

Vlast u crkvena pitanja DA.Obrnuto NE.

Dejo ferrara💔
Gost
Dejo ferrara💔

Drage da se .ebemo evo Žana zna kako je probala je. 😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆👍

Dejo ferrara💔
Gost
Dejo ferrara💔

Dragana koji ti je broj telefona da ti dosađujem malo. 👍😆👍😆👍😆👍😆👍😆👍😆

Dejo ferrara💔
Gost
Dejo ferrara💔

Draga koji ti je broj telefona da ti dosađujem malo. 😆👍😆👍😆👍😆👍👍😆👍😆dobra je poza stojeći da se. …….👍😆

Dejo ferrara💔
Gost
Dejo ferrara💔

Draga a đe ti da mi rečeš ne ljekovit sam za tebe.👍jesi li tužna poslije alena 👍😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆

Ljubo
Gost
Ljubo

RIKI PUTUJ IGUMANE

Dejo ferrara💔
Gost
Dejo ferrara💔

Drage na ovo da se .ebemo ne lupaš minuse slatko ti. 👍😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆

Dejo ferrara💔
Gost
Dejo ferrara💔

Drage ja sa tobom mogu vazda neodoljiv sam za tebe možeš da živiš na relaciji ferrara bar. 👍😆

Dejo ferrara💔
Gost
Dejo ferrara💔

Imam kuću za dijete u centar na dva sprata. 👍😆ja sam u staru zgradu ali drage navici ćeš se imam sobu da se. Ebemo u italiju. 👍😆

Dejo ferrara💔
Gost
Dejo ferrara💔

A drage što lupaš minuse ne viđela se 👍😆😆😆😆

Dejo ferrara💔
Gost
Dejo ferrara💔

Dragana da se. Ebemo u italiju. 👍😆

CRNOGORSKAGaeta
Gost
CRNOGORSKAGaeta

I DA SE CRKVA MIJEŠA U POLITIČKA PITANJA,PA SE MIJEŠA I TO OPASNO!

Dejo ferrara💔
Gost
Dejo ferrara💔

Dragana sakrij se da te ne nađu. 👍😆😆😆😆

Dejo ferrara💔
Gost
Dejo ferrara💔

Dragana izvini ali ti si luda. 👍možeš da izlaziš sa alenom. 👍😆

budala
Gost
budala

Pa mijesate se I vi u njihova, a prvi ste poceli

Dejo ferrara💔
Gost
Dejo ferrara💔

Dragana ostaneš godinu dana ako ti se ne svidi možeš se vratiti. Ali ti nemaš što da misliš kad dobiješ dijete bez da ga podigneš. 👍

Dejo ferrara💔
Gost
Dejo ferrara💔

Dragana što si u horoskop ajde ne kinďuri lijepo odgovori. 👍Imao voz do barija za čas 6 sati vozom ide 350 na sat. 👍

Petar Petrovic
Gost
Petar Petrovic

Zivio nas preosveceni vladika Amfilohije Oprosti gospode svim bezboznicima i raskolnicima i pomozi da nadju put Hristov nase svetosavske crkve

Pipun od Spuz
Gost
Pipun od Spuz

bravo mentolu srbijanski

Petar Petrovic
Gost
Petar Petrovic

Dicni pipune sve si o sebi reko Pozz od crnogorskog srbina Pokajaces se jednog dana

Jade jadne
Gost
Jade jadne

Zašto Srbe ih CG a koji su tu i rođeni, nazivate Srbijancima. Jeste li toliko neuki da ne znate razliku. Od koga je i dobro je.

Građanin
Gost
Građanin

Rezervisana je karta i tebi, perice, i tvojem mitropilotu, samo ti još ne shvataš. Nego, nije trka, polako. Shvatićeš.

Dejo ferrara💔
Gost
Dejo ferrara💔

Ima li koja crnogorka da će kod mene u italiju u cg imam dva stana i dva lokala. 👍Ako nece crnogorka oće albanka. 👍

Soko
Gost
Soko

Koja te god zaobiđe sretnica je kao na loto da je dobila !

Prc CG
Gost
Prc CG

Cdm@dobro ste postavili ovaj tekst da bi dukljani i ostali srbomrsci imali sto da pljuju,džabe vam je svima pola CG se piše kao Srbi a ostatak su promijenili mišljenje zbog ličnih interesa….Polako opametite se i oni,ko će da se kladi da će svi iz dps bande postati Srbi kad im to bude potrebno.

mne
Gost
mne

Sa izbjeglicama i vikendašima vas srba je 28%,ni risto vam ne može pomoć,potonja vam je ura

Lajavče mali
Gost
Lajavče mali

O tome, čija je potonja ura, nećeš se pitati ti, mišu iza tastature.

Gost
Gost
Gost

Dobro je nakoto, smiri malo.

ObjektivniCg
Gost
ObjektivniCg

Sram vas bilo ”novinari” za ovakve naslove! Samo toliko!

Niksic
Gost
Niksic

Bezumno je da ratnohuskacki ”vladika” koji konstantno zavadi dva bratska naroda śedi na prijestolu. Vrijeme je za penziju i vrijeme je da se svetinje vrate pravom vlasniku.

Dejo ferrara💔
Gost
Dejo ferrara💔

Dragana resetar koliko imaš godina? 👍

Pipun od Spuz
Gost
Pipun od Spuz

Da nijeste malo mnogo zabicili popicki iz spc APORT

Dejo ferrara💔
Gost
Dejo ferrara💔

Ima li koja crnogorka da će kod mene u italiju da imamo jedno dijete u cg imam dva stana i dva lokala. Neka stoje. 👍

Tajnovidac
Gost
Tajnovidac

Ovo ogovaranje Barta znači da mu put u Carigrad nije bio uspješan. Slabo više prolaze te popovske finte, Risto.

Građanin
Gost
Građanin

Ispratio ga je Vasionski kako valja, čim je ovako počeo da laje za njim.

Vaše ogledalo
Gost
Vaše ogledalo

Nakon ovog teksta treba da slijedi ogovor na pitanje: Zašto se u Crnoj Gori Crkva Hristova naziva Srpska? Hmmm… Nešto nije u redu.

Vesko
Gost
Vesko

Jednostavan odgovor.
1918

Gost
Gost
Gost

A to sto se crkva vjekovima u sve mijesa, to nista?

Gost
Gost
Gost

A raspop se ne mijesa?

Isus
Gost
Isus

Takodje je bezumno da se crkva ne mijesa u politiku …

Dukljanin
Gost
Dukljanin

Laz je najmocnije oruzje srba i Amfia..

SEKULA DRLJEVIC
Gost
SEKULA DRLJEVIC

ZNACI,MILO JE LAGO KAD REKA DA JE SPC OKUPATOR U C.G.? A SRPSKI POPE!

Prč
Gost
Prč

Amfilofije prica o vlastoljublju🙄

Pipun od Spuz
Gost
Pipun od Spuz

SAMO CRNOGORSKA PRAVOSLAVNA CRKVA-CPC

Region
Gost
Region

Mitropolija Crnogorska je Crnogorska, ali ne možete da utičete na nk pa pravite još Crnogorskiju i ako nema 3 vjernika tamo

Miraš Tenda
Gost
Miraš Tenda

Presnijećeni, masni i pipunasti od Spuz! Eviva Pipuni!

jovan
Gost
jovan

Sam naziv Srpska pravoslavna crkva je jeres. A ova u Crnoj Gori danas nije Hristova nego Ristova.

SEKULA DRLJEVIC
Gost
SEKULA DRLJEVIC

TI SI NA CELU OKUPATORSKE CRKVE,TAKAV CES I BITI ZAPISAN KAO IZDAJNIK U HISTORIJI.
TO TI JE NAJGORA KAZNA

Oprem dobro
Gost
Oprem dobro

Kao izdajnik je ostao zapisan Sekula Drljević

Zbogom pameti
Gost
Zbogom pameti

Lik sa ustaškim nick-om govori o izdaji. O tempora, o mores.

Gost
Gost
Gost

Okupator i izdajnik nije isto. Odluci se prokleti Sekula.

SEKULA DRLJEVIC
Gost
SEKULA DRLJEVIC

OKPATOR JER SLUZI TUDOJ CRKVI,IZDAJNIK JER IZDAJE SVOJ NAROD TO JE NESTO ZADNJE STO NEKO LJUDSKO BICE MOZE NAPRAVIT .
SVAKOG GOSTA …DOSTA

z d
Gost
z d

Bezumno i bezočno je ovo što Risto kaže “za crkvu nema ni Grka, ni Jevreja, ni Kineza ni Japanca, ni Rusa ni Amerikanca, ni Srba, ni Crnogorca, nego samo Isus Hristos”, on koji Grnogorce naziva volovima, Titovom kopiladi … To zlo treba proćerati iz Crne Gore jednom za svagda!!!

boomerang
Gost
boomerang

ko o čemu baba o uštipcima

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Vidio si ti da se vašoj okupaciji Crnr Gore bližli kraj, pa si se uzvrtio. Angažovali ste demagoge i pljuvače Crne Gore. No vam je sve džaba. Polako vam ističe rok trajanja. Nijesi posrbio Crnu Goru, tako da nema ništa od trona. Nijesi od Kralja Nikole školu naučio.

Oprem dobro
Gost
Oprem dobro

Primjećuje se da se bliži kraj, jutros Hram prepun ljudi, koliko li će tek biti za Božić. A u NVO ,,CPC” danas neradni dan.

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Ha ha. Tuzni Oprem. Sve vam je zaludu. Dovoljno je znati da ste protiv svega što peronifikuje Crnu Goru, pa je jasno koji ste ljudi. No ti jadan za dnevnicu radis i neđeljom.jadni da jadniji ne možete bit.

Oprem dobro
Gost
Oprem dobro

Staropodgoričanine, nisam ti valjda ja kriv što ,,CPC” ne radi nedjeljom, ma ni ostalim danima. Nego, možda si primijetio, počela je obnova sjedišta Eparhije na Miholjskoj Prevlaci.

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Mene je žao što sam davao priloge crkvi, može li kako da mi se to vrati. Imam zapisano sve!

Stevo blagajnik
Gost
Stevo blagajnik

Koliko si dao dosad? Kad ja dodjem za blagajnika u Ostrog, sve ćemo ti vratit.

Servius Tullius
Gost
Servius Tullius

A neće ti nista vratiti! Partizani nikad nisu davali priznanice 😂

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

122 eura i 30 centi!

Tomos
Gost
Tomos

Može da ti se vrati, o tome bi i trebao da razmišljaš

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Tužni Oprem. Ionako ce to biti vlasništvo crnogorske crkve. Radite a nećete još dugo. Vidim da kad je frka uzimš moj nick pa pišeš gluposti ka ovo dolje za pare. Što rec nekom ko radi protiv svoje države bez: Pi.

Oprem dobro
Gost
Oprem dobro

Pa naravno da je to vlasništvo Mitropolije, čije će biti drugo, neće valjda neke NVO. Što bi meni bila frka da uzimam tvoj nick, crkve se obnavljaju i grade, pune naroda, a pojedine NVO po čitavu godinu na godišnji odmor, jave se možda jednom mjesečno.

Nick
Gost
Nick

Xaxa….je li moguće ovo….iz Dušanovog carstva u mejnstrim pacifizam….xaxaxa…
A kaze da je Vaseljenski patrijarh vlastoljub…xaxaxa….pazi Risto da i vas ne izbače iz Pravoslavne crkve ka Ruse što su…ruska crkva je sad raspopska…a vidim da se i vi ližete sa njima….da ne dobijete nogu u….

Oprem dobro
Gost
Oprem dobro

Gdje si to pročitao da je Ruska crkva izbačena iz pravoslavne crkve

Servius Tullius
Gost
Servius Tullius

Lupeta gluposti kao i pola ovih političkih ljubitelja NVO ateista. Zna se koja Patrijasija ima daleko najveći broj vjernika.

SJAN
Gost
SJAN

jeli ovo arkanov razvodnik ponovo politici-

RS3
Gost
RS3

Ne vrijeđaj nam brdsko brzinskoga,nije razvodnik,no Pukovnik,brale,sve sa šmajserom,i Karadžićem,Kačavendom,i Pahomijem,kao,mlađim vodnikom,prve klase

Rajo
Gost
Rajo

Razvodnik je Beli Orao, Multipraktik!

Gen. Dukljanin
Gost
Gen. Dukljanin

Kakav lik, još otpadnik i raskolnik! Okreće leđa Carigradskoj patrijaršiji, i priklanja se Putlerovoj crkvi! Risto Mefisto, Bog ti neće oprostiti, jer znaš ti dobro šta radiš! Uz to, pričaš o sekularnoj državi- a stalno o politici drobiš! Ako ti možeš o politici- mogu i političari o crkvi..

Oprem dobro
Gost
Oprem dobro

Dukljanine, možda ne znaš, Njegoš je za Vladiku rukopoložen u Ruskoj pravoslavnoj crkvi.

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Ha ha Oprem. Sve si jeftiniji. Pa što to ima veze. Bitno je da su ga birali Crnogorci a ne ka vama Tuci.

Oprem dobro
Gost
Oprem dobro

Staropodgoričanine, tvoji krajevi su pripadali prijepoljskom kadiluku, pa su i tvoje vjerske starješine birali Turci, sve dok tvoji krajevi nisu postali dio Crne Gore.

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Bravo Oprem. Samo manipulacija. Nikad ne pises o temi no uvijek počinješ drugu priču. No ti je sve džabe. Nadam se da ti đeca ne znaju što činiš.

Uči nešto,vrano
Gost
Uči nešto,vrano

A tu si stara! Izlažunja za zlato i kralja Petra, za Filermosu, za 20 sanduka, za Milutina i uteče! Nije ti prvi put!

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Servius, Pantelija, uči nešto vrano. Sve što sam napisa istina je. I za Petra koji po srpskom običaju pobjega i za Sv. Milutina Nemanjića koji je oženio dijete od 5 (pet) godina. Moralo je po nekom doć Pahomiju i Kačavendi. Da Sv. Popa Macu ne pominjem. Pokrij se učima jado jadni.

Oprem dobro
Gost
Oprem dobro

Staropodgoričanine, jesu li srpskog patrijarha rukopoloženog 1648. godine u Manastiru Morača birali Turci?

Uči nešto,vrano
Gost
Uči nešto,vrano

Lažunjao si da je kralj Petar napunio 20 sanduka blaga u Biljardi i dvorcu i sa tim pobjegao! Lažunjao si da je tada ostavio Filermosu jer nije znao koliko vrijedi, a on je Filermosu i druge dvije svetinje poklonio manastiru Ostrogu! I za Milutina izvrćeš činjenice i pozivaš se na samo jedan izvor, vrlo sporan!

Oprem dobro
Gost
Oprem dobro

Je li u manastiru Morača 1648. godine za srpskog patrijarha izabran Episkop Gavrilo Rajić? Jesu li njega izabrali Turci?

Servius Tullius
Gost
Servius Tullius

Dukljanin je ateista, a ko i svaki ateista, petlja se dje mu nije mjesto i misli da sve zna.

Gen. Dukljanin
Gost
Gen. Dukljanin

Znam, ali ne vidim kako i po čemu Ruska patrijaršija može biti iznad Vaseljenske? I zašto onda ista (Vaseljenska) postoji? Ukrasa radi?

Oprem dobro
Gost
Oprem dobro

Nisam rekao da je Ruska iznad Vaseljenske. U ovom slučaju sukoba između Vaseljenske i Ruske crkve, Mitropolit Amfilohije je rekao da Vaseljenska nema pravo da se miješa u probleme u Ukrajini, jer je to nadležnist Ruske Crkve, a uz to preko 2/3 pravoslavnog stanovništva u Ukrajini je uz moskovsku patrijaršiju.

Gen. Dukljanin
Gost
Gen. Dukljanin

Ne znam kako i kad si tu anketu u Ukrajini sproveo, ali sve i da je tako: šta sa tom 1/3? Imaju li oni neka vjerska prava? Ili ih treba baciti kroz prozor?😉

Tomos
Gost
Tomos

Imaju prava, onoliko kolko svi. Ali imovina možete biti problem. Nije p r oblem otvoriti Nvo, ali n i tražiti imovinu na račun te Nvo. Organizacije, tipa poštujem MANS, ali ne bih da me oni Krste…

Oprem dobro
Gost
Oprem dobro

Naravno da ih ne treba baciti kroz prozor, ali se zna kakva je procedura ako neko želi da dobije autokefalnost. Nije dovoljno da grupa ljudi ili neki službeniku u MUP-u dobije takvu ideju i da je to dovoljno.

Gen. Dukljanin
Gost
Gen. Dukljanin

Zna se: Ukrajincima je VASELJENSKA PATRIJARŠIJA dala autokefalnost, kako i trebuje. Da je nijesu od Rista trebali tražiti? Ajde, dečki, ne branite nešto što i sami znate da nije tačno!

Oprem dobro
Gost
Oprem dobro

Đenerale, Ukrajincima VASELJENSKA PATRIJARŠIJA nije dala autokefalnost, već je sada dio Ukrajinske crkve pod jurisdikcijom Vaseljenske Patrijaršije. Ništa od autokefalnosti, sada su pod Carigradom.

Gen. Dukljanin
Gost
Gen. Dukljanin

Pa sve su pravoslavne crkve pod jurisdikcijom Vaseljenske patrijaršije, jadan ne bio! Zato se i zove Vaseljenska. Ko otpadne od nje- otpadnik je i biva anatemisan.. Risto, uskoro ćemo te zvati raspop, bliži se dan 😁

Oprem dobro
Gost
Oprem dobro

Đenerale, sve si pomiješao. Da su sve pravoslavne crkve pod Vaseljenskom, to bi značilo da im ona daje saglasnnost za izbor velikodostojnika. Očigledno si pomiješao nadležnosti Pape u katoličkoj crkvi sa nadležnostima Vaseljenskog patrijarha u pravoslavnoj.
A Crna Gora već ima svog raspopa😉

kom
Gost
kom

Druškane, vidi se da se razumiješ u religiju kao Mara u kriv k. Kako prvo, nije Vaseljenska nipočemu iznad ostalih, sve su jednake i u istom rangu, i kad bi Miraševa dobila priznanje bila bi u rangu svake druge AUTOKEFALNE crkve. Zato se i zove autokefalna- nezavisna, samostalna. Vaseljenski patriarh je samo prvi među jednakima, ima prvensto časti ali ne… Više »

Gen. Dukljanin
Gost
Gen. Dukljanin

Pa finu mu čast ukaza Risto danas, nema zbora 😁 Vaseljenskom patrijarhu, mislim… I da: ne piše se NIPOČEMU, već NI PO ČEMU. Razumiješ se u gramatiku kao Marica u … da te ne citiram dalje 😉

Tomos
Gost
Tomos

Odavno se vidi da je tebi logično da bi volio da Crnogorskom Mitropolijom upravlja Istanbul

Gen. Dukljanin
Gost
Gen. Dukljanin

Pa je li se zove VASELJENSKA PATRIJARŠIJA? U tom je poenta, ne u Moskvi i Stambolu gradu. Ruska je samo ruska, a Vaseljenska je centar za sve pravoslavce, je li tako? Primedba za CPC je bila: ne priznaje vas Vaseljenska patrijaršija! Sad ispade da to i nije BAAAŠ toliko bitno!.. Licemjerni ste, gospodo!

Tomos
Gost
Tomos

Ne, nismo. Ali od Istambulske i Moskovske zašto se čudiš ako im je bliži stav Moskovske. Zar nije uvjek i bio…

Tomos
Gost
Tomos

Sada vidim zašto je dobro što je odvojena Crkva od izvršne vlasti. Jer je izvršna vlast Politika…prati tokove.. Ko je jači.. Ko više ulaže u tvoju zemlju Turci, Rusi…I od Politike se i očekuje da “krivuda”, i zato je dobro da Crkva ostane tu gdje je i bila. Kada se te “krivine” probiju prirodne moralne okvire, prosto teže da se… Više »

Vjecna da je
Gost
Vjecna da je

kad nema ni srba ni jevreja ni spanaca nego je crkva isusova sto ne prebacite crkve manastire i zemlju na isusa ….mnogo bi bogat bio …..rile nevjernice politicaru u pokusaju mnogo ti se tolerise…sto prije vratiti imovinh crnogorskij crkvi

Knjaz
Gost
Knjaz

A nije ti bezumna obrnuta varijanta…. i to jos kad se mijesa tudja crkca…

Pg081
Gost
Pg081

A ti mozes da se mijesas u sva druga pitanja? Ti mozes da gardis dje oces? Kunes? Zavadjujes narod? Pravis podjele? Ti mozes? Da ne nabrajam sta sve… Aj risto smanji dozivljaj

lom
Gost
lom

zivio nam vladiko jos 100 ljeta

Terra nova
Gost
Terra nova

Prećera ga ti – pa nije Metuzalem no Risto.

Knjaz Danilo
Gost
Knjaz Danilo

I zivjece u crnogorskoj istoriji kao najveci izdajnik i podanik tudjim interesima.. kao najomrazenina licnost 20-21 vijeka.. eto ispade da je ova spodoba zivjela 2 vijeka.. i jos jedan ce ali kao sto je Vuk Brankovic u srpskoj istoriki ovaj ce bit u nasoj.. samo sto je Brankovic uistinu bio jedini heroj sa kosovskog boja i pravi junak, ali nekom… Više »

Mima
Gost
Mima

Sa jedne strane da se poštuje crkva (tuđa), a sa druge da se ne poštuje država, narod pa ni crkva (naša)! Vrati se ti gospodine Radoviću građevini, to ti ide bolje od vjere.

Trajko
Gost
Trajko

E ovo se zove klasično spinovanje jevnosti putem ovakvih naslova i režimskih medija. Amfilohije se u svojoj izjavi uopšte nije miješao u politiku, nego je naprotiv ukazao da se politika miješa u crkvu. Ovakvi truli mediji bi u svakom demokratskom društvu bili ugašeni uz ogromnu novčanu globu uredniku, očigledno glasaču DPS-a i to onome koji zaokružuje listić javno pred komisijom,… Više »

Piksi
Gost
Piksi

O kad ces ti Ristane prestati da mlatis!?!

superRisto
Gost
superRisto

Opa, sad kad je zagustilo, dolazi novi zakon o vjerskim zajednicama Ristivoje, naglo “zaboravlja” Srbe i sad u Srpskoj Pravoslavnoj Crkvi nema Srba, protiv je da se država bavi crkvom a on će politikom to se ne broji.

Crni
Gost
Crni

Bezumno je da se crkva mjesa u vladinu politinu!

Region
Gost
Region

Mitropolit Crnogorski se bavi Crnom Gorom, znam ima kome je to čudno

SJAN
Gost
SJAN

crnogorski nije mozda srbijanski na privremenom radu kod nas

Tomos
Gost
Tomos

Da, Crnogorski… Vidi koliko mu Ctnogoraca dođe, pa uporedi

Terra nova
Gost
Terra nova

A Tomos jesu li to oni crnogorci što ne postoje ili oni što ih je Đilas izmislio ?

Knjaz Danilo
Gost
Knjaz Danilo

Bravo, bravo.. ponekad se zaborave..

PRCKO
Gost
PRCKO

Mudro zboris Vladika !
Svaka ti je ka Njegosu !

SJAN
Gost
SJAN

aport prcko

Na sestri, ojha
Gost
Na sestri, ojha

SJAN!

Knjaz Danilo
Gost
Knjaz Danilo

Hahahahahahaha cu vladika… ova prikaza… pih.. sto ga ne ustolice onda u patrijarsiju smrdijansku gore kad je takva velicina.. a ne primjecujete da je gore nepozeljan.. ne pamtim kad je posao u BG.. ili ne daj boze na kosovo…

varvar stari
Gost
varvar stari

kako je ovaj covjek kontradiktoran majko mila.Neka mi Bog oprosti,ali on je klasican politicar,i umjesto da nas sve pravoslavce primice toj crkvi napravio je da jedan veliki dio tu crkvu ne osjeca kao svoju.

Crnogorka🌷
Gost
Crnogorka🌷

Šta činiti od bezumlja SPC uvaženi Mitroplite?!

Titograd
Gost
Titograd

Mali oglasi: prodajem jarca rase brdsko brzinski

Stevo masni
Gost
Stevo masni

Registrovan u stanici policije na Cetinju! U fazi je raspada, farba ga drži na okup! Jeftino.

VIDOJE
Gost
VIDOJE

Vabimo ga: Titograd!

Građanin
Gost
Građanin

… i kružni.

razocarang i
Gost
razocarang i

Itropolit,Gos.Amfilohije je potpuno u pravu. U poslefnje vrijeme,svaka Dusa i Marusa,postale si strucnjaci za Crkvena pitanja,PODLO vodjeni iz posebnog DPSovog centra,koji je pre Starca FOCA ( Mikaila ) nameracio na Crkveno ( Bozje) Blago,posti su OVOZEMALJSKO opeljusili do GOLOG KAMENA. Zato,Mitropolit ima pravo ,da BRANI Crkvu i Crkvena ( vjernika ) dobra ,svim sila od nsjezde Crnogorskih NEVJERNIKA/,,PRIVREDNIKA,, A ,,Pobjeda,,neka… Više »

Dirigent
Gost
Dirigent

Bezumno je da se Crkva mijesa u državna pitanja. Ajde Risto, znamo se, neka ti demagogije.

BudoMNE🇲🇪
Gost
BudoMNE🇲🇪

Ma mozete svi Vi mitropolitu Amfilohiju da pljunete pod prozor. Covjek je INSTITUCIJA.

Dirigent
Gost
Dirigent

Instalacija fukarluka.

Vlado
Gost
Vlado

Institucija ološi

SJAN
Gost
SJAN

budo na cemu si

Na sestri ti...
Gost
Na sestri ti...

SJAN…

Zekic
Gost
Zekic

Dje pjevas bistri.

Građanin
Gost
Građanin

I inkvizicija je bila.

Sporty
Gost
Sporty

“Amfilohije je poručio da za crkvu nema ni Grka, ni Jevreja, ni Kineza ni Japanca, ni Rusa ni Amerikanca, ni Srba, ni Crnogorca, nego samo Isus Hristos i oni koji su sabrani oko njega.”

pa sašto se onda zo ve “SRPSKA” pravoslavna crka….. katolicka..babtisticka…nema taj dodatak……

a jel mu normalno da se crkva miješa u politiku??

Region
Gost
Region

Tako se zove, ni u Biblili se nigdje ne pominje Papa pa ga eto i to se za sve pita. To je tradicija, i ne preispitujem se

Tomos
Gost
Tomos

Mitropolit Crnogorski se bavi Crnom Gorom što mu je i pisao, i obaveza…

Tomos
Gost
Tomos

Kada gradi Crkve, mješa se… Kada ih obnavlja mješa se… Kada ga pozovu dva Predsjednika i odgovori, mješa se haha

LSCG
Gost
LSCG

Kakvo nista…

Klasičan
Gost
Klasičan

Ostavite njega bolje gledajte kilometrazu crnogorki prelaze vise nego bager ili fap zajedno da mi plate da ozenim crnogorku moj odgovor “Neka Hvala”

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Vode Nikšićanke! Ja sam star i nije mi više do toga, tako je odavno!

SexyCrnogorka
Gost
SexyCrnogorka

Vidju nema te sile koja ce da mi zabrani da ga drzim u ruke da ga milujem ljubim jednog ili vise njih i na kraju tusiranje na lice i dje god moj partner ili vise njih to zele

samoreciaaa
Gost
samoreciaaa

Kako da se vlast ne mijesa u crkvena pitanja kad vas je UDBA i dovela na ta ista mjesta ili ima debeli dosije o svakom od vas i samo izvlaci kada im zatreba .

Marko
Gost
Marko

Pa ako je tačno da “za crkvu nema ni Grka, ni Jevreja, ni Kineza ni Japanca, ni Rusa ni Amerikanca, ni Srba, ni Crnogorca, nego samo Isus Hristos i oni koji su sabrani oko njega”zašto onda ne mogu da se ipusem u crkvene knjige kao crnogorac već mi nameću iprepravljaju da sam srbin. Kada sam se nakon krštenja pod Ostrogom… Više »

rule
Gost
rule

Mozeš kod nas ako ćeš islam da primiš, sve grijehe ćemo da ti oprostimo samo se prikloni Alahu!

Miraš Tenda
Gost
Miraš Tenda

Tako je, sine moj!

RS3
Gost
RS3

Ruždija,Rule,bog,ili alah,je jedan.A ovo što kune,truje,anatemiše,po C.Gori,veze sa vjerom nema.Oprost,ljubav,sloga,mir…to veze sa ovom sotonom nema

Podgorica
Gost
Podgorica

Crkva Isusova u Crnoj Gori tako treba da bude . A ne crkva sa 4s …

rule
Gost
rule

Ako primiš islam bićeš na pravom putu! Rođen si kao musliman i zaveden u pogrešno!

Građanin
Gost
Građanin

Qvatro stagione.

Ibro Dirka
Gost
Ibro Dirka

Šta kažu na sve ovo naše intelektualne gromade Andrej Nikolaidis, Šok Radojičić i Bokser Popović?…. Valjalo bi da se glasnu…

Joko
Gost
Joko

Dobro si Ibro. Gromade, a pogotovo u odnosu na kvazi intelektualce Bećkovića & Co.

Dujo trener
Gost
Dujo trener

Samo Sloveno-Grk ima preko 100 kila, Popović je poluteška a Šok papir-prelaka!

Dnodnadosljedno
Gost
Dnodnadosljedno

Fali prva gRamada Crne Gore, Brajo!

max
Gost
max

Zlatilo se Titovo vrijeme ka d su popovi bili tamo gdje im je mjesto da se bave vjerom i tada je bilo naj vise vjernika a na kao dans ovi novokompovani krste u nikad u crkvu ne udju ini tada ih nijesu naucili.

Musa
Gost
Musa

Nisi tako mislio kad si Seselja nagradjivao zajedno sa srbijanskim popom Dzomicem..

Region
Gost
Region

Da li je Šešelj onaj “hrvat” što ga je sud u Hagu oslobodio bilo kakvih odgovornosti

Eusebio
Gost
Eusebio

Amfilohije je kao Srecko Sojic…slobodno osnuj STRANKU ZDRAVOG RAZUMA

GRAĐANSKI
Gost
GRAĐANSKI

“Amfilohije je poručio da za crkvu nema ni Grka, ni Jevreja, ni Kineza ni Japanca, ni Rusa ni Amerikanca, ni Srba, ni Crnogorca, nego samo Isus Hristos i oni koji su sabrani oko njega.” Risto, kako pravo zboriš (i kako si pravo zborio evo skoro 30 godinah od kad si ošporka oni nekad sveti stolovač Svetog Petra Cetinjskog) – tako… Više »

Đoko
Gost
Đoko

Viših neznalica od vas proustaški nastrojeni crnogoraca nema.. Dali vi ovo radite namjerno ili ste toliko nepismeni, što vaš vladar želi niko ne zna… Toliko ste zadojeni mržnjom. da će vas ta mržnja na kraju pojesti, daje to strašno… Vi nećete da pročitate tekst i da ga komentari ćete normalno nego kako vama odgovara.. Sva vaša proustaški isrina je ovakva,… Više »

Dragutin
Gost
Dragutin

Milo i Risto.
Bas smo imali sreće kad nas oni dvojica zapadoše posle raspada jugoslavije…. Jadi.

Zvezdan
Gost
Zvezdan

Pusi ga , Bradonja.

rule
Gost
rule

Pokloni se Alahu i primi islam!

VEZIR SULEJMAN
Gost
VEZIR SULEJMAN

Očekujem velikj priliv vjernika,zahvaljujem kolegi,pukovniku

Salijeri
Gost
Salijeri

Ako je vlastoljublje najopakija bolest, onda si ti, Risto, odavno na aparatima i lijeka ti nema! Ako je gordost smrtni grijeh, onda si ti, Risto, odavno zombi. Ako je crkva samo Crkva Hristova, onda si ti u Njegovo ime učinio bezbroj paśaluka i izgovorio nebrojeno laži, kletvi i uvreda. Kad je SPC u pitanju, više volim da mislim da je… Više »

rule
Gost
rule

O sinko moj, zaista se covjek sastoji od tri trecine. Jedna trecina pripada Allahu, druga covjeku, a treca crvima. Trecina koja pripada Allahu jeste tvoja duša, trecina koja pripada tebi jesu tvoja djela, a trecina koja pripada crvima jeste tvoje tijelo.

Soko
Gost
Soko

Ovaj je poludio o čemu on !! Jad mu je Milo stao na put sad kaže Bezumno je da se miješa država u crkvu a crkva ruši državu CG i sve protiv CG . OSETIO je strah !!

Serdar Krsto
Gost
Serdar Krsto

Amfilohije kaže da je njegova crkva Hristova a ne srpska a što mu je najvažnije bilo

Crnogorac
Gost
Crnogorac

Amfilohije rece-Bezumno je da se vlast miješa u crkvena pitanja,a nije bezumno da se crkva mijesa u drzavna pitanja i da svakodnevno podize tenzije u Crnoj Gori?Mitropolit crnogorsko-primorski,Srpske pravoslavne crkve…u prevodu Srpska zemlja,crnogorsko -primorska regija!?Crkva je Hristova i za nju nema ni Grka, ni Jevreja, ni Kineza ni Japanca, ni Rusa ni Amerikanca, ni Srba, ni Crnogorca, nego samo Isus… Više »

rule
Gost
rule

Nece se Allahov rob poniziti u ime Allaha a da mu Allah nece povecati ugled.

Mark
Gost
Mark

Risto ,crkva je intimno vjerovanje u nesto,a sto se ti bezumno petljas u drzavna pitanja.Nidje se u svijetu,evo jeli ko dje procitao da koji patrijarh ili kardinal komentarise drzavna pitanja.To ti moze samo odje proci dok su ti pajtasi na vlasti a nece ni vama goreti vjecno

Blaki
Gost
Blaki

Moga bi i on i pravoslavne crkve da se ugledaju na Katoličku crkvu .Ujedinite se .
Onda bi imali pravoslavnu crkvu u Rusiji ,pravoslavnu crkvu u Grčkoj ,pravoslavnu u Srbiji i tako redom po državama a ne vezivati crkvu za narod ili naciju

Kovka
Gost
Kovka

Pa kaze “bezumno je da ze vlast mijesa u crkvena pitanja” ali daje sebi za pravo da se on mijesa u drzavna i politicka pitanja. Kaze da “drzava treba da postuje Spc” a on prvi i spc tu drzavu ne postuju i ne priznaju. Kaze Amfi da je srkva samo Isusova a ne grka, kineza….ali zato sve sabrane oko njega… Više »

Dobronamjerni
Gost
Dobronamjerni

,,za crkvu nema ni Grka, ni Jevreja, ni Kineza ni Japanca, ni Rusa ni Amerikanca, ni Srba, ni Crnogorca, nego samo Isus Hristos i oni koji su sabrani oko njega” – pa ako je tako, što nas ne pozivaš da budemo vjernici takve crkve nego nas tjeraš da budemo srbi? Vrlo nedosljedna izjava.

Dobronamjerni
Gost
Dobronamjerni

Ali nije bezumno da se crkva miješa u državna pitanja.

Cocorayco
Gost
Cocorayco

izgleda da je i tebe ona jedna recenica iz Zive istine dobro zaboljela. Juce su vristali Vucic i Dodig, ali niko od vas da tacno kaze o cemu je rijec. A prica ti je tandara-mandara, te da je crkva Isusova i da nije nijednog naroda ali u CG da postuju Srpsku crkvu. Pa reci jednom je li to Isusova crkva… Više »

Frys
Gost
Frys

,,Opet o politici”?! Pa kad politika proustaska u CG želi da zatre crkvu i tradiciju, onda se moraju oglašavati i episkopi.

riki saki
Gost
riki saki

dzavolcic

DUKLJA
Gost
DUKLJA

vragolan.

Send this to a friend