Politika

Aprcović će biti novi predsjednik Opštine Kotor, ima glas Brune Lončarević

Željko Aprcović

Šef kotorskog DPS-a Željko Aprcović biće novi predsjednik Opštine Kotor, saznaje CdM.  Za njegov izbor će, kako je potvrdila za CdM, glasati aktuelna šefica Kluba odbornika SDP Bruna Lončarević, za koju je SDP saopštio da je isključena iz partije.

“Podržaću Aprcovića. I dalje sam na čelu odborničkog Kluba kotorskog SDP-a. Mandat mi niko ne može oduzeti”, kazala je ona za CdM.

DPS je predložio da Aprcović bude kandidat za novog prvog čovjeka Kotora, nakon što je krajem aprila sa te funkcije smijenjen Vladimir Jokić iz Demokrata.

Jokić je smijenjen sa funkcije predsjednika Opštine Kotor 24.aprila. Za njegovu smjenu glasalo je 18 odbornika lokalne skupštine. Uz opoziciju, za smjenu Jokića glasali su i odbornici SDP-a

Iako je Socijaldemokratska partija pokušala da se zvanično ogradi od njenih postupaka u vezi sa smjenom dosadašnjeg predsjednika Opštine Kotor Vladimira Jokića (Demokrate) i najavljenog formiranja nove političke većine u tom gradu sa opozicionom Demokratskom partijom socijalista, kako piše portal Boka news,  šefica Kluba odbornika SDP u SO Kotor Bruna Lončarević još je, u formalno-pravnom smislu, članica partije Ranka Krivokapića.

<<<SDP isključio Brunu Lončarević iz partije jer je htjela sa DPS-om<<<

Ona je prije par dana kazala da se o njenom izbacivanju iz partije nije glasalo na sjednici Predsjedništva OO SDP Kotor, kao i da po Statutu taj organ nema pravo da je iskuči iz stranke.

<<<SDP: Bruna Lončarević ne zastupa stavove naše partije>>>

Statut SDP pored ostalog propisuje da član SDP-a “može biti brisan iz evidencije članstva samo ukoliko djeluje suprotno Programu ili odredbama Statuta, kao i u slučaju kada svojim ponašanjem grubo narušava ugled SDP-a”, ali da odluku o brisanju iz evidencije “donosi nadležni odbor, većinom glasova ukupnog broja članova odbora“.

M.Dušević

61

avatar
1000
40
21
0
 
51
PivskiPetar PetrovicKontraMitingAnti DPSKaktus
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Petar Petrovic
Gost
Petar Petrovic

Da mi je njegovo prezime samo jedan dan,pa da vidis te ljepote.

KontraMiting
Gost
KontraMiting

Dobro je pa se ova kriza rijesila ,sad moze kotor ponovo da funkcionise

Anti DPS
Gost
Anti DPS

Bilo kako bilo dps je bolji za kotor od ovih nesposobnij demokrata

Kaktus
Gost
Kaktus

Za razliku od jokica ,aprcovic ima nase drzavljanstvo i godine iskustva

KOCOBO
Gost
KOCOBO

Gradjani su pobijedili,konacno sposobam gradonacelnik

Leart
Gost
Leart

Ovo je jedna gospodja bre ,a ne kao ranko koji tobos bi da radi dobro za grad ali mu smeta sto bi novi gradonacelnik iz dpsa bio a bjez

Komita
Gost
Komita

Aj sa srecom,pa da ne drze demokrate kao taoce plate radnika

Bar_pamti
Gost
Bar_pamti

Jadni jole ,cuh da je i ides imao,bas se ponadao izgleda da ce mu ostati fotelja

Liberal
Gost
Liberal

Spavas li mirno jokicu ?

Stefo12
Gost
Stefo12

Konacno se dogovorise ! Fala bogu pa je iz ozbiljne partije ovaj aprcovic ,ne bi kotor jos jednog jokica mogao podnijeti

ines23
Gost
ines23

Zeljko je strasan covjek, posten, vrijedan, nema mrlju u svojoj karijeri, strucan ne sumnjam da ce uspjeti da okupi pravi tim ljudi u opstini i da ce raditi najbolje stvari za Kotor.

Vitinka
Gost
Vitinka

Jokic je ruzna proslost Kotora, grad je doveo da nista bukvalno, zato se nadam da ce ubrzo biti izglasan Aprcovic sa bi se pokrenule stvari sa mrtve tacke na kojoj su sad.

oliver14
Gost
oliver14

Ocekujem uskoro sjednicu da sazove Perovicka SO i da se konacno glasa za novog predsjednika opstine jer ne moze vise opstina da bude u stanju u kojem je.

Kosta
Gost
Kosta

Bruna pametno, radi ono sto ja najbolje za Kotor. Svaka joj cast.

goran1978
Gost
goran1978

Konacno da dodje neko kvalitetan i da pomogne Kotoru da ga izbavi iz situacije u koju ga je stavio Jokic.

Send this to a friend