Politika

ASK: Ustavni sud nije poništio našu odluku o Ćalović Marković

Vanja Ćalović Marković

Agencija za sprječavanje korupcije se upoznala sa sadržinom Presude Upravnog suda u odnosu na bivšu članicu Savjeta Agencije – Vanju Ćalović Marković, kojom je poništena Odluka Agencije za sprječavanje korupcije i kojom se nalaže Agenciji da u ponovnom postupku otkloni nepravilnosti na koje ukazuje Upravni sud.

Napominju da u ovom slučaju Upravni sud nije odlučivao o meritumu stvari po pravilu pune jurisdikcije, u smislu donošenja potpuno nove odluke ili stavljanja van snage postojeće odluke Agencije, već je, kako ističu,  ostavio novi rok od 30 dana da Agencija dopuni i pojasni navode iz Odluke koju su po mišljenju suda bile nejasne.

“U cilju tačnog informisanja javnosti, ističemo da se u obrazloženju Upravnog suda radi o formalnim propustima tj. povredi pravila upravnog postupka (kao što je pružanje mogućnosti stranci da se izjasni o činjenicama i okolnostima na kojima treba da se zasniva rješenje). U odnosu na druge konstatacije iz presude, kao što je uvećanje prihoda, učestvovanje u raspravama na sjednicama Savjeta ASK, Agencija će u ponovnom postupku sprovesti sve potrebne procedure i dostaviti potrebne dokaze”, navode oni.

Agencija će, kako su kazali,  u predviđenom roku donijeti novu Odluku kojom se potvrđuje evidentni sukob interesa bivše članice Savjeta jer, dodaju oni,  ni sud u svojoj presudi nije osporio navode Agencije koji se tiču sukoba interesa, kao ni činjenicu da Ćalović Marković nije obavijestila ostale učesnike u raspravi – članove Savjeta Agencije i nije zatražila Mišljenje Agencije o postojanju sukoba interesa (član 8. ZSK).

<<<SDP: Slučaj Ćalović Marković još jedan primjer političkog obračuna<<<

Napominju, da u skladu sa članom 7 Zakona o sprječavanju korupcije, mišljenja o postojanju sukoba interesa u vršenju javne funkcije i ograničenja u vršenju javnih funkcija, donosi Agencija i ista su obavezujuća za javnog funkcionera.

<<<Demokrate tvrde da je direktor ASK pion DPS-a<<<

“Agencija stoji iza svojih odluka i odbacuje sve komentare o postojanju političkog uticaja na rad Agencije i napominjemo da je svaka Odluka zasnovana isključivo na Zakonu o sprječavanju korupcije. Samim tim nijesu tačna saopštenja pojedinih NVO i političkih partija i motivisana su isključivo sticanjem sopstvenih političkih poena”, zaključuju oni.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
LJUTA
Gost
LJUTA

Pa i osnovac zna da svaka stranka u bilo kakvom sporu ima pravo na raspravu i odbranu osim vi iz dps ….sad lijepo u postupak par godina jer vi nista ne placate…..ovo je dovoljno u normalnoj drzavi da vas sve smijene u najmanjem

Velimirvelimir
Gost
Velimirvelimir

STO GOD DA JE SAMO DA NE GLEDAM OVU ZLU ZENU,STRANU PLACENICU!

Posmatram te
Gost
Posmatram te

Velimire, misliš li na Martu?

Ćotek
Gost
Ćotek

Amin ✝️ Andjeli s tobom 😽😽😽

Send this to a friend