Politika

Babaić: Nadamo se da SNP politiku zapošljavanja neće sprovoditi kao u Beranama

Onur Babaić

Nadamo se da SNP ne namjerava da sprovodi politiku zapošljavanja na državnom nivou kao što je to činila u Beranama zadnjih osam godina, gdje su oborili sve rekorde u nezaposlenosti, kazao je član Predsjedništva Socijaldemokrata Onur Babaić.

“Jedina povoljna okolnost, ako je može biti u ovako oblikovanoj Vladi, je to što ovoj grupaciji nije pripao resor rada i socijalnog staranja. Poučeni beranskim iskustvom, apelujemo na premijera da učini sve što je u njegovoj moći da ovu stranku održi što dalje od svakog mehanizma koji ima dodirnih tačaka sa zapošljavanjem u Crnoj Gori. Kao najbližu uzajamnu vezu koju mogu imati sa ovom oblašću, predlažemo da im se omogući zapošljenje izvjesnog “inženjera koji ne radi osam godina””, istakao je on.

Babaić kaže da im je “teško povjerovati” da SNP može “napraviti pomak u bilo kojoj sferi”.

“Uzimajući u obzir obrazovanost njihovih partijskih zvaničnika, teško nam je da povjerujemo da ovaj činilac vlasti može napraviti pomak u bilo kojoj sferi a kamoli u jednoj tako složenoj kakva je zapošljavanje i socijalna politika uopšte, za čije razumijevanje je potreban određen nivo posebnih stručnih referenci. Stoga, predlažemo da se predmetna problematika prepusti kvalifikovanim subjektima kako bismo izbjegli dalje negativne posljedice u ovoj važnoj oblasti za normalizaciju ekonomske slike društva”, zakjučio je Babaić.

Send this to a friend