Politika

Anđušić: Politikanskim napadima na idejno rješenje rekonstrukcije Trga, pojedinci uzalud pokušavaju politički da ožive

Anđušić

Zabrinjava činjenica da se u prethodnom periodu jedan dio medija, opozicionih stranaka i nevladinog sektora, na šaljiv način, a ne sačekavši zvanično objašnjenje rezultata konkursa, bavio temom izbora najboljeg idejnog rješenja za rekonstrukciju glavnog gradskog trga, demonstrirajući na taj način neozbiljnost koja im kao važnim činiocima crnogorskog društva ne pripada, saopštio je danas šef Kluba odbornika u SO Glavnog grada Mihailo Anđušić.

“U tom smislu, geneza napada na odluku da se rekonstruiše glavni gradski trg u Podgorici veoma je zanimljiva. Prvo su napadi bili usmjereni na pobjedničko idejno rješenje. Nakon objašnjenja da se radi o arhitektama iz jednog od najboljih svjetskih biroa, njihova briga usmjerila se prema gradskim finansijama uz navodnu zabrinutost da se na ovaj način troši ogroman novac, koji bi trebalo dati građanima lošijeg materijalnog stanja. I to je obesmišljeno najavom da će se rekonstrukcija realizovati kroz javno-privatno partnerstvo. Jasno nam je da sad valja naći neku treću brigu”, saopštio je Anđušić.

Tako su, kako ističe, kroz lažnu zabrinutost za navodnu „privatizaciju i prodaju trga“ odbornik Luka Rakčević i političar iz nevladinog sektora Dejan Milovac pokazali samo jedno – da ne znaju kako se ovakvi i slični projekti realizuju svuda u svijetu.

“Uvodeći ovu, do sada nepoznatu kategoriju privatizovanja javnog prostora, Rakčević histerijom pokušava da skrene pažnju na sebe, jer više niko ne konstatuje da je politički živ. Milovac se, sa druge strane, u potpunosti razotkrio, kao neko koga odavno ne zanimaju teme kojima se bavi NVO sektor, već kao političar čija je uloga da, što je vulgarnije moguće, bez osnova i činjenica, napada gradonačelnika i Glavni grad”, dodaje u saopštenju.

Ističe da je zaključak jasan: Rakčević, zaslijepljen neosnovanom ambicijom, a Milovac ličnim animozitetom prema gradonačelniku Ivanu Vukoviću, rad Glavnog grada komentarišu samo onoliko koliko im je neohodno da u narodu stvore konfuziju kroz iskrivljeno interpretiranje činjenica.

“Na kraju, valja podsjetiti kada govorimo o razvoju Glavnog grada da, iako u godini pandemije koronavirusa, govorimo o gradu čiji je planirani budžet za narednu godinu 93,4 miliona eura, a više od polovine opredijeljeno je za kapitalne projekte, što je činjenica koja govori sama za sebe”, zaključuje Anđušić.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Dijamant
Gost
Dijamant

Ali kad vidim PC Ražnatović u centar lijepo mi nije dobro. Ljepše mi djeluje kamionska od onog rugla

Vezir
Gost
Vezir

Ovaj treba da prica o Zeti,a ne Pg da uredjuju on i Vukovic irvas

Dr. Pg
Gost
Dr. Pg

Odlična ideja, odličan projekat , urađen sa renomiranim evropskim timom arhitekata…ali uvijek se nađu protivnici dobrih ideja …no nije loše čuti što više ideja i analiza i za trg i za hram CPC na trgu da se ponovo animira centar grada kao nekada, kao u većini evropskih metropola.

Dijamant
Gost
Dijamant

Hram CPC,xaxaxaxaxa. Misliš katedralu.Nemate vi veze sa pravoslavljem

eurobasket
Gost
eurobasket

e kad je Podgorica spala da andjusic iz kolasina odlucuje i daje predloge kako da se gradi i izgleda PG taman jos grdji taj trg bio!

Dijamant
Gost
Dijamant

Anđušić je iz Zete.

Realnost
Gost
Realnost

Bolnicu napravite.sve drugo moze sačekati,makar jednu za mandata od 30 god,dosta je vjerskih objekata i trgova.Budite makar malo humani.

Laki
Gost
Laki

Neke kritike koje djeluju nesuvislo ne treba previše komentarisati.Ljudi koji su sada na vlasti kritikovali su sve živo,a sada kada su preuzeli vlast rade isto.

Perjanik
Gost
Perjanik

Ne staklo, ne plastika, ne klizave sljastece plocice, ne mesing,……Treba prirodni uklapajuci elementi. .. Drvo, mermer, kamen……

Crnogorština
Gost
Crnogorština

Zivio DPS!!!

fudbaler
Gost
fudbaler

Oce li izduvni gssovi od automobila smetati ljudima na trgu?

Nisam za
Gost
Nisam za

Da pijem kafu na trgu, sidjem ispod trga u butik pa da se spustim jos jednu etazu za auto. Kakav snobizam. Garaze mogu da budu u sirem centru. Primjer na prostoru bivse kasarne.

Goran
Gost
Goran

Kada stigneš prošetaju malo Evropom pa ćeš vidjeti da su garaže svuda ispod nivoa ulice. Lično nijesam za novu rekonstrukciju trga. Imamo prečih obaveza.

gradjanin
Gost
gradjanin

Vec smo imali parking na trgu, sad ispod trga.

Uhljeb
Gost
Uhljeb

Stop biciklistima! Uvedite red u ovaj grad umjesto sto ga stazama nagrdiste!

Narcis Zgubidan
Gost
Narcis Zgubidan

Srušite zgradu beka i one ružne zgrade okolo i napravite veliki trg,a ne onu staklenu skalameriju,ruglo.

Send this to a friend