Politika

Bečić čestitao Dan opštine Herceg Novi: Današnja generacija dostojna svoje istorije

Bečić

Predsjednik Skupštine Crne Gore Aleksa Bečić čestitao je 28. oktobar – Dan opštine Herceg Novi, predsjedniku Opštine Stevanu Katiću, predsjedniku SO Nikoli Samardžiću, odbornicima i svim građanima Herceg Novog.

“Koristim priliku da vam čestitam Dan opštine Herceg Novi, kojeg sa ponosom obilježavamo kao dan kada je ovaj grad izvojevao slobodu nad fašizmom. Bez sumnje vrijedna je svakog divljenja bila odlučnost i hrabrost naših predaka koji su 28. oktobra 1944. godine oslobodili grad u kojem živite i radite bez obzira na sve razlike među vama”, naveo je Bečić.

Kako je dodao, raduje ga što današnja generacija revitalizacijom objekata od istorijskog i kulturnog značaja pokazuje da je dostojna svoje istorije i svjesna odgovornosti koju je dobila u nasljeđe.

“Herceg Novi je grad i sa jasnom evropskom perspektivom, o čemu svjedoče i brojni projektni predlozi kojima ste aplicirali za evropske programe. Među dostignućima savremenog Herceg Novog posebno vrijedi izdvojiti posvećenost reformama koje već danas za rezultat imaju domaćinsko upravljanje gradom. Uvjeren sam da jedino takvim postupanjem Herceg Novi, i u 21. vijeku, može biti dijelom savremenog svijeta u onoj mjeri u kojoj je to bio i 28. oktobra 1944. godine, datuma koji proslavljate i kojim se, sa punim pravom, ponosite”, poručio je Bečić.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Baraka
Gost
Baraka

A kako to moze da ide, da popovi i antifasisti idu, ruku pod ruku. Popovi SPC, crkve koja za svece proglasava cetnicke koljace. Hoce li se svirati himna, na svecanoj sjednici?

Natalija
Gost
Natalija

Ooo ,ove sprdnje,ovoga cirkusa.Dosad cestitali njemu,sad on cestitke salje.Oce li ovi sta raditi? Vracite nam glasove.!Hocemo nove izbore i svi pojedinacno.bez spc i davidovica i sl.Svi na megdan junacine.

Send this to a friend