Politika

ANB: Vukšiću nijesu ni postavljena pitanja o klanovima, Knežević da potvrdi

Vukšić

Netačna je informacija Pokreta za promjene da je v.d. direktora Agencije za nacionalnu bezbjednost Dejan Vukšić navodno izbjegao da odgovori na pitanja o narko-klanovima, saopšteno je danas iz Agencije za nacionalnu bezbjednost.

U ANB-u ističu da su i na zvaničnoj Facebook stranici Demokratskog fronta taksativno navedena pitanja na koja je Vukšić navodno izbjegao da odgovori, što je, naglašavaju, netačno.

“U cilju očuvanja kredibiliteta Odbora za bezbjednost i odbranu i Agencije za nacionalnu bezbjednost, kao i pravilnog informisanja javnosti, obavještavamo da objavljena pitanja nijesu ni postavljena, ni razmatrana na sjednici Odbora za bezbjednost i odbranu od 10. marta, budući da je na Odboru konstatovano da nijesu tema ovog kontrolnog saslušanja v.d. direktora Agencije za nacionalnu bezbjednost”, navode u Agenciji.

Kako dodaju, o neistinitoj objavi press službe Pokreta za promjene obaviješten je i skupštinski Odbor za bezbjednost i odbranu, koji je tim povodom izdao zvanično saopštenje.

“Od predsjednika Odbora, Milana Kneževića, očekujemo potvrdu navoda iz ovog saopštenja”, poručuju iz ANB-a.

<<<PzP: Vukšić izbjegao pitanja o povezanosti sa klanom, nećemo glasati za njegov izbor<<<

Podsjetimo, PzP je juče saopštio da je Vukšić na sjednici Odbora za bezbjednost i odbranu izbjegao da odgovori na pitanja o kontaktima sa narko-klanom, poručujući da, zbog takvog ponašanja Vukšića i njegove sumnjive povezanost sa jednim od narko-klanova, PzP neće glasati za njegov izbor za direktora ANB-a.

Send this to a friend