Politika

Bajčetić u Jermeniji o progonu DF-a

Demokratski front, kao najjača opoziciona grupacija u Crnoj Gori, biva progonjen, ocijenio je član predsjedništva Pokreta za promjene Nikola Bajčetić, na sastanku Savjeta Alijanse evropskih konzervativaca i reformista u Jerevanu, u Jermeniji.

Kako je saopšteno iz PzP-a, na sastanku Savjeta su se našli predstavnici više od 30 političkih partija koje su punopravne članice ACRE-a, kao i predstavnici brojnih organizacija koje se okupljaju oko alijanse.

Bajčetić je, tom prilikom, poslanicima Evropskog parlamenta koji dolaze iz Italije, Austrije, Češke, Holandije, Njemačke i Velike Britanije predočio razloge zbog kojih se DF vraća u Parlament, te je predstavio političku situaciju u našoj zemlji.

Kako je rekao, u Crnoj Gori još nema nezavisnih institucija i vladavine prava.

“Nema jer Đukanovićevom režimu to ne bi odgovaralo. Na ovaj način, DPS zajedno sa svojim satelitima kontroliše sve institucije, a često ih zloupotrebljavaju u obračunu sa neistomišljenicima režima”, kaže Bajčetić.

Istakao je da im je potrebna međunarodna podrška, kako bi se izborili za fer i slobodne izbore, te smijenili, kako je naveo, autokratski režim.

“Protiv DF-a se vodi više sudskih postupaka, do nedavno su nam funkcioneri bili u zatvoru, a članovi naše partije kao i članovi naših porodica su svakodnevno izloženi šikaniranju, samo zato jer imaju drugačija politička mišljenja”, naglasio je Bajčetić.

Objašnjava da Demokratski front nije naišao na korektnu saradnju kod manjeg ostatka dijela opozicije, iako ih je više puta pozivao da sjednu sa njima za sto i dogovore zajedničke aktivnosti, jer bojkot parlamenta nije dao željene rezultate.

“Zato smo odlučili da se vratimo u parlament, jer se već dugo vremena nalazimo u jednoj medijskoj izolaciji. A sada ćemo imati priliku da se direktno putem prenosa uživo koji ne može da se cenzuriše obraćamo našim biračima”, zaključio je Bajčetić.

Na sastanku Savjeta ACRE-e u Jerevanu je reizabran dosadašnji predsjednik ovog tijela Jan Zahradil, kao i bord direktora.

Takođe, Predsjednik Pokreta za promjene Nebojša Medojević, ponovo je reizabran za člana Savjeta ACRE-a.

Nakon sastanka organizovan je Yerevan Summit na kome je domaćin bio Gadžik Carukijan, koji je predsjednik Prosperitetne partije Jermenije. Na samitu su govorili poslanici te partije, najjače opozicione snage u Jermeniji.

Ž.N.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
ana
Gost
ana

Nikola čuvaj se kad dođeš . možda već imaju scenario da ćeš s njima ..državni udar.. ništa nijesi krao bio u zatvor. JEREVAN grad pobratim TITOGRADA. nije .. demokratski.. da bude Podgorice. vlada amnezija

Send this to a friend