Politika

Bečić: Crna Gora ostaje posvećena temeljnim vrijednostima Ujedinjenih nacija

Crna Gora ostaje posvećena temeljnim vrijednostima Ujedinjenih nacija, afirmaciji efikasnog multilateralizma, otvorenoj saradnji i snaženju partnerstva sa UN, kazao je predsjednik Skupštine Aleksa Bečić na današnjem sastanku sa šefovima agencija UN u Crnoj Gori, Danielom Gašparikovom, v.d. rezidentnom koordinatorkom UN i stalnom predstavnicom UNDP, Huanom Santanderom, predstavnikom UNICEF-a, Dušicom Živković, šeficom kancelarije IOM u Crnoj Gori i Minom Brajović, šeficom kancelarije SZO u Crnoj Gori.

Kako je saopšteno iz kabineta predsjednika Skupštine, čestitajući 75. godišnjicu Ujedinjenih nacija, Bečić je zahvalio na kontinuiranoj podršci našoj zemlji i angažovanju cjelokupnog sistema UN u Crnoj Gori u odgovoru na posljedice izazvane pandemijom.

“Uz zaključak da se od Skupštine očekuje da bude faktor sinteze, kohezije i homogenizacije crnogorskog društva, Bečić je ukazao na otvorenost nacionalnog parlamenta za nastavak saradnje posvećene Ciljevima održivog razvoja”, navodi se u saopštenju.

Predstavnici agencija UN upoznali su Bečića sa ključnim prioritetima u predstojećem periodu i izrazili spremnost da kroz buduće inicijative nastave saradnju sa Parlamentom i nadležnim skupštinskim radnim tijelima.

Gašparikova je poželjela predsjedniku Skupštine uspješan predstojeći mandat novog saziva zakonodavnog doma.

“Parlament ima vitalnu ulogu u osnaživanju inkluzivnog političkog dijaloga, kojim se obezbjeđuje očuvanje dostojanstva i poštovanje različitosti mišljenja. Verujem da će parlament svoju ulogu u oblikovanju budućih demokratskih reformskih procesa u zemlji sprovoditi kroz angažovanje širokog spektra vladinih i nevladinih partnera, baveći se pitanjima ranjivih grupa kako bi se osiguralo da niko ne bude izostavljen”, kazala je Gašparikova.

Send this to a friend