Politika

Amfilohije: Vlast u Crnoj Gori objavila rat živom Bogu

Foto: MCP

Mitropolit crnogorsko primorski Amfilohije je danas opet crnogorsku vlast nazvao obezboženom koju optućžuje da hoće da uništi Srpsku pravoslavnu crkvu u Crnoj Gori i tvrdi da je objavila rat živom Bogu.

“Oni koji su na vlasti hoće da uništi Crkvu Božiju, misle da je lako s Bogom ratovati. Niko Boga nije pobijedio u istoriji i neće Ga pobijediti do kraja svijeta i vijeka! Treba da shvate i ovi koji su sada ovdje kod nas na vlasti, da su objavili rat Bogu, a ne Amfilohiju ili narodu u Crnoj Gori. Živome Bogu su rat objavili i zato onaj koji s Bogom ratuje, on gubi i svoj obraz i dušu, odriče se od svih istinskih i pravih vladara, koji su vladali ovim prostorima od vremena Cara Konstantina do vremena kralja i gospodara Nikole Petrovića”, rekao je Amfilohije na današnjoj liturgiji u Bijeloj.

Prema njegovim riječima vlast u Crnoj Gori se pokušavaj da uspostavi ideologiju “prokletoga cara Dukljanina i ostalih lažnih vladara kroz vjekove do Lenjina, Staljina, Broza i svih ostalih koji su pokušavali da ratuju sa Bogom, da ratuju protiv Presvete Bogorodice, ukidajući one blagoslovene zakone koje je Gospod propisao za čovjeka i ljudsku prirodu.”

“Zato je danas ta obezbožena vlast na svojoj skupštini prvo ozakonila zakon čovjekoubistva (abortus), ozakonila čedomorstvo, ubistvo ljudi. To samo mogu bezumni ljudi i narodi, jer dijete koje se začne u materinoj utrobi bilo da je od tri mjeseca ili tri godine ili trideset godina, to je isto dijete. Prema tome ubiti ga od tri mjeseca, ili tri godine, ili trideset godina, istoga čovjeka ubijaš”, naveo je on objavljeno je na sajtu Mitropolije crnogorsko primorske.

Amfilohije kaže da je nedavno usvojen Zakon o istopolnim brakovima koji, kako je naglasio, negira i ljudsku prirodu i Božije prizvanje čovjekovo.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Gorštak
Gost
Gorštak

Svi su ovi Ristovi u komunizmu ne samo bili manji od makova zrna nego glavni saradnici UDBE. Popovi su bili glavni špijuni ko je došao da se krsti i pričešćuje, ko sve slavi slavu i Božić…To je ista fela. sad glume mučenike i silu neku anđeosku. Veliki reditelj Živko Nikolić je snimio nekoliko filmova đe ih je prikazao.

Wilkins
Gost
Wilkins

Ti si Risto čovjek koji vjeruje novcu više nego Bogu, a pominješ Broza dok na internetu možeš naći fotografiju đe ljubiš ruku tom istom Brozu.

Da je vječna
Gost
Da je vječna

Da nam nisi ti slučajno taj živi Bog, našto li onda liči đavo ako si ti Bog.

Narcis Zgubidan
Gost
Narcis Zgubidan

Bog risto nije živ ni mrtav,on je vanvremensko biće,normalno ako postoji,što je 0% gotovo sigurno.

NK grad
Gost
NK grad

On i bog su na zoom-u stalno.

Đ.J.
Gost
Đ.J.

Gled’o sam vam metanije,
Kad varate Boga živa;
Gled’o sam vas, gde se pije,
Gde se jede i uživa.

Sluš’o sam vas, kad kunete
Svoje stado, svoje verne,
I kad tajni prizovete,
Licemerni, licemerne!

Katunjanin
Gost
Katunjanin

Ostavi se poezije prijatelju, neš’ se leba najes’ od toga.

Čitaj
Gost
Čitaj

Katunjanin, nenačitan, tipičan predstavnik vjernog stada. Primi se na poeziju, pušti biblijske bajke.

Vjerni brav
Gost
Vjerni brav

Katunjanin, ako si ikad čuo za Đuru Jakšića njemu se obrati sa ovim “neš se leba najes od poezije”. Naravno da neće. Čovjek je odavno mrtav.

Titograd
Gost
Titograd

Svetosavska fašistička sekta ne miruje.

Bijeli Pavle
Gost
Bijeli Pavle

S kim sve nije Crna Gora ratovala da odrbrani slobodu i ne bude srpska raja

Popocatepetl
Gost
Popocatepetl

99% ratova Crne Gore je bilo sa danasnjim saveznicima DPS-a.

mala murtenica
Gost
mala murtenica

Boga si pobijedio ti sa svojim vitezovima popovima . Pravite od njega ono sto vi zelite , srozali ste ga na naj nize grane uzduzuci nekakvog nepismenog Savu iznad njega , proglasavajuci koljaca popa Macu za svetog , pozivima na bratoubilastvo… kadionicu ste zamijenili smajserom , krst nozem …bando svetosavsko cetnicka.
Nikad vuse 1918.

Crni
Gost
Crni

Amfilohije upali svijeću i pomoli se bogu za svoje grijehe. Ne svaćaj narod i svoj posa rado

milodarka
Gost
milodarka

Bog je mrtav – Fridrih Niče

Techno Pop
Gost
Techno Pop

Blago ti u pamet i sa Ničeom.

MNE ❤🇲🇪💚
Gost
MNE ❤🇲🇪💚

Niče je mrtav – Bog
Pusti Boga, Amfizlohije nema veze sa Bogom.

jadran
Gost
jadran

Risto je stvarno umislio da je Bog

Primorac
Gost
Primorac

Mislim da ste Vi gospodine Risto to odavno objavilu zivom Bogu. Sjecamo se Vasih poruka kad su se otvarala ratista u bivsoj nam Drzavi. Sjecamo se vrlo dobro i Vasih nalaganja Badnjaka , Vasih tijelohranitelja ( ratnih zlocinaca) i Vasih poruka koje ste slali narodu. Koliko se sjecam , dok je plamsao rat devedesetih, nije Vam smetao nas sadasnji Predsjednik.

15. vijek
Gost
15. vijek

Pop vjecito u rubrici ‘POLITIKA’. HIT.

Dino
Gost
Dino

Ni popovi nemaju pravo da se mijesaju u ono sto je bozje ,a to je ljubav medju ljudima I dusevni mir svih ljudi.

Ovako je
Gost
Ovako je

Dino, i ti bi zažmurio na božju volju na oba oka, da ti se izmiču onoliki milioni koje šklapaju svake godine. Ove gluposti nemaju veze sa nikakvim svetinjama.
Svetinje niko neće niđe da nosi. Ali ima veze sa ogromnim prihodima od ostroškog manastira, moračkog manastira i budućih prihoda od Buljarice, gdje Crkva ima visok procenat vlasništva.

Bronx
Gost
Bronx

Rece li da nece progovarati do izbora?

Katunjanin
Gost
Katunjanin

Po većini komentara na ovom portalu, jasno je da su većina “posjetilaca” ateisti. To je ok, njihovo pravo! Ali zašto su vam onda potrebni naši Sveti Hramovi???

Darko
Gost
Darko

Da sekta SPC vrati oteto, i da se izvine za falsifikovanje nase istorije, i da ode iz ove zemlje

Katunjanin
Gost
Katunjanin

Evo sve da je istina to što govoriš (a nije), šta ćeš raditi sa tim Hramovima da ih dobiješ (a nećeš), s obzirom da si ateista??

Prof
Gost
Prof

Ciji su to ‘nasi’ sveti hramovi? Kako ih to prisvajate i na osnovu cega? A veliki hriscaninu?

Katunjanin
Gost
Katunjanin

Naši, Crnogorski… A što pitaš?

Katunjanin
Gost
Katunjanin

A prisvajam ih jer su u njima kršteni moji preci, sahranjeni u portama istih… U njih su me krstili moji roditelji, u njih je moja baba išla svaku neđelju i svetac na liturgiju. U njih sam krstio svoju đecu… Je li dovoljno razloga? A što ih ti svojataš?

Milosh
Gost
Milosh

@Katunjanin… Praznovjerje… Sve je mehanika i fizika. Kad tijelo umre, sinapticke veze se gase, hemija se gasi i ne postojis vise. Kao drvo, kao macka. Cao.

Jocko
Gost
Jocko

Odričući se sebe odričeš se i svojih predaka… sam si kriv. Ti nikakve veze nemaš sa srpstvom- sem politički, ali to je tvoj izbor, pa trpi posljedice. Ne nego ćemo da Cetinjeski manastir bude beogradski. Iš iz crnogorskih manastira .

Bedem
Gost
Bedem

Jesi, jado, krstio ti ih tudji pop i posrbio ih, jer pop je tvoj tu da posrbi Crnogorce

bez pardona
Gost
bez pardona

Crnogorski A NE SRPSKI !!! UPAMTITE !

Techno Pop
Gost
Techno Pop

Kakvi “sveti hramovi”? Da vratite samo nekretnine državi koje ste šklapili i sa kojima manipulišite narodom i pravite biznis.

mala murtenica
Gost
mala murtenica

da nebjste vise vasarw pravili po njima i sprdali se sa Crnom Gorom , njenom istorijom i tradicijom , i da vas spustimo na zemlju jer ste u nebo otisli ..nebeski narode..svetisavsko cetnicka ruljo koja devastira Crnu Goru a gradi veliku srbiju.
Nikad vuse 1918.

NK grad
Gost
NK grad

@Katunjanin . Bog ne postoji. Samo fizika i matematika. Isto ko kad umre drvo ili macka. Sve se gasi.

Katunjanin
Gost
Katunjanin

Nk i ostali@ Hvala na konstruktivnim odgovorima! Potvrdili su moje uvjerenje da ste apsolutni ateisti, što je vaše pravo! U svemu vas interesuje samo materijalno i interes vaše partije. Što će ti Crkva kad nikad nećeš ući u nju (izuzev na sladoled i limunadu)

8484
Gost
8484

Nijesu hramovi za sladoled i limunadu no za pripovijedanje vjere kao sto su to radili nasi preci kp se pita sto ce crnogorcima njihovi hramovi i sto crnogorci oce ono sto je njihovo pitanje je jeli to potomak slavniih crnogoraca ili izaslanik tudjih drzava i interesa ZA KRST CASNI I SLOBODU ZLATNU

bez pardona
Gost
bez pardona

tutunjanine, ko si ti da tvrdiš je li neko ateista ili ne? S kojim pravom se miješaš u naše živote, bolesna posrbico tužna?

Jugo
Gost
Jugo

Svaki rat je vjerski rat,risto jedva ceka da ga zamuti

Nancy
Gost
Nancy

Sta reci …Svo zlo covecanstva sakupljeno je u Amfilohiju i njemu slicnima …ovakvi popovi spadaju u kategoriju zlocinaca i ubica

Laki
Gost
Laki

Prava Crkva priča u ime Božije, svidjelo se to vama ili ne.

Techno Pop
Gost
Techno Pop

Ova ti je kriva od dana kad se osnovala. Ako ne misliš možda da je vrijeme trajanja čini pravom.

I HAVE
Gost
I HAVE

Bog su Otac i Majka a ti si obican covjek-politicar.

Techno Pop
Gost
Techno Pop

Najopasniji ratnici protiv Boga su oni koji se lažno predstavljaju u njegovo ime. To ne može biti vlast koja baštini načelo građanskog društva i ravnopravnosti. Džaba prazna propaganda i prisvajanje lažnog autoriteta, dobri naš Mefisto. Nema više naivnih i neinformisanih kao u Srednjem vijeku.

Seka
Gost
Seka

Anfilofije ti ubijaš Boga sa tvojim ludilom BOG JE JEDAN ZA SVE HRIŠĆANE ti si se latio politike i Srpstvo zar te nije STID TVOJI GODINA DA IZDAJEŠ BOGA BRUKA ZA SVE POPOVE

Ksenija Nikšić
Gost
Ksenija Nikšić

Svaki čovjek da uzme da čita Bibliju sam bi uvidio koliki su ovi popovi bogohulnici koliko pogrešno uče ovaj narod,ovo što ovaj pop pri#a ovo nema nikakve veze sa vjerom u Boga čak šta reći on se ruga Bogu. Komentar pod imenom Sloboda-uzmi čitaj Bibliju,ne treba Amfilohije da ti je tumači,valjda imaš mozak,pa ćeš naučiti sta je zapravo Crkva…..

Crnogorac
Gost
Crnogorac

Eto sada I zivi Bog.
A dje se nalazi? U prisvojenu ccrkvu koja je oteto od Crnogoraca.

4 C
Gost
4 C

“Zivom Bogu” ?! …. zar postoji i neki drugi ?!

Ateist
Gost
Ateist

Amfilohije, Bog je fiktivni lik, izmišljen da se manipuliše masama. Ti upravo to radiš – manipulišeš primitivnom masom koju čak i ponižavaš nazivajući je stadom.

Juka
Gost
Juka

Tako je! Imaginarni lik, kojeg crkva koristi da mlati sa stadom tj narodom.

Katunjanin
Gost
Katunjanin

Pa ostavite nas čovječe onda na miru!!! Šta će vama hramovi kad ste ATEISTI??? Mi smo primitivci i stado, pusti nas da živimo. Niko te ne tjera da vjeruješ u Boga. Samo se nadam da te neka muka ne natjera.

Ragnar
Gost
Ragnar

A sto ne trazite autokefalnost od Vaseljenske patrijarsije? Ima li ovo idje na svijet da jedan naroid nema svoju crkvu?

Katunjanin
Gost
Katunjanin

Odgovor Vaseljenske patrijaršije je jasan (pismo predsjedniku)! Što vi to ne želite da prihvatite, vaš problem!

Cg_mne_
Gost
Cg_mne_

ko ti smeta da živiš? Vjeruj ti i u sveto drvo prijatelju, samo nemoj da ga krades. U Crnoj Gori su crkve crnogorske, u Rusiji ruske, u Grckoj grcke… Crkvu ti niko nece srusit, mozes da ides i dalje kad god se tebi ide, da se pomolis Bogu i svijecu zapalis. Nije pop bog, shvatite da su popovi ljudi koji… Više »

Katunjanin
Gost
Katunjanin

Svaka ti čast kako si nam objasnio! Oči si nam otvorio…

Sve ok
Gost
Sve ok

Hramovi ostaju đe jesu. Samo pare da daju državi.

Katunjanin
Gost
Katunjanin

Aha, pare… E to vam je i religija i svetinja!
Evo daćemo pare, samo otvorite račun da uplatim pdv od priloga: 1e Crkvi, 0.21e u budžet.

Ateist
Gost
Ateist

Odakle ti ta ideja da meni treba hram? Samo konstatujem na koji način Amfilohije manipuliše masama. Ti si se Katunjaninu primio pa uživaj u tome da si dio stada.

Katunjanin
Gost
Katunjanin

Pa ako ti ne treba što nas smaraš onda? Čovječe shvati: Crkva nije objekat, Crkva nije pop… Crkva su vjernici koji u nju dolaze! Ti nijesi vjernik i nikad nećeš biti dio Crkve. Mi smo stado izmanipulisano, pušti nas čovječe da na miru “pasemo” 😁

Ateist
Gost
Ateist

I još nešto. Ako vama svetosavcima trebaju hramovi niko vam ne brani da ih gradite. Zašto morate da kradete tuđe? Prepisaste ih devedesetih na sebe, zar ne?

kachawendy
Gost
kachawendy

e kakvi su im vernici, sve živo mrze

Torkemada
Gost
Torkemada

Odavno si Risto objavio rat zdravom razumu i religiji uopšte.Ako si ti hrišćanin onda Bog ne postoji.

Mijo
Gost
Mijo

Haha, ovaj se potpuno pogubio, poistovjetio se sa Bogom, Boze mi oprosti a i njemu. A druga stvar bas se prima na saopstenja DPS-a, on je ozbiljno shvatio predstojece izbore 🙂

Gen. Dukljanin
Gost
Gen. Dukljanin

Vidiš, Rile, za mene je bezbožan onaj ko četničke koljače i fašističke sluge, poput popa Mace i mitropolita Lipovca, proglašava svecima. To je objava rata živom Bogu, kako bi ti tekao…

mrkela
Gost
mrkela

Svaki pop mora biti srbin a crnogorac može samo da mu ljubi ruku ! To vam je srpska crrkva i njeni litijaši ! Za Crnogorce to je FAŠIZAM !

HR8
Gost
HR8

I kojim je sve ratovima tvoj zivi bog ucestvovao, I na cijoj strani je bio. Kad toliko znas i lupas, objasni i to svima.

HR8
Gost
HR8

Ovaj se iza boga sakrio, ili je sebe sa istim poistovijestio.

Mestar
Gost
Mestar

Ima li veceg sarkazma nego kada Amfilohije Sotonijevic prica o vjeri i bogu.

mia mama
Gost
mia mama

Risto kad prestaje ova korona ? Pitaj Boga zivota ti kad ga vec znas..

Hahaha
Gost
Hahaha

Ja boga znam licno….

Gusinje
Gost
Gusinje

Sto mi ne pustate komentare-zbog cega to radite

Davor
Gost
Davor

Vjerovatno izvaljujes ovakve gluposti, ko amfilohije….

Gusinje
Gost
Gusinje

Zasto. I ne pustate komentare-sto je problem

Podgorica
Gost
Podgorica

Đe god su se srpski popovi pitali nastupila je tragedija i stradanje srpskog a i drugih naroda. Sreća te se ovaj ne pita to đaolje.

Ivan
Gost
Ivan

Polako Risto, tek je počela izborna kampanja, ostaćeš bez duška do 30.08.

TUTU-RUTU!
Gost
TUTU-RUTU!

Evo nam se Amfi proglasio za živog Boga 😅😅😅

Kampanja
Gost
Kampanja

Amfija za Boga !

Sveti EURO
Gost
Sveti EURO

I za ovog đeda kaužu da je mudar? Ja ne znam što od njega mogu naučiti, budući da je stariji od mene 50 godina. Ne dao Bog da toliko poživim i da imam njegovu pamet tada.

R.T.Ergodan
Gost
R.T.Ergodan

A ti si kao bog jel ?

Google
Gost
Google

Evo ga svjedok bozje ljubavi. Svjedok saradnik. Zasticeni svjedok. Cekamo Bozji sud.

Baraka
Gost
Baraka

A ti, pope Risto, juce rece da ss vise neces oglasavati?!… Ali Risto, ko Risto, sto tece slaze….

Pedja*
Gost
Pedja*

Nije mu lako , doslo vrijeme za zavrsni udarc , brzo ce 30. avgust .
♥️ za CG.

Vojvoda
Gost
Vojvoda

Bog je mrtav amfilohije. Vi ste ubili Boga jer Bog je ljubav a vi ste iz spc uspostavili mrznju kao vrhovno nacelo!

Ide vuk
Gost
Ide vuk

Božja crkva , kako da ne. Sve sami prevaranti nacionalistički!

Aha
Gost
Aha

Koji je to živi Bog🤔?

Agnostik
Gost
Agnostik

Moze li to Bog da umre?

eu eu
Gost
eu eu

Ako je ovaj pri sebi…

Dok ne popadamo
Gost
Dok ne popadamo

Pope rekao si da se neces baviti politikom.:-) Zar nije grijeh lagati?

Hydra
Gost
Hydra

Bači pop ćup sa parama u vis i reče “Bože uzmi što je tvoje,ono što padne dolje je moje”.

Piroska
Gost
Piroska

Oce Amfilohije, koliko ja znam SPC je formirao kralj Aleksandar i to dekretom 1920.godine. A kao sto znamo sve sto je on stvorio pretvorilo se u prah. Znamo kako se on ponio prema ujcevini, a nista bolje nije se odnosio ni prema rodjenom bratu. Tako da daleko od toga da je ovo bozja crkva. I razmislite malo da on ne… Više »

Katunjanin
Gost
Katunjanin

Izgubiće taj rat Vladiko, ne brini! Narod čuva svoje Svetinje, koje su nam preci ostavili!

Podgorica
Gost
Podgorica

Čuvamo Crnogorske svetinje.

Pravi građanin
Gost
Pravi građanin

Preci ostavili tebe i risti a nama ništa !? Važi, pokaži papire, testament, tapiju, što god !

Katun
Gost
Katun

Računa li se i Sveti Maca i Sveti Šuljak u te svetinje?

Boka Kotorska
Gost
Boka Kotorska

Risto opet se prestavljas da si Bog. Ti si suprotnost od Boga i od Hriscanstva. Crnogorci tebi ruku ljubit nece.

🇲🇪♥️🇲🇪♥️
Gost
🇲🇪♥️🇲🇪♥️

MNOGO VOLIS TU RIJEC “RAT”

Radovan
Gost
Radovan

Nazvati i poistovjetiti sebe sa bogom je bogohuljenje, Rile smanji dozivljaj, i ti i svi oko tebe krvare ka i mi ostali, znaci nisi zivi Bog.

Njegoš
Gost
Njegoš

Kakve veze imaš ti i srpska sekta sa Bogom??

Srbin
Gost
Srbin

A kojega boga ti zastupas LUCIFERA

Joo
Gost
Joo

On se moli samo svetom euru……to je jedino sto je njemu sveto……

Njegoš
Gost
Njegoš

Pa on je onda u crkvu svetog Dake Davidovića pare mu i gorivo.

Delboj
Gost
Delboj

Ne krij se iza boga nevjernice. Nego da vidimo koliko si jak na politickom terenu na koji si sam odavno izasao. Prozivas li to Tita kojemu si padao na koljena i ljubio ruku po pola sata?

Drobnjak
Gost
Drobnjak

Jeli ovo Amfilohije za sebe kaže da je “živi Bog” ?

Patrolne sape
Gost
Patrolne sape

A ti svim zivim normalnim ljudima

Lola
Gost
Lola

Sjasi vise baksuze jedan sa ovoga naroda!!!

Piksi
Gost
Piksi

Amfi ne zalijeci se jadan, zivi bog, da to sebe ne smatras necim iznad.Sa svojih 100 godina pricas tako mracne stvari, da neces tudju djecu da zrtvujes posto svoje nemas.Odmori jadan malo a sto se tice zakona, baj baj.

agent
Gost
agent

Ocigledno ne gledamo Boga istim ocima postovani Amfilohije, jer taj Bog razumije, a ne ratuje sa vlasti ili bilo kim..

Giga
Gost
Giga

Zasto si rekao Risto da ne glasamo vlast? Zasto redovno sastancis sa ovima iz Df-a? Zasto potcjenjujes nas Crnogorce?

Kalina
Gost
Kalina

Rat Bogu?? Vas iz Spc treba da bude sramota sto stalno Boga zloupotrebljavate za vase podmukle planove.

Mitar
Gost
Mitar

Risto dje zivi Bog? Oli mi ga pokazat

antistres
Gost
antistres

ovo je vec dijagnoza .ovaj covjek je ubjedjen da je Bog srbin.tjerajte njegovu vojsku koji rovare po Crnoj Gori bez ijednog papira.drzavljanstva

z d
Gost
z d

Ovo Risto sebe proglasi za Boga!

SRK
Gost
SRK

Umislio Risto da je Bog(slava i milost Bogu)!!!

eu eu
Gost
eu eu

Nisam znao da se drzava bori sa Bogom??? Ajde amfi sjedi, preispitaj se malo i uzivaj

Zoran
Gost
Zoran

Putuj igumane ne staraj se ti za Crnu Goru

Titograd
Gost
Titograd

Svetosavska fašistička sekta ne miruje.

Katunjanin
Gost
Katunjanin

E ko ti daje sendvič, velika je budala! Nijesi zaslužio ni prazan sendvič!

Vjerni brav
Gost
Vjerni brav

Ti si Katunjaninu zaslužio i supu a ne samo sendvič koliko si se raspisao po ovom portalu. Jesi li ti skutonoša Amfilohijev?

Katunjanin
Gost
Katunjanin

Bravu@ Hahahah… Dobro si me nasmijao! Drago mi je što si primijetio… Dosadno mi je na drugim portalima, previše je istomišljenika. Ovdje mogu da razmijenim mišljeja i sa drugom stranom! Priznaj, bilo bi ti dosadno da samo lajkuješ isprazne floskule većine komentatora (npr.Svetosavska fašistička sekta ne miruje)🤮

Vasojevka
Gost
Vasojevka

Bolje bi bilo da pre nego sto nesto napises, dobro razmislis da li treba ili ne.

Vjernik
Gost
Vjernik

Ako si ti pope Božji izaslanik ja se brišem iz te tvoje sekte sad
I odmah za sva vremena.

Arhidjakon
Gost
Arhidjakon

oprosti mu Boze, ne zna sta govori

Piroska
Gost
Piroska

Oce Amfilohije, koliko ja znam SPC je formirao kralj Aleksandar i to dekretom 1920.godine. A kao sto znamo sve sto je on stvorio pretvorilo se u prah. Znamo kako se on ponio prema ujcevini, a nista bolje nije se odnosio ni prema rodjenom bratu. Tako da daleko od toga da je ovo bozja crkva. I razmislite malo da on ne… Više »

Jež
Gost
Jež

Reče svojevremeno Slavko Perović: ,, Bog me ubio ako on( Amfilohije ), vjeruje u boga “. Prije njega, akademik Bogdan Bogdanović, nekadašnji gradonačelnik Beograda, po struci arhitekta i filozof- rekao je da bi dao da mu se odsiječe ruka, ako se utvrdi da Amfilohije vjeruje u boga.Našalost, rekli su istinu i žalosno je da takav nevjernik- političar i vojnik stoluje… Više »

eto
Gost
eto

Ima direktnu vezu sa bogom.Najbolji je tumač svega božjeg.Da nema te uniforme bio bi okarakterisan kao teško zlo koje nikome dobra nikad želio nije.Ne zna šta je smijeh.Ne zna šta je familija.Samo o svom prknu živi a rekao bi ponešto drugima.Ne progovaraj jer ništa dobro nemaš reći.

Jasarko
Gost
Jasarko

Nije vlast bogu objavila rat, nego neregistrovanoj grupaciji koja u sebi nosi ime druge drzave sa armijom 1200 popova iz te druge drzave, falsifikuje istoriju i na divlje gradi na lokacijama crnogorskih crkava. Daleko si ti od boga…

Boro
Gost
Boro

Ubijte me ako ovi popovi vjeruju u boga. Stara sekta

vjecna da je
Gost
vjecna da je

ne znam po svijetu al u crnoj gori jos nisam sreo popa koji vjeruje u boga i da se ne bavi politikom filozofijom odnosno supljom pricom a svi su veliko srpski nacionalisti a u crkvu idem dosta cesto i poodavno

Jovana
Gost
Jovana

Srpska posla. Koliko juče je rekao da se neće oglašavati do poslije izbora a već danas se obrušio na vlast. Kako je onaj Ćosić bio u pravu laž, laž, laž. Odmorite malo od laži.

Bane
Gost
Bane

Da se plati porez pope pa pusti bogove i djavole

Radosav
Gost
Radosav

Tako je Bane…
Prvo da plati porez najveci duznik,zna se ko je…
Islamska zajednica…
Pa svi redom

Vasojevka
Gost
Vasojevka

😀😀 Radosave nisi trebao.

Ćeklić
Gost
Ćeklić

Od ovoga popa se stvarno ne može živjet. Daj , pušti nas da dišemo. Pokrali ste sve što ste mogli, hoćete i živote da nam uzmete.

Crni panter
Gost
Crni panter

Zivi Bog.Dal on stanuje samo u vjerskim objektima ili ga ipak ima i na drugim mjestima? I kako se moze vjerski objekat ili pak vjerska organizacija moze nazvat sebe Bogom? I dal je zivi Bog Bog svih stvorenja ili jr drugacije?Volio bih da gdin mitropolit da neki dio Jevandjelja koji bukvalno potvrdjuje gore receno.

OsvestaniYTber
Gost
OsvestaniYTber

Naravno da je Bog samo u crkvama i to samo u SPC i prodaje se “vjernom” narodu po povoljnim cijenama, a Amfi – poznat i kao Risto – Riselje, izdaje priznanice… PDV je uracunat u cijenu

SRK
Gost
SRK

Ispravka: ‘vernom’ narodu! To su veliki ‘vernici’,do sad ih sigurno 90% u crkvu nije ni privirilo,a odjednom prosvijetli ih Risto!

Слобода
Gost
Слобода

Живи Бог Тројични јесте Бог свих створења, који је у Христовој ипостаси апостолима пренио учење, и на њима (Петру и Павлу), силаском Духа Светог утврдио и саздао Цркву, која је Небо на Земљи, и заједница људи и Бога. Црква је мистично Тијело Христово, а сам Христ је глава те Цркве. Због тога је напад на канонску, васељенски признату Цркву –… Više »

Ksenija Nikšić
Gost
Ksenija Nikšić

Sloboda Crkva je čovjek a ne zgrada od cigle i betona,bolje bi ti bilo da malo uzmeš Bibliju da čitaš,nego što slušaš praznoglave sotonine učenike mantijaše,bogohulnici pih

Слобода
Gost
Слобода

Не, драга сестро Ксенија. Тијело човјечије јесте храм душе и Духа Светога, али није Црква. Свака Црква јесте и храм, а сваки храм није Црква! И да, Црква није само зграда од цигле и бетона, већ је то заједница хришћана, на чијем престолу се налази Христос, Бог Љубави. Називати свештенство – ма какво оно било – празноглавим Сотониним ученицима, мантијашима,… Više »

Katunjanin
Gost
Katunjanin

Shvatiće nekad…

CCCCCC
Gost
CCCCCC

Probudi se pope…

Crveno i zlatno
Gost
Crveno i zlatno

Kad SPC nešto ne odgovara to je rat s Bogom a kad oni siluju,otimaju i huškaju to je božja ljubav.Samo Bog stvori svijet zbog Srba,svi ostali su neprijatelji.Ovo je prava sekta.

Maksim
Gost
Maksim

Ne znam je li Bogu ali protiv tebe pope treba da bi ovaj narod puštio na miru.

CCCCCC
Gost
CCCCCC

Risto na aparatima!!!!!

Mima
Gost
Mima

Nije Bogu, nego tebi i tebi sličnima!!! Mi smo po tebi:”Kopilad” ,”Izmišljena nacija”, itd a ti za nas, niko i ništa.

Maksim
Gost
Maksim

Svaka ti je sveta Mima ovo je zlo za Crnogorski narod koji još nije zabilkeženo.

Piksi
Gost
Piksi

Potpuno ispravno Mima

prolaznik
Gost
prolaznik

A Amfi sam sebe proglasio Bogom?

Milunka
Gost
Milunka

Amfilohije: Vlast u Crnog Gori objavila rat živom Bogu, hahahahahahah koliko si ti nenormalan

Istina
Gost
Istina

Ovaj covjek je na nekim supstancama 100% 😂

kbssz
Gost
kbssz

Bog je Srbin

aeee
Gost
aeee

Pa ne misliš, valjda, da to što ti radiš ima ikakve veze s Bogom. Miči se da te ne gledamo!

Skadar 1912
Gost
Skadar 1912

Đe si Risto grome , ako je iko zaslužijo da bude ignorisan onsa je ro Risto legenda

Blaki
Gost
Blaki

Ovaj je definitivno bolestan. Uporwđivati sebe s Bogom je, najviši čin bezobrazluka.
Dole misliš tako, Bezbožniče?

Nacertanije
Gost
Nacertanije

Mitropolita SPC u Crnoj Gori, Amfilohija je u oktobru 2019 g Vaseljenska Patrijaršija proglasila za sektaša krivovjernika i protestanta koji unosi raskol u pravoslavlju šireći etnofiletizam (stavljanje nacije ispred vjere i izjednacavanje nacije i vjere) – koji je Sabor pravoslavnih patrijarha u Carigradu jos 1872. osudio i odbacio kao jeres i grijeh. Svetosavlje {koje inače nema nikakve veze sa Savom… Više »

Tgd
Gost
Tgd

Đe ti je taj živi bog Risto?
Ni ti ne vjeruješ u njega

So & TEKILA
Gost
So & TEKILA

“živom bogu”?
mislim da mu je hakovan softver, od strane lucifera.

Pencilin
Gost
Pencilin

Sta mlati ovaj… A da za promjenu kažeš jednu lijepu?

Eki
Gost
Eki

Ovaj misli da ima monopol nad bogom,pa prica u njegovo ime,nije ovo srednji vijek,nejma vise naivnih,a nije ni 19. Vijek pa necete moc vise da u ime toboz vjere,da otimate teritorije.

Koja
Gost
Koja

Naivnih ima koliko oces! Vidis li ti koliko je Srba.

Mongro
Gost
Mongro

…”prokletoga cara Dukljanina i ostalih lažnih vladara”… E dat ce Bog da ti ti se sve vrati vrati kako si i zaslužio!

Petar
Gost
Petar

Tebi? Da se lazno ne predstavljas? Ipak je previse Risto!

Nacertanije
Gost
Nacertanije

Popovi danas traže da se ukine zakon koji njima ne odgovora i ucenjuju državu litijama, protestima, napadima na policiju, pozivima i podstekivanjem naroda na pobunu, “pismima podrske ” po uzoru na 90 – te, velikom medijskom bukom i galamom medija iz regiona i nekih domaćih medija i raznim drugim stvarima kojima zeli nasilnu smjenu vlasti. Sjutra će to isto tražiti… Više »

Katunjanin
Gost
Katunjanin

Majku bi rođenu prodali, i oca, i đeda i prađeda! A Boga su više puta prodavali.

Pravi građanin
Gost
Pravi građanin

U pravu si. spc to radi od 1922, otkad postoji. Bravo za tebe !

Send this to a friend