Politika

ASK: Dokumenta demantuju ministarku Injac

Olivera Injac
Olivera Injac

Agencija za sprječavanje korupcije (ASK) reagovala je na navode koje je ministarka odbrane Olivera Injac iznijela na kontrolnom saslušanju pred Odborom za bezbjednost i odbranu na temu prikupljanja informacija o eventualnim zloupotrebama prilikom konkursa za odlazak kadeta na vojne akademije u inostranstvu. Kako su saopštili, dokumenta demantuju ministarku Injac.

“Ministarka odbrane Olivera Injac je nekoliko puta tokom današnjeg kontrolnog saslušanja pred Odborom za bezbjednost i odbranu u Skupštini Crne Gore naglašavala značaj činjenica kao osnove za donošenje ispravnih zaključaka, kazavši, između ostalog, i to da javna riječ mora da bude odgovorna i tačna. Međutim, pominjući Agenciju za sprječavanje korupcije, sama se nije pridržavala tih načela”, navodi se u reagovanju ASK-a.

Dalje naglašavaju da je ministarka Injac navela da je Mišljenje Agencije o postupku sprovođenja javnog oglasa Ministarstva odbrane za izbor šestoro kadeta/kadetkinja za obrazovanje na vojnim akademijama u Grčkoj „stiglo dva dana prije nego smo (Ministarstvo odbrane, prim. a) poslali svu dokumentaciju“, što, tvrde iz ASK-a, ne odgovara činjeničnom stanju.

“Ministarstvo odbrane je 2. novembra dostavilo našoj instituciji izjašnjenje sa pratećom dokumentacijom, koju je osam dana kasnije dopunilo. Nakon toga, Agencija je 15. novembra donijela Mišljenje. To nije bio jedini primjer razmimoilaženja sa istinom ministarke Injac, koja je saopštila da je u prekršajnom postupku koji je podnijet protiv nje zbog dostavljanja netačnih i nepotpunih podataka u izvještaju o prihodima i imovini „jedna hrabra žena, sudija… procijenila da Agencija za sprječavanje korupcije nije postupila u skladu sa zakonom i oslobodila me“”, ističu u reagovanju.

Dokumenta je, kažu iz ASK, demantuju.

“Riješavajući u prekršajnom postupku protiv nje, Sud za prekršaje u Podgorici je 30. juna izrekao opomenu ministarki zbog toga što je počinila prekršaj iz člana 103 stav 1 tačka 23 u vezi sa članom 23 stav 2 Zakona o sprječavanju korupcije. Sa nadom da se, ipak, radi o grubim omaškama, a ne namjeri ministarke Injac, podsjećamo je na etičke principe o kojima je i sama danas govorila, a koji se, sa posebnom specifičnom težinom, odnose na najviše funkcionere izvršne vlasti: javna riječ mora biti odgovorna i tačna”, zaključuju u reagovanju.

9

avatar
1000
8
1
0
 
9
TerminatorKentAnonimousPrimusMijanaTara
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Terminator
Gost
Terminator

Tako vam i treba kad niste rasformirali dps sudije i tuzioce njanjanjaaaa hahahaha

Kent
Gost
Kent

Kako se aktivirao ASK, bastion politike DPS, jos uvijek nerasformiran.. kakva sve nepocinstva bivse sutkinje suda na Cetinju koja vedri i oblaci tamo, malo bi bilo 10 sjednica da se o tome raspravlja.. fabrikujte afere, objavljujte Boskoviceva saopstenja svi redom, sve vam dzaba!

Mijana
Gost
Mijana

Bravo

Tara
Gost
Tara

Odakle ova zena dolazi??
Nikad u zivotu nijesam cula za ovo ime u CG..Ja mislim ,da je ona strankinja..
Danas se ponasala nepristojno..i tako ce i dalje da radi..

Babin unuk
Gost
Babin unuk

Olja, da su me pitali ko će od vas poći u zatvor sa funkcije, ja sam htio izgubiti opkladu da ti nećeš biti prva? Mislio sam da će JBB, pa Mickey, pa Jakobs itd. 🤔 Pogriješio sam. Nema veze. Spuž te zove, moraš poći.

Mico zabrdje🇲🇪
Gost
Mico zabrdje🇲🇪

Bice spuz mali za ove izdajnike !!

Rukoljub Lažov
Gost
Rukoljub Lažov

Hapsite ovu ženu više!

🇲🇪Bernini🇲🇪
Gost
🇲🇪Bernini🇲🇪

Ako iznosi neistine, momentalna smjena!

AnonimousPrimus
Gost
AnonimousPrimus

Ali, to je baš preporučuje kod Zdravka?!

Send this to a friend