Politika

Anđušić: Ključ, Demokrate, DF i SDP  koštali građane skoro dva i po miliona

Anđušić

Poslanici koalicije Ključ, Demokrata, DF-a i SDP-a, po osnovu mjesečnih naknada poslaničkim klubovima koštali su građane zaista fantastičnih 2.400.000 eura, tvrdi Mihailo Anđušić, poslanik DPS-a.

Kako ističe, Demokrate su bile čak toliko inovativne, ali i licemjerne pa su pokušale ovom svom plaćenom neradu da pripišu humanitarni karakter.

“Tako već mjesecima manipulišu, konstantno podsjećajući crnogorsku javnost na svoj veličanstveni podvig koji se sastoji u tome što su se odrekli troškova koji se odnose na telefonske račune. Čitavih 800 eura koliko on maksimalno može iznositi za njihove poslanike na mjesečnom nivou. Samo, nikako da se pohvale da su za taj isti nerad u međuvremenu podigli pola milona eura sa blagajne Skupštine Crne Gore. Ubijedjeni smo da i pored svakodnevnih sjedeljki po podgoričkim lokalima, i to u vrijeme radnog vremena koje važi za sve ostale poslanike i građane, od tako dobre plate ostane i da se plate telefonski računi. Razumijemo da su procijenili kako im se više isplati da tim podvigom mašu crnogorskoj javnosti, ali ipak moraju da shvate da i licemerje ima svoju granicu, a oni su je odavno prešli”, dodaje Anđušić.

Prema njegovim riječima, politikantska promocija vezana za priču o navodnom renoviranju škola širom Crne Gore, svim građanima djeluje bijedno.

“Kada bi Demokrate odbacile populizam kao metod političkog djelovanja i kada bi zaista opredijelli iznose koji su uplaćivani na njihove bankovne račune za 10 mjeseci nerada, tada bi se zaista moglo renovirati značajan broj škola ili pak izgraditi jedna ili dvije savremene vaspitne jedinice”, navodi Anđušić.

Kako cijeni, veoma otužno izgleda borba opozicionih parlamentaraca kada su u pitanju naknade za majke, posebno ako uzmemo u obzir da ih to pitanje, sem u marketinškom smislu, uopšte nije ni interesovalo.

“U danu kada se o naknadama raspravljalo neki su bili u kafićima, a neki gledali kako da se okoriste na ovu temu. U svakom slučaju i taj dan je u Skupštini za njih bio, kao i svi prethodni – neradan. Vjerujemo da građani Crne Gore uviđaju koliko je licemjerno bezargumentovanim popovanjem braniti naknade od 200 eura, kada to radi neko ko za svoj nerad uredno prima i do 2000 eura mjesečno. Očigledno zaboravljaju da im je jedan broj majki dao mandat da na jedini mogući, demokratski način, u skupštinskim klupama, u parlamentu brane njihova prava, a da su oni to poverenje iznevjerili i zloupotrijebili. Sve je svima jasno. Maske su skinute. Ne pomažu tu ni skribomanska saopštenja, ni demagoške fraze ni vulgarni primitivizam. Demantuju ih činjenice i argumenti, a naročito brojke”, zaključio je Anđušić.

Send this to a friend