Politika

Anđušić: Izvještaj potvrdio da je Crna Gora i dalje lider u integracijama

Najnoviji izvještaj Evropske komisije o napretku Crne Gore na realan način oslikava sve evidentne napretke, kao i nedostatke i izazove sa kojima se treba suočiti u narednom periodu pregovaračkog procesa. Izvještaj, kroz prepoznatljivu formu, prije svega potvrđuje status Crne Gore kao regionalnog predvodnika procesa evropskih integracija sa osvrtom na jasan napredak u značajnom broju oblasti. Takođe, izvještaj sadrži i jasne preporuke o potrebama poboljšanja stanja u jednom broju poglavlja, saopštio je danas Mihailo Anđušić iz Demokratske partije socijalista.

On je istakao da su ocjene vezane za napredak u veoma važnim oblastima kao što su ljudska prava, zaštita životne sredine, a posebno nauka i istraživanje pokazatelj, prije svega, predanog i odgovornog rada u prethodnom periodu kao i potvrda opravdanja statusa lidera integracionog procesa na ovom prostoru.

“Takođe, raduje nas činjenica da je Crna Gora prepoznata kao država koja njeguje regionalnu saradnju i sa svim susjedima ima dobre odnose”, naglasio je Anđušić.

Kako je dodao, reforma javne uprave, vladavina prava, borba protiv organizovanog kriminala i korupcije i sloboda medija su neke od prioritenih oblasti pred kojima su ozbiljni izazovi i na kojima je u kontinuitetu bio fokus prethodnih Vlada i za koje se nadaju da će ostati prioritet u narednom periodu.

“Svakako, očekujemo da partije koje su do sada bile u opoziciji, i totalnim ili djelimičnim bojkotom Parlamenta opstruirale mnoge reformske procese, posebno iz oblasti vladavine prava i borbe protiv organizovanog kriminala, u novonastalim okolnostima, pokažu veću ozbiljnost i odgovornost”, poručio je Anđušić.

Naglasio je da dosadašnji pristup kada je pregovarački proces u pitanju, da u svakoj pojedinačnoj oblasti kvalitet reformi treba biti prioritet u odnosu na brzinu pregovora i jurenje rokova, predstavlja ozbiljan proces i iziskuje vrijeme, ali sa druge strane predstavlja jedinu garanciju suštinskog napretka društva.

“Dosadašnja dostignuća DPS-a sa svojim koalicionim partnerima u procesu EU integracija predstavljaju trajan temelj za sve naredne izazove, a DPS će i u narednom periodu, u kojoj god ulozi bila nastaviti da svojom ulogom doprinosi još jačem i bržem napretku društva. U tom kontekstu, DPS će kao opozicioni akter u Parlamentu konstruktivno nastojati da daje puni doprinos svemu onome za šta opozicija u minulom periodu nije imala demokratskog kapaciteta, a što je predstavljalo značajna ograničenja za ovaj proces”, zaključio je Anđušić.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Maxo
Gost
Maxo

Andjusicu prti put pod move pa u Zeti ako te tamo prime bar kod nekoga da cuvas krave dost ga je bilo vase Zao mi je nije lako napusti udobne fotelje Ali znas onu narodnu Dabogda I’ma PA NEMA.

Mi smo
Gost
Mi smo

DPS-u su ukrali neke stranice izvjestaja. Ponovo.

Lovac
Gost
Lovac

E zbog ovakvih je DPS izgubio vlast.

Pg...
Gost
Pg...

Koje crne integracije Iznogude? Normalno je da se 4 godine pregovara i udje i EU. Mi evo 14 godina ne mrdamo, zaostajemo, dajemo autogolove i forsiramo partijske pijune da ovaj jadni i napaceni narod pljackaju. Molio bih medije da nakon ovakvih izjava podnose tuzbu, za klevetu, lazi, nesto- Samo da ne ostaje na ovome. Da moze neko da se ponosi… Više »

Profi
Gost
Profi

Ti si lider u tome da te Zecani ne podnose,ni mi iz tvoje partije….

Bob Rock
Gost
Bob Rock

Evo ih, opet ta priča “lideri u regionu”. Kakve integeracije, ne mlatite – po svemu što nema veze sa vezom smo “lideri”

Bakica
Gost
Bakica

Molim neko stručno lice da ovome i ostalim objasni šta znači izraz ,,lider”.Hvala .

Živa istina
Gost
Živa istina

Hahahahahaah

Ahahaha
Gost
Ahahaha

Ovi iz DPS-a su potpuno poluđeli

Zguramtiga
Gost
Zguramtiga

Vjeciti optimista…taj optimizam nekad ide i dalje…

Send this to a friend