Politika

Barski DEMOS izglasao novo rukovodstvo: Vujošević umjesto Rakočevića

Na sjednici Opštinskog odbora DEMOS-a u Baru, koja je održana u subotu 15. jula na zahtjev većine članova opštinskog i izvršnog odbora, za predsjednika je izabran odbornik DEMOS-a u SO Bar Savo Vujošević, saopšteno je iz ove partije.

Da podsjetimo, on je na toj poziciji zamijenio Aleksandra Rakočevića, koji je prema tvrdnjama većine članova opštinskog odbora odbijao da sazove sjednicu punih devet mjeseci.

“Sjednica je zakazana nakon pisanog zahtjeva većine ukupnog broja članova barskog odbora, a prisustvovao joj je i dotadašnji predsjednik Rakočević, koji je na svaki način pokušavao da minira održavanje sjednice, šaljući SMS poruke pojedinim članovima OO da se ne odazovu. Rakočević je ujedno i potpredsjednik Izvršnog odbora DEMOS-a I desna ruka Gorana Danilovića”, navodi se u saopštenju.

Sjednici je prisustvovalo 17 od ukupno 28 članova OO.

Kako se dodaje u saopštenju, tokom rasprave, dotadašnji predsjednik je iznio niz neargumentovanih proceduralnih primjedbi, nakon čega je uvidjevši da nema podršku, napustio sjednicu. “Jedina tačka dnevnog reda ticala se odgovornosti i rada dostašanjeg predsjednika, kome je 15 članova OO izglasalo nepovjerenje. Ostavka je tražena prvenstveno zbog nerada i neodgovornog vođenja OO kao i nedoličnog ponašanja tokom kampanje na oktobarskim izborima. Još jedan od razloga je bio i taj što je, iza leđa i mimo znanja, OO potpisao Inicijativu za sazivanje venredne skupštine DEMOS-a, čemu se članovi barskog odbora oštro protive i smatraju svojevrsnom agresijom na jedinstvo partije”.

Novoizabrani predsjednik Savo Vujošević, pozvao je kolege iz stranke, koji su potpisali zahtjev za sazivanje vanredne skupštine, da odustanu od svog nauma jer razbijanje bilo koje opozicione partije u ovom trenutku dominantno ide na ruku DPS-a.

Barski odbor je pozvao sve članove DEMOS-a da rade na jedinstvu partije, jer u okviru DEMOS-a postoje organi na kojima se rješavaju problemi, te da se prestane sa bojkotom i blokadom tih organa.

Na sastanku je takođe zaljučeno da OO u Baru nakon detaljne analize dosadašnjeg rada pokrene intenzivne aktivnosti s ciljem novog jačanja samog odbora i u funkciji priprema za lokalne izbore početkom iduće godine.

Tags
Send this to a friend