Politika

Aprcović: Perović manipulacijama pokušava da obesmisli volju većine

Aprcović

Predsjednik OO DPS Kotor Željko Aprcović reagovao je na izjavu predsjednice Skupštine Kotor Dragice Perović, poručujući da ona medijskim manipulacijama pokušava da obesmisli volju većine u lokalnom parlamentu, koja je smijenila Vladimira Jokića.

<<<Perović: Jokić za mene i dalje predsjednik, za blokadu Kotora krivi Aprcović i Krivokapić<<<

Njegovo reagovanje prenosimo u cjelosti

Uzalud su Vaši pokušaji da odbranite neodbranjivo, ili bolje rečeno, ono što niste uspjeli da odbranite na posljednjoj sjednici Skupštine opštine Kotor unaprijed pripremljenim scenariom i podmetanjima.

Javnost je vidjela Vaš neuspjeli pokušaj prekida sjednice i odlaganja na neodređeno, kako biste i time, po ko zna koji put u Vašem autokratskom vođenju sjednica, pribjegli protivzakonitom tumačenju propisa, i na taj način spriječili parlament da se izjasni o smjeni predsjednika Opštine Vladimira Jokića.

A stvar je jasna – inicijativu za smjenu Vladimira Jokića potpisalo je 18 odbornika, i Vi ste bili u obavezi da zakažete sjednicu Skupštine opštine 30 dana od podnošenja inicijative, a odbornici su bili dužni u tom roku da se izjasne o istoj. Vaša je obaveza bila i da omogućite izjašnjavanje odbornika, a u slučaju da Vi i vaši koalicioni drugovi to ne želite (a što ste i uradili), postojala je zakonska mogućnost da parlament koji je imao potrebni kvorum za punopravno odlučivanje održi sjednicu i bez prisustva Vašeg lično i preostalih odbornika.

Sada medijskim manipulacijama pokušavate da obesmislite volju većine u lokalnom parlamentu. Na osnovu Vaših tvrdnji postavlja se logično pitanje – zašto se većina odbornika koalicije na vlasti nije pojavila na sjednici, već su glavom bez obzira pobjegli, vodeći politiku na ulici? Ako već tvrdite da postoji 17 odbornika  – zakažite sjednicu i potvrdite mandat Vašem predsjedniku Jokiću. Ili važi ono Vaše obećanje da ćete za Jokićem i Vi podnijeti ostavku na svoju funkciju, pa više ne možete da zakazujete sjednice?

Zašto se igrate sa zaposlenima u Opštini pričom da sada nema ko da im potpiše plate? To ste mogli uraditi i ranije, a zbunjuje i potvrđuje vašu neodgovornost da u Opštini nema drugih odgovornih lica sa deponovanim potpisima? Uostalom, ako je za Vas Vladimir V. Jokić i dalje predsjednik, zašto ne potpiše plate radnicima? Tezom o nemogućnosti potpisivanja plata i sami potvrđujete da Jokić više nije predsjednik Opštine. A službenike ste očito namjerno ostavili na cjedilu.

Sigurno Vam nije lako da priznate, gospođo Perović, da Vladmimir Jokić nema potrebnu podršku u gradu, pa ni u lokalnom parlamentu, a što je potvrdilo 18 odbornika koji su donijeli odluku u skladu sa zakonom i izglasali smjenu predsjednika Opštine Kotor. Žalosno je što ste se služili i dalje pokušavate da se služite pravnim malverzacijama, prijetnjama tužbama Upravnom sudom. Građani nemaju kratko pamćenje i znaju da su za vrijeme Vašeg mandata izvršnu i zakonodavnu vlasti u Kotoru vodila dva pravnika, a upravo su u tom periodu pravo i pravda iseljeni iz lokalnih institucija.

Odluka o smjeni predsjednika Opštine Vladimira Jokića je donešena u skladu sa zakonom, Vi nedostajuće odbornike koje ste izgubili u Parlamentu , tražite na sudu , da bi opet bez većine , bez održavanja sjednica, donošenja odluka, vladali Kotorom do kraja mandata !

Odbornici su rekli svoje, a i građani Kotora će vas brzo staviti na mjesto koje vam pripada.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Vitinka
Gost
Vitinka

Jeste da Ranka ne volim ali svaku mu cast sto nije posustao na zahtjeve Becica da ne smijeni Jokica, nego je bio dosljedan vecini.

oliver14
Gost
oliver14

Vecina u parlamentu je rekla svoje, tako da sad Jokic nema sta sta da trazi! Protiv volje vecine se ne moze!

Kosta
Gost
Kosta

Ma to je sad samo za javnost prica o tome kako su oni zaabrinuti oce li bili plata radnicima, a zapravo je poenta kad ce Jokicu i kompaniji leci pare.

goran1978
Gost
goran1978

Mogu oni da manipulisu sad koliko oce, dzabe im je sve, svi znamo ko je Jokic i koliko je “radio” za Kotorane.

Leart
Gost
Leart

Dajte vanredne izbore ,da im pokazemo kako i za kogs cemo da glasamo,demokrate bez cenzusa ostavit

Komita
Gost
Komita

Sram vas bilo demokrate,ostavili ste radnike bez plat3 za praznike

Bar_pamti
Gost
Bar_pamti

Kotorska opstina se na fejsbuk preseli,sta je ovo,sto ne potpisase tim radnicima to na vrijeme ? Ja kolko znam moglo se to zavrsit minut pred glasanje onih odbornika,taman je s ulice jokic to mogao potousati

Liberal
Gost
Liberal

Demokrate su vise autokrate,jer kod njih demokratije nema,kakva jr to partija dje im jedan covjek diktira dres kod

Stefo12
Gost
Stefo12

Probali su da vikanjem po ulicama prekinu lokalnu skupstinu ,sramota

Radnik
Gost
Radnik

Jokicu ti i tvoja predsjednica skupstine, posto tvrdite da nijeste smijenjeni, da hitno i bez odlaganja ovoj sirotinji isplatite bijednu prvomajsku platu.

Vojnik777
Gost
Vojnik777

Demokrate su mislile da mogu autoritativno da vode opstinu

Kotor 2006
Gost
Kotor 2006

Kako je Dragica – pravnica imala vremena da savjetuje Jokica, a ovaj ekspresno razrijesio Nedovica, a nije imala vremena da ga savjetuje za podjelu plata. Kruze price da Nedovic nije ni znao da je razrijesen do same sjednice. Zasto? Zato da se ne moze imenovati zamjenik Jokicu. A skupstina je imala kvorum, ali Dragica – pravnica ne koristi kvorum za… Više »

Niko Bajko
Gost
Niko Bajko

E sram te bilo ti pricas o Podrsci,pa izbori su pokazali ko ima podršku,nego je Ranja uzeo repa pa sad toboz podnosi ostavku kao demokratski i moralni cin,isi ste i ti i Ranko

Gargamel
Gost
Gargamel

Aprcovicu,resetuj sam sebe.

TihaNoc
Gost
TihaNoc

Da li buduca vlast takodje planira da upravlja Kotorom putem facebooka kao ova? Ako planira da ne izlazim na izbore

Pa pa
Gost
Pa pa

Aprcoviću,upravo tako.svaka riječ je istina ko ne vjeruje neka na facebook Tv Kotor vidi sve.
Izgubili glave I oce maloga na vlast sa svim.privilegijama za njih .

Send this to a friend