Politika Nove kontroverze kandidata za ministra ekologije, prostornog planiranja i urbanizma

Apolitični Mitrović bio sa Krivokapićem na predizbornom skupu u Kučima

Redovni profesor Arhitektonskog fakulteta na Univerzitetu Crne Gore i kandidat za ministra ekologije, prostornog planiranja i urbanizma Ratko Mitrović nije apolitična ličnost, kao što ga je predstavio mandatar, jer je tokom predizborne kampanje snažno podržao koaliciju “Za budućnost Crne Gore“ kao jedan od najbližih saradnika nosioca liste te koalicije Zdravka Krivokapića, piše Pobjeda.

Pobjeda posjeduje fotografiju na kojoj se vidi da je Mitrović u društvu mandatara tokom njegovog predizbornog skupa u Kučima 23. avgusta.

I na video snimcima koji su objavljeni na zvaničnim Fejsbuk stranicama SNP-a i koalicije ZBCG 23. avgusta, vidi se Mitrović u društvu Zdravka Krivokapića, gradonačelnika Budve Miodraga Bata Carevića i potpredsjednika SNP-a Dragana Ivanovića.

Izvori Pobjede tvrde da je Mitrović, osim u Kučima, bio i na barem tri predizborna skupa koalicije ZBCG kao najbliži saradnik nosioca liste Zdravka Krivokapića.

Na konferenciji za novinare, kada je predstavljao konačni sastav vlade, Krivokapić je međutim rekao da poznaje Mitrovića, ali da “nijesu lični prijatelji“ jer među kandidatima u vladi nema ličnih prijatelja.

“Sa Mitrovićem nijesam lični prijatelj. Ja sam cijenio gospodina Mitrovića kao čovjeka koji je stručan i dokazan i koji može da odgovori zadatku”, rekao je Krivokapić upitan da prokomentariše prijateljstvo sa Mitrovićem.

Odluku o kandidaturi Mitrovića ranije su kritikovali ekološki aktivisti i građani koji se bore protiv izgradnje mini-hidrocentrala na planinskim rijekama. Oni su revoltirani zbog njegovog učešća u projektima mHe i veze sa vlasnicima Dekar enerdži, firme koja je počela izgradnju mHE u Barama Kraljskim.

Ratko Mitrović se navodi kao vodeći projektant mHE Crnja, Ljubaštica i Crni potok, protiv kojih su ustali mještani Bara Kraljskih.

Mitrović je u odgovoru kazao da takav model proizvodnje električne energije danas smatra neprihvatljivim.

On je rekao da je s projektovanjem mHE završio prije više od 10 godina.

“Ovu oblast i predajem studentima u okviru mog predmeta. Iako sam, pretpostavljam, jedan od najreferentnijih stručnjaka iz oblasti hidroenergetike, osjećao sam potrebu da podrobnije izučim ekološke efekte koje elektrane imaju na okolinu. U tom periodu upoznao sam prof. dr Berharda Pelikana, profesora na Tehničkom univerzitetu u Beču, koji je jedan od najvećih stručnjaka u svijetu iz oblasti ekologije kod izgradnje hidroenergetskih objekata. Slušajući predavanja uvaženog profesora i diskutujući sa njim na ovu temu, moj odnos prema izgradnji mHE se sasvim promijenio”, objasnio je Mitrović svoju naprasnu promjenu stava.

Mitrović je, kako su ranije objavile Dnevne novine, zajedno sa Krivokapićem i Vesnom Bratić, kandidatkinjom za ministarku prosvjete, nauke, kulture i sporta, jedan od osnivača nevladine organizacije bliske SPC ,,Ne damo Crnu Goru“, tako da imamo paradoksalnu situaciju da u ćemo u novoj vladi imati čak tri osnivača te NVO, koja je stara svega nekoliko mjeseci.

Mitrović je i brat starješine Hrama Hristovog vaskrsenja u Podgorici Dragana Mitrovića.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Pobro
Gost
Pobro

Pa uglavnom cijela vlada je svetoSavska,šta očekivat,ali neće dugo.

Segio
Gost
Segio

Pravoslavci jeste primjetio sam da su Pravoslavci, baš čudno u Crnoj Gori, hoćeš to da kažeš

slanik
Gost
slanik

segio… Pravoslavci i svetosavci su DVA svijeta
Pravoslavci su vjernoci
svetosavci su sekta
pročitaj malo pa viđi što vi čine ti popovi

Ribnica
Gost
Ribnica

Pustite ih malo valja se. Da oni i tako nece dugo opstat veze ih jaka veza Mrznja prema Milu I svemu sto nosi crnogorski predznak. Svi su apoliticni svi VELJI SRBI ugrozeni nemaju nikakvih prava a sastavljaju Vladu. Da nije tuzno bilo bi smijesno.

Kosmopolit
Gost
Kosmopolit

Profesor Mitrović je pošten i stručan čovjek.

Crnogorac
Gost
Crnogorac

Sve gori od gorega

🇲🇪Bernini🇲🇪
Gost
🇲🇪Bernini🇲🇪

Sve apolitični eksperti. A ono četnici, ne mogu veći.

Ane
Gost
Ane

A to su komplet porodica sestara i braće svi radikali, a i to nije problem da nisu zloupotrebljavali službene položaje

Hogar
Gost
Hogar

Podrazumijeva se da svaki Rukoljubov izbor ima četnički “pedigre” a ako ima izuzetaka to su onda rješenja na koja nije mogao da utiče,nametnuta ili prihvaćena silom prilika.
#nijemojavlada i nadam se revolucionarnom sudu za ove izdajnike.

Houp
Gost
Houp

Ratko Mitrovic je odlican covjek i strucnjak. I nikad se nije gurao u politiku jer bi bio zapazen. Ali kao svaki normalan covjek je isao vjerovatno na skupove u znak protesta prema sada vec bivsoj vlasti. Sto je za postovanje. Kamo srece da su prije 25 godina ljudi izasli ovako,ne bi danas bili na ovom dnu,u svakom pogledu.

CG4EVER
Gost
CG4EVER

Ako ti je CG dno, sta je tvoja majka Srbija?

ertzuio
Gost
ertzuio

*apokalipticni

Arčon
Gost
Arčon

Ada pa Leposavic je bio govornik na svim izborima u Baru,kao gost Snp-a, pa to cijeli Bar zna!

Markoza
Gost
Markoza

O cemu se radi. Nije valjda da Krivokapic ne zna ko su buduci ministri. Onaj njeggov blagi osmjeh i podli pogled govore sve. Onom starom. Tiha voda brijeg roni. To vam je politika Krivokapica.

DRON
Gost
DRON

Pa mora imati simpatije prema nekoj instituciji u CG…
Neće valjda prema nekom iz Urugvaja…
Crna Gora je ovo jado!

Titograd
Gost
Titograd

Svetosavska fašistička sekta ne miruje.

Dula
Gost
Dula

bane
Tacno tako.

Goran
Gost
Goran

Licno poznajem mandatara. I ostali koji ga poznaju znaju da kao vjerujuci covjek veoma cesto na razlicite nacine prica o jednoj istoj stvari. Znaci da mu se na rijec ne gleda ozbiljno.

roza
Gost
roza

ili po narodski “laži lažo da se veselimo” u zdravlje, ćin ćin. ups

bane
Gost
bane

Izlisno je komentarisati krivokapicev kabinet. Svako zna da je crkveni i da je nedostatan. Nije expertski. Cisto politicki

dada
Gost
dada

Zar je potrebno bilo kome tumaciti ovu pestoskupinu

Atis
Gost
Atis

On nije političar ali ima svoj politički stav. Kso sako u CG

CG4EVER
Gost
CG4EVER

Nije tacno. On je veoma aktivan politicki. Nista manje i nista vise od recimo DFovaca. Ako je receno NE u vladu politicarima, onda budi dosljedan ili priznaj da si lazov.

Atos
Gost
Atos

Pošto to ne vjerujem ništa, samo navedi koje je partije član i kada je govorio ispred te partije

Send this to a friend