Politika Jednoglasno izabran za predsjednika Opštine Kotor

Aprcović: Nema pobjednika i poraženih, pozivam opoziciju da radimo zajedno

Aprcović

Predsjednik opštinskog odbora Demokratske partije socijalista Kotor Željko Aprcović izabran je, jednoglasnom odlukom, za predsjednika te opštine.

Sjednici je prisustvovalo 17 odbornika nove skupštinske većine (Demokratska partija socijalista, Socijaldemokrate, Liberalna partija, Hrvatska građanska inicijativa, kao i odbornica Socijaldemokratske partije Bruna Lončarević).

Apcović je dao svečanu izjavu i najavio da će budžet opštine i Plan Direkcije za uređenje i izgradnju Kotora biti donijet već naredne sedmice, a onda i prioritetno uslijediće saniranje stanja u Kotoru i završetak projekata koje su zanemarili prethodnici.

Kazao je da je očekivao opoziciju u klupama, kao što su i oni bili u Skupštini kada su birali Perovićevu i Jokića, te da on predstavlja sve odbornike.

“Tri stvari su značajne za Kotor: turizam, Luka Kotor i saobraćaj, ali i prostorne mogućnosti Kotora, 345 km kvadratnih, donjegrbaljskih lokaliteta. Prema PUP-u Kotor treba da izlazi ka otvorenom moru i da tamo gradi hotelske kapacitete. Ne smijemo zanemarivati investitore, jer se svaka investicija u turizam višestruko vraća, uz veći stepen zapošljavanja, bruto proizvod Kotora i bolji  život”, kazao je Aprcović.

Najavio je veću stručnu brigu i valorizaciju fortifikacijskih objekata, kroz urbanistički projekat, posebno srednjovijekovnih zidina, šetnice od Gurdića do sjevernih vrata.

“Infrastruktura je neprofitabilna, ali neophodna. Postrojenje za preradu otpadnih voda Tivta i Kotora treba da preuzmu uskoro te opštine. Kotoru je cilj da zaštiti akvatorij Bokoktorskog zaliva, kroz gradnju kanalizacione i vodovodne mreže za Risan, Perast, Morinj, Kostanjicu, ali i Prčanj i Stoliv. Nema pobijeđenih i pobjednika. U ovoj priči smo svi zajedno. Vrlo brzo ćemo imati mjerljive rezutate onoga što ćemo raditi narednu godinu”, naveo je Aprcović.

Ne boji se, kaže, izuzetno teškog posla.

“Radio sam prije 20 godina u Sekretarijatu za urbanizam i znam kako funkcionioše lokalna uprava. Ali, bez saglasnosti nas 17 nema prosperiteta za Kotor. Pozivam kao predsjednik Opštine Kotor sve odbornike koji nisu u sali da dođu, da razgovaramo o idejama i planovima razvoja Kotora”, poručio je Aprcović računajući na podršku.

<<<Budžet Opštine Kotor biće usvojen naredne sedmice<<<

Aprcović u SO Kotor, foto: Boka News

<<<Jokić smijenjen drugi put<<<

Koalicioni partneri su čestitali Aprcoviću, a prethodno je Željko Avramović obrazložio da je DPS sa 12 mandata i sa njima, u kriznim trenucima u Kotoru, imao obavezu da “preuzme stvar u svoje ruke”.

“DPS je predložio kandidata, predsjednika OO, čovjeka koji je 4 manada odbornik i tri mandata poslanik, koji je radio u Opštini i aktivan u kulturnom i sportskom životu Kotora”, naveo je on.

Mirko Vičević očekuje da Aprcović bude predsjednik svih građana, ponaša se u skladu sa zakonima Crne Gore, da konačno Kotor dobije zimski i ljetnji bazen, riješi ludilo u saobraćaju, da ostvari više od obećanog.

Odbornica Bruna Lončaerević kazala je da poslije dvije i po godine teškog stanja Kotoru predstoje teži dani.

“Jer sada treba raditi. Lako je nešto nagrditi, ali teško je popraviti. Teško će biti u koži predsjednika Opštine ovih godinu, jer najviše boli Kotorane to što smo izgubili duh Kotora, prepustili smo grad ljudima koji ga nisu osjećali. Dajte da osjetimo ovaj grad, njegove palate i pjacete…Uz sve čestitke budućem predsjedniku, vjerujte da mi ga je žao, ali se nadam da ima toliko snage da će uspjeti uz našu pomoć”, poručila je Lončarević.

Podsjećamo, odbornici nove skupštinske većine 8. jula su po drugi put su smijenili Vladimira Jokića sa funkcije predsjednika Opštine Kotor. On je prvobitno smijenjen 24. aprila, ali je tu odluku preinačio Upravni sud.

<<<Jovo Suđić novi predsjednik Skupštine opštine Kotor<<<

Dužnosti su, 27. juna, razriješili i predsjednicu SO Dragicu Perović, a 4. jula na tu funkciju je izabran sekretar lokalnog odbora DPS i odbornik te partije Jovo Suđić.

172

avatar
1000
84
88
0
 
139
draganvlatkoRokosapunSlavko
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
vlatko
Gost
vlatko

ocemo da milojko pantic bude pocasni gradjanin Podgorice!!

dragan
Gost
dragan

jedino da se pokrene peticija,bice na hiljade potpisa

Roko
Gost
Roko

U Dps Kotor imaju najmanje tri struje. Sad će sami sebi noge spoticati.

Slavko
Gost
Slavko

U pravu je totalno, sa ovim cinom su svi u Kotoru gubitnici. DPS nastavlja da sabotira i pljacka Kotor…

Eviva
Gost
Eviva

ocelj karadjurdjevici miljocer a sto su pametni

sapun
Gost
sapun

Sad za koji dan kad gosp.VLADIMIR JOKIĆ-izabran od strane gradjana preko Ustavnog suda CG dobije riješenje da je smijenjen -pajserovom revolucijom- dje ce ovaj pripejd predsjednik neće imat ni 18 dana ustoličenja pajserovom revolucijom ha ha ha

Svi u glas
Gost
Svi u glas

Zavrseno radno vrijeme botovi DPS….Odmarajte za praznike I zelim novom gradonacelniku srecan 13 Jul…A VAMA narode da idemo na izbore…
E VIVA MONTENEGRO…

Haris
Gost
Haris

Nesposobni jokić na aparate.

Pravedni 👨‍💻
Gost
Pravedni 👨‍💻

Bolje bi bilo da su novi izbori. Ovako sa Aprcovićem i odbornicima ostaju podjele jer opozicija neće prisustvovati sjednicama a bez njih se ništa neće usvojiti 🤓

A-prc
Gost
A-prc

Prema gradjanima ce se ophoditi u skladu sa prezimenom.

KLM
Gost
KLM

Znali ko po cemu je poznat ovaj lik.
Koja to djela stoje iza njega te zasjede u fotelju presjednika Kotorskoga.

LSCG
Gost
LSCG

Ne djela..nego zlodjela..pitajte one u Splitu..Konavlima,.a da ne spominjemo one bliznje

Alkotest
Gost
Alkotest

Takvi se traže!

Pisac
Gost
Pisac

[email protected]
U odnosu na Jokića koji nema baš nikakvog radnog iskustva i koji se pokazao kao apsolutni promašaj, Aprcovic ne može biti ni u kom pogledu loše rješenje.

LSCG
Gost
LSCG

Ko u svojoj kuci nemoze rijesti stvari..nece ni u drzavi

anusmne
Gost
anusmne

bio dobrovoljac u LORU

sapun
Gost
sapun

on je iz Berana podrijeklom sišao u Kotor i nije se više htio vraćat

Iz tudjine
Gost
Iz tudjine

Cudno koliko ovaj CDM pouzdani partner DPS u… Citam komentare i sabiram koliko ih je istih pod drugim nazivom… Cista racunica…..+ I – DAJU REZULTAT…. Steta da se ne daju podaci kao na drugim portalima BILI BI DPS ovci IZNENADJENI …OVAKO SLOBODAN DAN I KUCKAJTE . OVO MOZE SAMO REZIMSKI CDM….

Pojašnjenje
Gost
Pojašnjenje

“Nema pobjednika i poraženih jer nije ni bilo izbora niti je iko građane išta pitao, nego sam u fotelju sjeo tako što su poslanici SDP-a odlučili da podržavaju naprasno vlast jer im je naredio Ranko Krivokapić, inače većinski pojedinačni vlasnik Luke Kotor”, izjavio je Aprcović za režimske medije.

Haris
Gost
Haris

Izbori bili 2016.

Pojašnjenje
Gost
Pojašnjenje

@Haris: Misliš izbori na kojima se SDP zalagao protiv DPS-a i Mila, te na tome bazirao cijelu kampanju i glasove dobio zbog toga? Alo, njima se stranka pocijepala na dva dijela: za DPS i protiv DPS-a, oba dijela su učestvovala na tim izborima na suprotnim stranama. Jel vi svi mislite da mi imamo pamćenje 10 minuta unazad?

Nikolina
Gost
Nikolina

Konacno luka Berane 2

Cijanid
Gost
Cijanid

Izborni proces je izgubio svaku smisao, kad neko može svoj mandat da koristi i protiv volje svojih birača

tofd
Gost
tofd

Pričaš o Budvi i poslanicima Crnogorske?

qanusmne
Gost
qanusmne

ura radikali pobedjuju jel tako aki ono bese kad vikase gde su srpske zemlje tu su srpski radikali na casta moras seselja zvati nebi bilo posteno nesto poricati ne stidi se

anusmne
Gost
anusmne

zaboravih treba ga odlikovati dobrovoljac iz lore svaka cast srbija do mora

Send this to a friend