Politika

Avramović: Odluka o smjeni Jokića potpisana danas u kabinetu predsjednice SO Kotor

foto: Skala radio

Smijenjeni predsjednik opštine Kotor Vladimir Jokić, danas se nije se pojavio u zgradi opštine, prenosi Skala radio.

On je, po saznanju Željka Avramovića, sekretara DPS-a, pripremio primopredaju, a Dragica Perović, predsjednica Skupštine opštine Kotor je vrlo revnosno pripremila odluku o razrješenju predsjednika opštine koju je, u njenom kabinetu, potpisao Avramović, koji je presjedavao jučerašnjom sjednicom.

<<<Smijenjen Vladimir Jokić<<<

Time su se, kako je za Skala radio kazao, stekli uslovi da stručna služba SO pripremi Odluku za Službeni list gdje se, po uobičajenoj praksi, obavljuju odluke.

Avramović i Perovićeva su dogovorili da će sačiniti zapisnike u onom dijelu u kojem su vodili XIX sjednicu SO Kotor.

Na pitanje Skala radija da li je predsjednica SO Dragica Perović imala pravo da započne i prekine sjednicu naredivši stručnoj služni da ugasi mikrofone i elektronsku tablu na kojoj su prikazana imena odbornika i njihovi glasovi, Avramović je odgovorio da, po njegovom mišljenju, ona za to nije imala pravo.

“Ta njena procjena nije u skladu  sa dosadašnjom praksom, a ni sa zakonom”, rekao je on.

Podsjećamo da je Perovićeva prekinula rad uz objašnjenje da je naknadno stigao prijedlog za imenovanje VD predsjednika opštine i bez objašnjenja zatražila odlaganje na neodređeno vrijeme.

“Skupština je bila dužna da se u roku do 30 dana izjasni o predloženoj inicijativi za smjenu Vladimira Jokića, a juče je bio posljednji dan za izjašnjenje”, podsjetio je Avramović i tu ništa pravno nije sporno.

Jedan dio opštinskih funkcionera je, dan prije sjednice SO Kotor, potpisao akt da će u slučaju Jokićeve smjene i oni podnijeti ostavke kao moralni čin. Međutim, po saznanju Avramovića, oni to do sada nijesu učinili, kao što nije ni predsjednica SO.

Na pitanje zašto nije bilo radio prenosa kada je sjednicu napustila predsjednica Perović, Avramović je odgovorio da Skupština ima ugovor sa Javnim emiterom o prenošenju zasijedanja.

Protesti u znak podrške Jokiću Avramović je ocijenio kao politički marketing i da svako ima prava da djeluje na političkoj sceni kako mu najbolje odgovara.

On je mišljenja da je to juče bila promocija Demokrata i Bečića koji su, vidjevši da ne mogu sačuvati Jokića, pokušali su da daju stranačku podršku, ali ne građansku.

“Na sceni je juče bilo najmanje Kotorana”, siguran je Avramović.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
KontraMiting
Gost
KontraMiting

Uramite taj dokument da nam buduca pokoljenja znaju kako se svako ko je los i nesposoban za svoju fotelju moze smijeniti ,demokratija na djelu,a ne ka ovi dokolicari sto subotare koji bi da prekroje presjednicke izbore sa promilom birackog tijela

Anti DPS
Gost
Anti DPS

Sve je ovo draginja isplanirala da bi spasila muza hahahahahahhahahahah

KOCOBO
Gost
KOCOBO

A dje je ta jedinstvena opozicija bila da podrzi jokica ovih dana ? Posle bitke je lako general biti

Leart
Gost
Leart

Eto sta napravise ,ranko se povlaci iz politike zbog vas 🙁 onakvu moralnu gromadu izgubismo 🙁 stanite suze ne kvasite mi telefon,ne tresite se ruke moje ,ne klecajte koljena moja ,ne odlazi ranjo idolu nas,heroju nase mladosti 😀

Bar_pamti
Gost
Bar_pamti

Na koji sms se salju poruke da jokic ostane u rijalitiju?

Liberal
Gost
Liberal

E koliko price bgm ka da smo ne znam kakvoga tiranina pobijedili a ne dijete od 27 godina cije su greske vecinom neznanje i bezobrazluk nego maliciozni planovi

Stefo12
Gost
Stefo12

E kako ce demokrate da se isplacu za ovim jokicem imam osjecaj

Gurdic
Gost
Gurdic

Rece li Dragica da ce podnijeti ostavku poslije Jokica? Taj film ne cete gledati Kotorani. Brava ti ga Dragica.

Sova
Gost
Sova

Neka ih tuži. Daće mu Apelacioni sud pravo. Dobiće odštetu kao i drugi. Koga god smijene dobije odštetu.

Suranj
Gost
Suranj

Garantujem da ce ovo do Strazburga odit ako se predsjednica zainati. Legli ste na rudu pravnici.

Dejan
Gost
Dejan

Ovo ‘,Demotrate’, nrce ptezivjeti

Enesa
Gost
Enesa

Vas iz Dps Kotor,ne volim vas ni na sliku vidjet. Samo kad se sjetim vasih bahanalija po opstini. Ne treba dalje ić od katastra i urbanizma

DUKLJA
Gost
DUKLJA

SPASITE CRNOGORSKI SPORT I IMENUJTE NIKOLU JANOVIĆA ZA PREDSJEDNIKA OPŠTINE KOTOR.

Gurdic
Gost
Gurdic

Revnosno nego sto. Tako je i nagovorila potpredsjednika Samardjuca da podnese ostavku, a zatim nagovorila Jokica da smijeni Nedovica. Tako ispade da je neko smijenjen a neko i ne zna sto se sa njime desava. U glavnom Dragica ostade jedina na funkciji?!

Send this to a friend