Politika

Anđušić: Sve se mijenja, samo Demokrate ostaju vječno demagozi

Mihailo Anđušić

Bečićeve Demokrate, po svom starom običaju, zatrpavaju javnost nevažnim informacijama kad god treba da prikriju neko svoje nepočinstvo. Tako su uradili i danas, pokušavajući da potpuno nebitnim snimkom iz privatnih vajber grupa skrenu pažnju građana sa činjenice da njihovi odbornici nijesu učestvovali u radu Skupštine Prijestonice Cetinje, u raspravi o veoma važnim pitanjima za budućnost Crne Gore, kazao je Mihailo Anđušić, član Izvršnog odbora DPS Crne Gore

“Takođe, to je trebalo da im posluži i kao izgovor što već danima ne samo izbjegavaju, da osude napad aktiviste DF-a na gradonačelnika Podgorice Ivana Vukovića, već i javno legitimišu, podstičući time svoje pristalice na dalje nasilje prema neistomišljenicima. Jedna od činjenica koju žele da zamaskiraju svojim spinovanjem je i to da je Opština Herceg Novi, u kojoj su Demokrate na vlasti, pokrovitelj obilježavanja tzv. „Dana sprskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave“, zajedno sa SPC i brojnim crkvenim organizacijama, koji je Vlada Srbije uspostavila prošle godine, a u Crnoj Gori nije nikakav zvanični praznik”, navodi Anđušić.

Kako je istakao, Demokrate ostaju demagozi u svakoj prilici koja im se ukaže, bez obzira na činjenicu da bi, kao dio vlasti, morali da preuzimaju odgovornost i ponašaju se u skladu sa demokratskim načelima.

“Njima je, ipak, važnije da u borbi za glasove između njih i DF-a zadrže uz sebe što više ekstremista i nacionalista, nego da saopšte jasan stav po bilo kom pitanju. Preporučujemo im da se posvete razračunavanju sa koalicionim partnerima, ide im mnogo bolje od spinovanja i sakrivanja činjenica o svemu što rade”, poručuje Anđušić.

Send this to a friend