Politika

Austrija podržava evropske integracije Crne Gore

Austrija prepoznaje napore koje je Crna Gora ostvarila na planu vladavine prava i podržava njenu evropsku integraciju, ocijenio je danas u Briselu ministar unutrašnjih poslova te zemlje Herbert Kikl na sastanku sa ministrom unutrašnjih poslova Crne Gore Mevludinom Nuhodžićem.

Razgovarajući na marginama sastanka ministara unutrašnjih poslova više država našeg regiona i Evrope o izazovima masovnih migracija, ministri Nuhodžić i Kikl su izrazili zadovoljstvo sadržajnim i intenzivnim odnosima dviju država i konstatovali da postoji prostor za jačanje saradnje u svim oblastima iz zajedničke nadležnosti.

U kontekstu aktuelnih bezbjednosnih izazova kao što su migracije, organizovani kriminal i terorizam, ministar Nuhodžić je ukazao na značaj unapređenja saradnje i zajedničkog i koordiniranog djelovanja, uz permanentu razmjenu informacija između policijskih službi.

“U tom smislu, cijenim da je dobro izabran moto austrijskog predsjedavanja ‘Evropa koja štiti’, kao i težište na pitanjima vanjskih granica i ilegalnih migracija”, rekao je ministar.

Ministar Kikl je rekao da će Austrija od 1. jula, kada preuzme predsjedavanje Savjetom EU, nastaviti da pruža snažnu podršku daljem procesu evropske integracije naše zemlje i da smatra važnim Crna Gora postane u bliskoj budućnosti članica Evropske unije.

Send this to a friend