Politika

Aprcović: Da je vječna Crna Gora i njena sloboda

Povodom obilježavanja 13. jula, Dana državnosti Crne Gore, predsjednik Opštine Kotor Željko Aprcović i predsjednik SO Kotor Jovo Suđić položili su cvjeće na spomenik žrtvama fašistickog terora u Parku slobode.

“Posebna mi je čast što danas imam priliku da vas najsrdačnije pozdravim i da vam čestitam Dan državnosti Crne Gore i veliki jubilej – 79-godišnjicu Trinaestojulskog ustanka crnogorskog naroda. Toga 13. jula 1941. godine, visoko se uzdigao i razvio crnogorski barjak slobode i pod njim je na poziv u boj za slobodu, kako to samo i priliči nama Crnogorcima, stupio čitav crnogorski narod, ujedinjeni, čvrsto odlučni, da brane svoja ognjišta i krv svojih predaka. Ovaj kamen sve pamti, čuva sjećanje onih koju su stvarali istoriju, istoriju antifašizma, istoriju koja je i nas oblikovala”, kazao je Aprcović.

Kako je istakao, 13. jul ostaće praznik novih dolazećih generacija.

“Hvala SUBNOR-u što je svojom mudrom politikom raširio granice antifašizma i na taj način doprinio očuvanju i promociji ideala Trinaestog jula za sva vremena. Rezultati koje Crna Gora postiže u evroatlanskim i evropskim integracijama garantuju stabilnost i napredak, a ujedno predstavljaju nezamjenjivi spoljno-politički prioritet Crne Gore. Dan državnosti nas podstiče na dalje zajedničke poduhvate ka afirmaciji Crne Gore koja je naš dom, ka jačanju vladavine prava i ekonomskom snaženju države i njenih građana. Srećna nam bila i da je vječna Crna Gora i njena sloboda”, poručio je prvi čovjek grada.

Takođe, u isto vrijeme su, povodom obilježavanja Dana državnosti Crne Gore, predstavnici Mjesne zajednice i gradjani Risna, položili cvijeće na spomenik žrtvama fašistickog terora, borcima NOB-a i narodnim herojima.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Dula
Gost
Dula

VJECNA DA JE CRNA GORA🇲🇪

CETINJE
Gost
CETINJE

A dje ste kotorani samo toliko vas je doslo.Trebao je cijeli grad

Cika miki
Gost
Cika miki

Presjednice Aprcovicu procvjetao Kotor od kad vi stadoste na celo opstine, da je vjecna nasa Crna Gora ❤❤

mao ce
Gost
mao ce

Do sada najbolji predsjednik opstine kotor, najvise je uradio za ovo kratko vrijeme, jos samo kada bi tunel Vrmac krenuli da rade….

Tuđemil
Gost
Tuđemil

Slava svim žrtvama fašizma i kvislinga ,četnika i drugih domaćih izdajnika saradnika okupatora.
Slava svim žrtvama Srpske okupacije.
Ne ponovilo se.
Nek je vječna Crna Gora i Crnogorska Crkva i narod.

Pozdrav iz HN
Gost
Pozdrav iz HN

Kotor je prvi oslobođen od dušmana Crne Gore i ima poseban razlog za slavlje. Budva je druga, a dako i mi dođemo na red!

Da živimo bolje
Gost
Da živimo bolje

Vi ste oslobodjeni na prošle izbore…evo ti zato🍌

Kaligula
Gost
Kaligula

E viva!

Cetinjanin
Gost
Cetinjanin

“Za Pravo, Čast i Slobodu Crne Gore!”
“Da je vječna Crna Gora!”

Send this to a friend