Politika

ASK kontrolisala dokumentaciju o zapošljavanju u nikšićkim školama uoči izbora

Nikšić

Službenici Agencije za sprječavanje korupcije ASK juče su u Srednjoj stručnoj školi i Prvoj srednjoj stručnoj školi u Nikšiću kontrolisali cjelokupnu dokumentaciju o sprovedenom zapošljavanju u periodu od 5. januara, kada su raspisani izbori u toj opštini, do 18. februara.

Kako ističu u ASK-u, kontrolu i nadzor nad sprovođenjem Zakona o finansiranju političkih subjekata i izbornih kampanja obavili su na temelju zakonskih nadležnosti, u okviru praćenja kampanje za lokalne izbore, po službenoj dužnosti.

“Aktivnost je predstavljala dio opsežnog djelovanja Agencije i njenog Odsjeka za sprovođenje mjera kontrole finansiranja političkih subjekata i izbornih kampanja u pružanju punog doprinosa snaženju integriteta i transparentnosti izbornog procesa”, naglasili su.

Zapisnici o kontroli (zapisnik 1 i zapisnik 2) su dostupni na internet stranici Agencije.

“Ranije su objavljeni zapisnici o izvršenim kontrolama u Opštini Nikšić i JU Centar za socijalni rad za opštine Nikšić, Plužine i Šavnik, u kojima nije utvrđeno kršenje Zakona o finansiranju političkih partija i izbornih kampanja. Primjenom zakona i Plana kontrole i nadzora za izbornu kampanju za lokalne izbore u Nikšiću, Agencija će, pridržavajući se profesionalnih standarda, istrajati u misiji zaštite javnog interesa”, poručuju iz ASK-a.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Stefana
Gost
Stefana

i treba ali ne kontrolu od januara vec od septembra oktobra prije dolaska nove vlade da vidite kako su se kitila rešenja

Send this to a friend