Politika

Anđušić: Demagoge je strah povratka u parlament

Mihailo Anđušić

Demokrate je zapravo strah od povratka u parlament, jer znaju da bi time još brže razotkrili prazninu kojom obiluje njihova politika i dobro znaju da bi na skupštinskim raspravama služili za podsmijeh crnogorskoj javnost, poručio je poslanik Demokratske partije socijalista Mihailo Anđušić.

Kako dodaje, jučerašnja izjava poslanika Demokratske Crne Gore Danila Šaranovića predstavlja jos jedan u nizu dokaza da su politička neozbiljnost, nesuvislost i nelogičnost glavne karakteristike partije koju predstavlja.

Prema njegovim riječima, pokušavajući da opravda neodgovornost prema građanima koju su Demokrate pokazale bojkotom Parlamenta, Šaranović u svojoj tragikomičnoj izjavi vrijeđa zdrav razum ljudi i pokušava da ih uvjeri u sopstvene logičke besmislice.

“Šaranović bi trebao da zna da niko iz redova skupštinske većine ne vapi za njihovim povratkom u Parlament. Naprotiv, poznati su nam i intelektualni i politički dometi Demagoga i svjesni smo da bi njihov doprinos radu Parlamenta bio više nego skroman. Sa druge strane, broj poslanika Demagoga u Parlamentu nije dovoljan da bi predstavljao bilo kakav relevantan faktor. Dakle, ni kvantitativno, ni kvalitativno, nijesu nam potrebni”, jasan je Anđušić.

Ipak, kako dodaje, pozdravio je njihovu najavu povratka u Parlament, i kazao da je to je stvar elementarne političke kulture.

“Njihova drskost, međutim, prevazilazi svaku granicu kada govore o troškovima. Podsjetiću crnogorsku javnost da su za ove gotovo dvije godine održane na stotine sjednica odbora, na desetine plenarnih zasjedanja, da je razmatrano na stotine akata i da se povelo na hiljade sati rasprave o temama važnim za građane. Doprinos Demagoga svemu tome je nula”, naglašava on.

Anđušić tvrdi da, sa druge strane, njihovi bankovni računi nijesu mirovali, pa su,kako ističe,  za ovih skoro dvije godine po osnovu ličnih zarada i naknada poslaničkom klubu prihodovali više od pola miliona eura.

“Dakle, uzimali su Demagozi novac iz budžeta koji je predložila Vlada, a donijela ga upravo skupštinska većina čiji legitimitet ne priznaju. Prema tome, ako je skupštinska većina nelegitimna kako tvrde, trebalo bi da su nelegitimne i njene odluke, te bi morali da budu principijelni i vratite građanima sav novac koji su od njih uzeli”, dodaje on.

 

 

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Sungus
Gost
Sungus

E kakva bi sprdnja sa Becicem i drustvom bila u skupstini. Oni i inace sluze za sprdnju

Carls
Gost
Carls

Ziva istina, sve. Objektivno, u Parlamentu bi se ta grupacija vrlo tesko snasla, losi su po svemu, ciljano oni bojkotuju, ne vraca im se…

roki_ajnc
Gost
roki_ajnc

Nasljednik milutina velikog. Bolje da mangupski pozdravis povratak tijeh kuvanih glava nego ovo moj andjusicu. Izjave ka iz 48.

Ve$a
Gost
Ve$a

Andjušiću je Škrelja idol.

Send this to a friend