Politika

AŽ DPS: Žene Budve za djecu Ukrajine, solidarnošću protiv razaranja budućnosti

Alijansa žena Budva/ foto: DPS

Imajući u vidu da je danas rekordnih 70 miliona ljudi, od čega gotovo polovinu čine djeca, protjerano od kuće zbog nasilnih sukoba, gladi, rata i prirodnih katastrofa, članice Alijanse žena DPS Budva posjetile su Edukativno-psihološki centar za pomoć djeci, iz Ukrajine.

One su, kako je saopšteno iz te partije, svojim malim doprinosom, uspjele da barem na kratko obraduju djecu i upute im riječi podrške.

Alijansa žena DPS Budva apsolutno saosjeća sa svima onima koji svoje djetinjstvo provode u izbjegličkom kampu i nemogućnosti da neometano idu u školu, imaju stalan dom, i u krajnjem žive normalno i imaju pristojno djetinjstvo”, navode iz budvanske Alijanse žena DPS.

Zajednički je konstatovano, da rat u Ukrajini predstavlja “neposrednu i rastuću prijetnju po živote i dobrobit 7.5 miliona djece u zemlji”.

Cilj ove posjete je, kako su kazali iz Alijanse žena DPS Budva, da se izmami osmijeh na lica djece, pa koliko god on kratko trajao.

“U nadi da će ova djeca, i sva ostala, ubrzo osjetiti toplinu svog doma, iz ove organizacije su im poručili, da u njima vide svoje utočište i podršku”, zaključuju iz Alijanse žena DPS Budva.

Send this to a friend