Politika

Batrićević: Najbolji crnogorski odgovor na agresiju srpskog sveta je objedinjavanje suverenista – crvenih i zelenih

Foto: Pr Centar

Najbolji crnogorski odgovor na agresiju srpskog sveta je objedinjavanje suverenista – crvenih i zelenih, kazao je mladi naučnik čiji je govor obilježio patriotski skup na podgoričkom Trgu nezavisnosti Nemanja Batrićević, gostujući u emisiji “Drugačija radio veza” na Anteni M.

“Mislim da je pametno da sa suverenističke strane bude takav odgovor. Ne mora to da bude jedinstveni blok od poćetka, pametno je ukrupniti i homogenizovati manje crnogorske partije sa manjim crnogorskim pokretima u neku vrstu političkog saveza. A sa druge strane da tradicionalne partije učine neki svoj savez izglednim da rade u tom smjeru. Mislim da je pravo vrijeme za to izbori u Nikšiću, mislim da je proljeće u Nikšiću dobar test”, rekao je on.

Batričević smatra da odgovor fali zbog toga što posljednjih decenija nijesu izgrađene institucije kulture.

“Nemamo nijednu elitnu kulturnu instituciju koja može da stoji na frontu I kaže ‘Ne, mi ne čekamo da se partije dovedu u red mi kao društvo možemo dati odgovor na ova pitanja’ i to je crvena linija iza koje mi ne idemo. U Crnoj Gori imamo jednu jedinu instituciju koja to radi, a to je Fakultet za crnogorski jezik i književnost, kome takođe prijeti nestanak. Kad se podvuče crta, vrlo je tanko u institucionalnom smislu šta je urađeno u zadnjih trideset godina”.

Upitan šta očekuje na kongresima DPS-a i SDP Batrićević je kazao da očekuje da se dođe do ideološkog restruktuiranja tog dijela političke scene.

“Ne očekujem neku vrstu suđenja partijskim kadrovima, te izmjene će se dešavati polako i umjereno. Potcijenjena je uloga SDP-a. Oni su napravili veliku stratešku grešku od 2015. Nije politički pametno da se partija sa njihovim kodom bavi socijalnim pitanjima i da im je važniji zakon o PIO nego Zakon o slobodi vjeroispovijesti. Oni su mogli biti ono što jesu i možda bi oni danas bili u poziciji URE da su se ponašali na taj način”.

Batrićević je govoreći o lideru URE Dritanu Abazoviću rekao kako mu djeluje da on nije sa obje noge na zemlji.

“On je u igri sa igračima koji su mnogo snažniji od njega i imaju veći autoritet i resurse, ne mislim da on ima preveliku mogućnost da sam odlučuje o sudbini partije. Mislim da toj partiji nedostaje iskusnije vođstvo”, kaže on.

Batričeviću je nelogično da URA kao partija koja se bavi zelenim politikama ne traži resore koji se bave ekologijom. On se osvrnuo i na protest na Sinjajevini.

“Čudno je da jedina zelena partije koja na sva zvona govori o zelenim politikama, ne pokuša niti jedan put pomene ministarstva i institucije koje treba da budu uzete da bi se sprovelo to u djelo. Traže ministarstvo od kojeg brane prirodnu okolinu čije ministarstvo ne žele da uzmu”, kazao je on.

Govoreći o “Savezu crvenih i zelenih” , Batrićević smatra da je prava crnogorska koalicija zeleni 1919. Crveni 1941.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Dula
Gost
Dula

Podrska Nemanji

LSCG
Gost
LSCG

Nemanja po kome si ime dobio??? Dosta nam je nemanja da na nam podmecu kao kukavicje jaje

Zguramtiga
Gost
Zguramtiga

Sa dosta toga bih se slozio, ali prije svega popljackano mora da se vrati. Nije lijepo da se pljackasi kriju iza maski patriota. Jer nas ima dosta koji smo patrioti a snazno se protivimo lopovima. Bojim se da brkamo vrijednosti. Kad lopove rijesimo lako cemo se ujediniti, ali bojim se da vrijeme ide, a nas ne veliki prijatelj ne gubi… Više »

Mileva cg
Gost
Mileva cg

Bravo Nemanja! Pametan i elokventan mlad covjek.Ovakvi trebaju Crnoj Gori.!

Mladen
Gost
Mladen

Crveno i zeleno?? Kako to može druže? Valjda jedno isključije drugo? Koliko znam, Krsta Popovića su ubili crveni, kojima on nikada nije htio da se prikloni? Ne vrijeđajte zelenaski pokret i najveće ljude među njima, koji su dali živote zbog ideja u koje su vjreovali… Dosta je crvenog terora bilo na ovim prostorima…..

Prof
Gost
Prof

Tako je, brat!

Profesor
Gost
Profesor

Bravo, Nemanja!

Profesor
Gost
Profesor

Odlicno! Bravo Nemanja

Lolo
Gost
Lolo

Konadžija pokreni CRNU GORU kuca ti ga daje uz tebe sam

Nešo
Gost
Nešo

Nemanja , imaš lijepo ime ❤️

kosovo albansko
Gost
kosovo albansko

neso da nisi gej mozda hahah

Mala
Gost
Mala

Šta bulazni ovaj 😄

MojaGora
Gost
MojaGora

Vidjeces sljedece izbore…ne brini

Novak Ramov
Gost
Novak Ramov

Batricevicu svaki pravi Crnogoraca cete podrzati i stati uz tebe ,i oni pravi su bili I ostali uz Slavka.Oni sto su putovali od jedne do druge strane kako duva vjetar I takulin ne trebaju ti budi siguran,ima ne dosta bez njih.

Komita
Gost
Komita

BATRICEVICU kuco jaka,vazda bili na braniku CRNE GORE…Puna podrska i pozdrav od konadzija i kumova i prijatelja sa BJELOSA!!!

Bleso
Gost
Bleso

Mene se cini da ovi iz ure pokupise glasove liberala. I dadose vlas ovim litijasima. Mene nisu uspejeli zajebat

Aha
Gost
Aha

Izuzetno si inteligentan i zato kad se ove budale prospu udji u politiku,imas moj glas i svih pravih Crnogoraca.

kosovo albansko
Gost
kosovo albansko

bravo kralju i doktore . vjerujem ovome momku 100 posto 🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪 . posle slavka perovica ovo je jedini coek kome vjerujem

Licno
Gost
Licno

Fin momak i fina priča.

Neko
Gost
Neko

Tako je. Svi u jednu kolonu

Krsto
Gost
Krsto

Ovaj momak je odlican

Radosnica
Gost
Radosnica

Divan🤣

Podgorica
Gost
Podgorica

Svaka čast brate, i saglasan sam, al aj objedini ti ove ludake. Njih je JEDVA referendum za nezavisnost Crne Gore objedinio. Čak i tada u kampanji nije učestvovao Slavko Perović. Dovoljan pokazatelj naše ludosti.

Za naše potomke
Gost
Za naše potomke

Svaka čast Namanja ! Još uvijek odzvanjaju Tvoje rijeci od 06.septembra koje su duboko protresle sve nas i probudile najljepse i najuzvisenije osjecanje patriotizma . Čistog, bez ikakve ‘računice ‘ prema bilo kome ili bilo čemu , koji dolazi iz dubine srca gorštackog. Vrijeme je da se konsolidujemo i vrijeme je da organizovano djelujemo , da ne dozvolimo da sve… Više »

kosovo albansko
Gost
kosovo albansko

istina , i te kako odzvanjaju one rijeci , istorijski govor .

Crnogorac_Bar
Gost
Crnogorac_Bar

Batricevicu, ja bih tebi glas dao. Jedan jako kulturan , nacitan i inteligentan momak.

lost in time
Gost
lost in time

Pubertetlija

Sonja
Gost
Sonja

Ne dipr.

KOMIT
Gost
KOMIT

A šta ti je onda nova “ministarka prosvijete i ko zna čega joß”?

Mesija 'No.1'
Gost
Mesija 'No.1'

Svi da osnuju nacionalne stranke i da se montenegro posteno podeli pa onda da nastavimo da zivimo.

Neka to
Gost
Neka to

Sanjaj mesi nece biti nikakve RS u CG

Mesija 'No.1'
Gost
Mesija 'No.1'

Svaki dan u svakom pogledu vi milogorci tome dajete najveci doprinos to vam slijedi ahahahahahaa i vrapci na grani znaju da od gradanske CG nema nista Srbi ce dobiti isto ono sto i Albanci u Makedoniji pre ili kasnije hihihihihihihi a onda i Bosnjaci i Albanci.

KOMIT
Gost
KOMIT

Dobićete isto što ste dobili u Hrvatskoj i na KOSOVU.

Daka plavnički
Gost
Daka plavnički

Što bi sa kosovom, ko ga dobi?

Mesija 'No.1'
Gost
Mesija 'No.1'

Kosovo je toliko drzava koliko Crna Gora Srpska pokrajina hihihihihihihihihiiii

Vasojevka
Gost
Vasojevka

… cistunci sto otputovase za Hag.

Novak Ramov
Gost
Novak Ramov

Mesi mora da te dobro zveknulo ovo sa Ristom,sto ces zivot mora da ide dalje.No bogami dolaze vijesti iz dana u dan gora od gore za SPC.Uzmi nesto jace da se smiris I samo pozitivno ,moras misliti o sebi nedaj boze svasta covjeku pada na pamet u ovakvim momentum’s.

Mesija 'No.1'
Gost
Mesija 'No.1'

Ti si Ramo izuzetno pametan sve sto si dosada nazvrljao na ovom portalu su notorne gluposti hihihihihihihihihi

Posmatrac
Gost
Posmatrac

Mesija😁inteligentno i uvek nasmejes😁

Duki
Gost
Duki

Svaka cast

CuclajteUcuce
Gost
CuclajteUcuce

Crnogorci

Милан Нк
Gost
Милан Нк

Baš produhovljeno

Амфилохије
Gost
Амфилохије

Миланe, Миланe, мој рукољубе, дали си се и ти то одрекао ћирилице као Кривокапић?

Komita Geata
Gost
Komita Geata

Crna Gora 4 nahije su okupator Boke Primorja Brdjana itd

Amfilohije
Gost
Amfilohije

Ajde moj rukoljube, ruku mi ljubi i glavu ne gubi…

Orli-ban
Gost
Orli-ban

Naučnik?

Verem
Gost
Verem

Naucnik! I pametan i hrabar i posten i lijep! Tek da ih je vise ovakvih!

Kila
Gost
Kila

Prelijep…👎👎👎

Vjera
Gost
Vjera

Hrabar kod Šukovica

Mitar
Gost
Mitar

E. Sto?

Emanon
Gost
Emanon

Zaboravili ste napomenuti da su podjele medju narodom namerno zapocete donosenjem “Zakona o slobodi vjeroispovjesti”. I Vi smatrate da partije koje su podrzale ovaj zakon treba da se “restruktuiraju” a ne zabrane?

KOMIT
Gost
KOMIT

A šta tebi konkretno smeta kod Zakona o slobodi vjeroispovjesti?Zbog čega si išao na litije?Za šta konkretno?

kosovo albansko
Gost
kosovo albansko

ti bi da ne postoji crnogorska crkva i pricas onda o podjelama , nikad vise zajedno , nema mjesta u drzavi za posrbice i crnogorce ovaj put idemo do kraja pa …. drago mi je sto su vam pale maske i sto ste se okurazili da kazete sto ste i ko ste . nema vise nazad .

Mitar
Gost
Mitar

Dobro onda objasni kako si mislio da ce ic dalje da zakon nije donesen? Nijesi valjda mislio da ce dovijeka bit dozvoljeno okupatoru da upravlja i koristi nase objekte a samim tim i da rovari politicki?

Snjeg
Gost
Snjeg

Nisi i toku zakon pocinje da se primjenjuje onakav kakav jeste .Znaju svi da je zakon dobar i da su litije bile politicka igra .Mnogi sto su litijali bice razocarani naravno osim onih koji su setali za pare.

Emanon
Gost
Emanon

Katolik sam. Litije me ne interesuju, ali me zato interesuju odnosi medju narodima. Sa ovim zakonom, i to niko ne moze da pobije – mrznja medju ljudima u ovoj drzavi je enormno povecana. Ne moze se jednostavno otimati. Postoji drugi nacin.

Botun
Gost
Botun

Poteni katolice, ne mozes to ovim sovinistima da objasnis, a tebi svaka cast.

Kokot
Gost
Kokot

Ništa od toga.Sledeće izbore dobijaju stranke koje ponude dobar ekonomski program.Ovakvi neka ostanu u prošlosti sa pozivima na podjele.Nakon popisa moći će samo da se kandiduje za ministra za manjine😂😂😂😂😂😂

Dane
Gost
Dane

Zar te nisu obavijestili da nema popisa! Naredba EU.

Nikac
Gost
Nikac

Bravo Batricevicu to je pravi odgovor na odbrani CG,ne moze se vise cekati,pod hitno ujedinjenje Crnogorskih partija I manjinskih naroda CG,samo tako mozemo sacuvati CG dok jos nije kasno.

Branka
Gost
Branka

Već je kasno. Pročitajte sastav nove vlade.

@@@@
Gost
@@@@

Boj ne bije svijetlo oružje, već boj bije srce u junaka. Hrabar si i srcan za desetinu drugih, Batricevicu. Ni na kamen zaludu da ne stanes ni ti ni iko tvoj – svako ljudsko dobro ti zelim.

Orli-ban
Gost
Orli-ban

Nemanja, pravo svetosavsko ime.

Doxford
Gost
Doxford

Risto je pravo svetosavsko ime

Niko Perov Cuca
Gost
Niko Perov Cuca

Jaka je Gora Crna,Boka,Primorje,Zetcko Bjelopavlicka ravnica i nasa braca Brdjani idemo da se okupira R Srpska i Srbija napokon dase pripoje Crnoj Gori…Ondacemo se referendumom izjasnit o nazivu velike Drzave

Nixon
Gost
Nixon

A sto odmah ne bi okupirali Kinu, ovi okolo su sica za nas?

Oki_doki
Gost
Oki_doki

Počni prvo od Kosova… ako smiješ.

Njegos
Gost
Njegos

Niko krupno ka srbin ne laze

Mesija 'No.1'
Gost
Mesija 'No.1'

Ovaj Batricevic je bas zelen da ne kazem zelenko ahahahahahahahaghaaaaha

Šljivovica
Gost
Šljivovica

Puknite od muke , dusmani!
Batricevic-divota i ljepota!

mongro
Gost
mongro

Potpuno logično razmišljanje!

CCCCCC
Gost
CCCCCC

Bravo!

Primorka
Gost
Primorka

Koliko ima ovakvih ljudi,kompetentnih,inteligentnih sa jasnom vizijom u kom smjeru treba da ide CG -ovakvi ljudi treba da budu na celnim pozicijama.

Astal
Gost
Astal

Ajde oformi partiju, da se ujedine Crnogorci vise. 👏👏

Podgorica
Gost
Podgorica

Ne spaja se nespojivo.

CrnogorciSuSrbi
Gost
CrnogorciSuSrbi

Vidji ga xaxaxaxa

Vase ime
Gost
Vase ime

A vi svi da se pokupite sa nacionalnim manjinama nemate 120 hiljada. Ostalo je taj Srpski svijet.

Zimba
Gost
Zimba

Valjda nemamo toliko polusvijeta.

Mitar
Gost
Mitar

Opa bato! Nije losa ideja!

Markoza
Gost
Markoza

Ispravano misljenje. Puna pidrska . Na celu Rade Bojovic koji sasvim realno sagledava i poziciju i opoziciju. Njegova analiza situacije u CG u cjelosti tacna.

Lovcenska
Gost
Lovcenska

Naj olji odgovor je medjunacionalno pomirenje a ne dalje besmisleno produzavanje mrznje, kako zagovara ovaj strucnjak

Terra nova
Gost
Terra nova

Sa kim da se pomirimo i kako, oli mi samo to objesnit ?

LJUBAV 🇲🇪
Gost
LJUBAV 🇲🇪

Bravo g.Batricevicu , za ovaj smisleni , logicni , patriotski predlog, kao i za govor na trgu Nezavisnosti.Ovakvi mladi pametni ljudi uz podrsku iskusnih politicara su buducnost Crne Gore.

Ujak
Gost
Ujak

Crna Gora se mora osloniti na Crvene (koji su Crnoj Gori vratili ime i drzavnost) i Zelene (koji su se pobunili protiv ukidanja Crne Gore) , ali to moraju biti 2 kolone, jer su to ipak 2 totalno razlicite ideologije. Zeleni su klasicna desnica koja se bavi Crnogorskom Crkvom, Kraljem , crnogorskom nacijom i jezikom itd. Uglavnom sve identitetskim pitanjima.… Više »

Kralj Nikola
Gost
Kralj Nikola

Hahahahaha

marius
Gost
marius

Mlad,pametan , patriota. Ovakvi su ljudi potrebno CG, CRNOJ GORI koja zeli da pobjegne od teoloskog crnog oblaka, koji se tako sumorno nadvio nad njom.

Ilija
Gost
Ilija

Da se izdejstvuju novi izbori.
Koalicija “Za vječnu Crnu Goru”: DPS, SD, SDP i nova pro-crnogorska stranka.
Sve postojece partije da ociste redove od starih politicara, pogotovo onih koji su nagrdili ugled istih.
Jaka procrnogorska kampanja, sa bistrijim pogledom na sve.
Oduvamo prosrbe, i da gradimo nesto novo.
Zivjeli.

Mesija 'No.1'
Gost
Mesija 'No.1'

Oduvacete vi montenegro hihihihihihihihihihihi kolko ste vi svi ludi ahahahahahahahahaaa

Mitar
Gost
Mitar

Nemanja Batricevic, Ivan Vukovic, Andrija Nikolic i Dragutin Papovic – to su obrazovani, hrabri i iskreni Crnogorci, koji ce da brane drzavu !

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Ahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaha

Branka
Gost
Branka

Veoma precizno i zrelo. Kao i govor na patriotskom skupu. Samo treba što prije početi sa tim ujedinjenjem. Mnogo se kasni. A ovi razaraju sve. Batrićeviću vi i drugi mladi ljudi treba da pokrenete Crnogorce i Crnogorke koji su atrofirali.

Darko
Gost
Darko

Svaka cast ovoga covjeka istaknuti ispred CG bloka pametan elokventan ostar precizan i nadasve patriota iznad svega .Na trgu je za minut zapalio cijeli trg 50000 ljudi znaci da ima tu harizmu .

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

To je istina kao što je istina da je na trgu bilo 50 000

Snjeg
Gost
Snjeg

Kad pricate o koroni onda ih je bilo vise od 50 000 a kad je nesto drugo onda ih je bilo mnogo manje.Licemjeri jedni .Boli vas boli patriotski skup.

Popaj
Gost
Popaj

Ovaj oće od Crne Gore da napravi Portugal, kakav brat ovaj Nemanja.

Rara
Gost
Rara

Kako lupate praznu slamu pa sledeće izbore DPS i SDP neće zajedno imat 20 posto

KOMIT
Gost
KOMIT

Polakooo…brzo će izbori…poklopiti ćeš se ušima ponovo.Psssst

Odgovoran
Gost
Odgovoran

Krsta Popovica su ubili antifasisti.

Branka
Gost
Branka

Krsto Popović se do kraja života borio za Pravo, Čast i Slobodu Crne Gore. Borio se kako je mislio da je najbolje da to ostvari u veoma teškim vremenima za njegovu borbu i za Crnu Goru. Ubila ga je OZNA u kojoj su bili partizani iz Crne Gore.

Kotoranin
Gost
Kotoranin

Kako to casti ti?

volim te zeleno
Gost
volim te zeleno

Divni mladi covjece,onog dana dok si govorio suze su mi tekle.Samo naprijed!
Crnogorski mladi pametni ljudi ce sacuvati Crnu Goru!

Milica
Gost
Milica

Bravo Nemanja, puna podrška

Send this to a friend