Politika

ASK: DPS prekršio zakon, biće novčano kažnjen, u budžet da vrati 47.500 eura

Ilustracija

Agencija za sprječavanje korupcije tvrdi da je DPS prekršio zakon o finansiranju političkih subjekata u kampanji za izbore 2016, da će zbog toga biti kaženjeni do 20.000 eura, i da moraju da vrate u budžet Crne Gore 47.500 eura.

ASK je pokrenula postupak utvrđivanja činjeničnog stanja nakon medijskih napisa da je DPS prekršio zakon tokom predizborne kampanje, i nakon što je funkcioner Demokratske partije socijalista Milenko Maraš je u izjavi za Dan saopštio da Slavoljub Stijepović, bivši gradonačelnik Podgorice, nije za potrebe izborne kampanje DPS-a dao 97.500, kako je to tvrdio odbjegli tajkun Duško Knežević, nego 47.500 eura koje je podijelio štabovima.

<<<Dan: Maraš tvrdi da je Stijepović dao 47.500 eura i da je to podijeljeno štabovima>>>

“Postupajući po službenoj dužnosti kao i na osnovu medijskih navoda da je u izbornoj kampanji za parlamentarne izbore 2016. godine došlo do kršenja odredbi Zakona o finansiranju političkih subjekata i izbornih kampanja od strane Demokratske partije socijalista, ASK je na osnovu sprovedene kontrole, uvida u dokumentaciju i uzetih izjava, utvrdio da je ovaj politički subjekat u toku prikupljanja i trošenja sredstava za izbornu kampanju prekršio članove 6 stav 12 i 18 stav 2 Zakona o finansiranju političkih subjekata i izbornih kampanji”, navode iz ASK-a.

Dodaju da je provjerom utvrđeno da sredstva iz privatnih izvora u iznosu od 47.500 eura, koja su se odnosila na izborne aktivnosti na području Gradske opštine Golubovci, Demokratska partija socijalista nije prikupljala u skladu sa Zakonom o finansiranju političkih subjektata i izbornih kampanja.

“Ovako prikupljena sredstva nijesu prijavljena odgovornom licu u partiji određenom za namjensko trošenje sredstava i na način predviđen Zakonom, i trošenje ovako prikupljenih sredstva nije išlo preko posebnog računa Demokratske partije socijalista otvorenog za izbornu kampanju.  Zbog naprijed utvrđenih nepravilnosti u izbornom procesu, Agencija je protiv političkog subjekta Demokratska partija socijalista pokrenula postupak za izricanje maksimalno zakonom predviđene sankcije (do 20.000 eura), i zatražila povraćaj sredstava u budžet Crne Gore u visini od 47.500 eura”, navode iz Agencije.

M.D. 

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
kakodane
Gost
kakodane

lopovska partija….. što očekivat od partije koja je prvo bila četnička jurišnica na dubrovnik, a sad su odjednom crnogorci! Kako to?

milo prolivcina
Gost
milo prolivcina

Znaci, da je dps prekrsio zakon sa 5 milijardi isto bi ih kaznili sa 20 000e

free samples
Gost
free samples

jel ovo DPs-u ukor i smanjeno vladanje na tri!?
e sram vas bilo….

Oko
Gost
Oko

dobro je kad ne duguju drugi dio tih para

EL_Gordo
Gost
EL_Gordo

Da vrate u budzet 47.500 pa da iz istog uzmu 100.000 za dzeparac, a ovo su sampioni bez Ivane moje

Tragikomedija🎭
Gost
Tragikomedija🎭

Ovo vrijedja i telegenciju dps glasaca.u budzet da vrati da ima za sledece izbore za licne karte.

Nevjernik
Gost
Nevjernik

Bravo za ASK. Nego da nijeste zaboravili dodati jos nula, makar cetiri za ovo 30 godina. Uzmite moj digitron,samo meni duguju stan,penziju i dusevni mir. Kad to pomnozite sa 650000 cifra je mnogo veca.

Pravnik
Gost
Pravnik

Eto riješi se i ovo! 😉 Ima li šta da nije jasno nekome?

Pet
Gost
Pet

Odlicno !

Pedagog iz ASK
Gost
Pedagog iz ASK

A Migu opomena razrednog starješine!

KUTIJA MILION
Gost
KUTIJA MILION

Ovaj Evropljanin stize brzo..Tek cu sada imati posla oko mojih kutija…Prosirujem biznis van granica…
MOZDA I JA POSTANEM MILIONER

Ramiza
Gost
Ramiza

A onizih pedeset

KUTIJA MILION
Gost
KUTIJA MILION

Imacu ja posla sa prodajom kutija🤣🤣🤣🤣Oka ne zazimaju od ovog Knezevica ..Vata ih u mrezu…
MOZDA I JA POSTANEM MILIONER😊

puklo sve
Gost
puklo sve

Ne sprdajte se ljudi sa narodom. Sve se vraca i sve se placa i lezacete svi u zatvor kad tad. I da cdm objavi ovu uplatnicu i u koju je banku uplacena, na ciji racun i da se od ovih para sagradi park za pse u podgoricu ili nesto. Pa i da vam povjerujemo

Niksic
Gost
Niksic

Agencija za sprecavanje korupcije i dps i nekih 47500!!! Dali ste vi normalni, kako vas nije sramota da uopste ista progovarate. Ko vas placa sram da vas bude…

Niksic
Gost
Niksic

Neka DPS vrati pet sest milijardi!!! Pa cemo lako za ovu sicu

Send this to a friend