Politika

Aprcović: Kotor drže u blokadi jer su im fotelje važnije od građana

Željko Aprcović

Kotor je u blokadi. Nova većina koja je smijenila Vladimira Jokića sa funkcije predsjednika Opštine traži hitnu sjednicu da se izabere novi prvi čovjek grada, ali je predsjednica Skupštine Dragica Perović ne zakazuje.

Predsjednik kotorskog DPS-a Željko Aprcović, za CdM kaže da je potrebno da se sjednica hitno zakaže, jer Kotor i građani Kotora ne mogu da trpe više ovakvo ponašanje pojedinih struktura.

“Zaposleni u organima lokalne samouprave ne primaju svoje zarade. Potrebno je da se sjednica hitno zakaže. Opstrukcijom predsjenice lokalnog parlamenta Kotor se našao u blokadi. Nema odgovornosti prema gradu, građanima i trenutku. Određene strukture nemaju drugi razlog da Kotor drže u blokadi osim što im je fotelja važnija od građana”, jasan je Aprcović.

On je podsjetio da je Skupština opštine Kotor jedina u Crnoj Gori koja nema usvojen budžet jer koalicioni partneri nijesu mogli da dogovore zasijedanje lokalnog parlamenta, što je dovelo do blokade života u gradu i u svim službama koje shodno zakonu obavljaju poslove od javnog interesa.

Kotorski odbor DPS-a pozvao je predsjednicu lokalnog parlamenta Dragicu Perović da što prije zakaže sjednici SO jer, kako su naveli, to od nje traži parlamentarna i većina građana Kotora. DPS je poručio i da je na dobro građana Kotora, Vladimir Jokić prošlost.

Lider Liberalne partije Andrija Popović za CdM je rekao da se hitno mora tražiti formiranje nove parlamentarne većine, koja bi izvukla grad i Opštinu “iz mrtvih” ili eventualno imenovanje, po Zakonu o lokalnoj samoupravi, od strane Vlade, Odbora povjerenika, a tvrdim da su se za to stekli zakonski uslovi u Kotoru 1. aprila, do kada je bio rok za usvajanje Budžeta Opštine za 2019. godinu.

On napominje kako su vanredni lokalni izbori u Kotoru, koji je u teškoj političkoj krizi i pogođen bezvlašću, najpravednija ali i najgora solucija u ovom momentu.

“Po Zakonu, da se uskoro raspišu, ne mogu se organizovati prije jeseni, a do tada bi kriza potpuno eskalirala. Turistička sezona, i sve što ona nosi, zaposleni njih oko 700 u Opštini i javnim preduzećima bez plata, potpuno je ugrožen javni interes”, istakao je Popović.

U DPS-u smatraju da predsjednica Skupštine opstrukcijom jer ne zakazuje sjednicu.

“Predsjednici SO Kotor Dragici Perović data je šansa da zakaže sjednicu do kraja maja. Ukoliko to ne uradi, onda ću ja, kao najstariji odbornik, shodno inicijativi za izbor predsjednika opštine Kotor, to uraditi samo dan nakon isteka roka”, kazao je Jovo Suđić, odbornik DPS-a u opštinskom parlamentu.

<<<Suđić: Ako Perovićeva neće, ja ću kao najstariji odbornik zakazati sjednicu SO Kotor<<<

On je potvrdio da više vremena za čekanje nema i da je očigledna opstrukcija koju Perovićeva namjerno čini kako bi izazvala što veće nezadovoljstvo građana i oko 700 zaposlenih u lokalnoj upravi koji su posljednju platu primilo 28 marta ove godine.

Da podsjetimo, Kotor je bez predsjednika od 24. aprila. Kako je CdM već pisao, šef kotorskog DPS biće novi predsjednik Opštine Kotor. Za njegov izbor će, kako je potvrdila za CdM, glasati aktuelna šefica Kluba odbornika SDP-a Bruna Lončarević, za koju je SDP saopštio da je isključena iz partije.

<<<Aprcović će biti novi predsjednik Opštine Kotor, ima glas Brune Lončarević<<<

“Podržaću Aprcovića. I dalje sam na čelu odborničkog Kluba kotorskog SDP-a. Mandat mi niko ne može oduzeti”, kazala je ona za CdM.

DPS je predložio da Aprcović bude kandidat za novog predsjednika Opštine Kotor, nakon što je krajem aprila sa te funkcije smijenjen Vladimir Jokić iz Demokrata.

Miraš Dušević

74

avatar
1000
52
22
0
 
57
GUXIvan 74Janko M.Jovan 1986Citadin
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
GUX
Gost
GUX

Vrhunac licemjerja!

999 999 999 99
Gost
999 999 999 99

Sve oni lijepo pričaju ali kad plaćaš. Ali to je strogo zabranjeno da se ne vrati kusur. Mene je jedna prepala đe pijem kafu kod nje nije mi vratila euro. Vratila mi njena majka ona je viđela. A zamisli ovo pijem sa komšinicom kafu i čaj a momak mi kaže sedam eura zamisli to a to košta dva i dvadeset… Više »

999 999 999 99
Gost
999 999 999 99

Bolestan sam još po cio dan kući kad dođem razmišljam zamisli da mi ne vrate kusur.

Emil
Gost
Emil

Dabogda i ti da postanes gradonacelnik,da znamo da je definitivno svijetlo ugaseno

Vojnik777
Gost
Vojnik777

Ona predizborna opoziciona prica kako njima gotelje nista ne znace je davno pala u vodu

Vitinka
Gost
Vitinka

Ni 2% ne zanima opoziciju i Perovicku sta se Kotorom biti, nego su stavili licne interese ispred opstinskih, i ne razmisljaju sta ce biti sa zaposlenima samo da je njima dobro.

Citadin
Gost
Citadin

Dps je opozicija u Kotoru, tako da ti je komentar na mjestu. Samo ne znam otkud Perovicka u recenici.

ZarkoGolubic
Gost
ZarkoGolubic

Jasno je da nacin na koji drze grad u blokadi , opozicija ne brine o interesima gradjana

Citadin
Gost
Citadin

Tacno, dps ne brine o interesima gradjana Kotora, u kom su opozicija.

Zigman
Gost
Zigman

Opozicija nema snage da se suoci sa svojim nesposobnostima i to pokazuje

oliver14
Gost
oliver14

Steta sta se napravi od Kotora, to je tako kad je opozicija bila na njenom celu, pa je uvela harambol u opstini.

999 999 999 99
Gost
999 999 999 99

Još mucevica sa stavimo u boku i mene da svane.

999 999 999 99
Gost
999 999 999 99

Dragane je si li u boku još mucevica da stavimo i mene da svane.

Kosta
Gost
Kosta

E po ovome se najbolje vidi koliko je njima bitno da Kotoru bude bolje od postojece situacije, nego bitnije im da oni izmedju sebe zavrse svoje interese jos dok mogu!

goran1978
Gost
goran1978

Nego sta nego drze grad u blokadi zarad licnih interesa!

Jovan 1986
Gost
Jovan 1986

Posteni DPS, spasitelji budjelara svojih. Amin.

Fico
Gost
Fico

Ko je i odakle je ovaj “APRCOVIĆ”

Buzdovan
Gost
Buzdovan

Iz Foče

Jorgovan
Gost
Jorgovan

Ma pravi Bokelj,kao i mnogi sto drze monopol u Boki.Zato i idemo velikim koracima naprijed.

Janko M.
Gost
Janko M.

Starokotoranin iz Gorazda

Panda
Gost
Panda

Svi ste vi isti,nema tu neke razlike!Sjetili se vi gradjana da im pomognete,kako da ne..Gledajte što više da navučete u svoje džepove,nemojte ispod miliona da se ne brukate..

Send this to a friend