Politika

Bečić: Crna Gora ostaje snažno posvećena razvoju nauke i inovacija

Bečić

Crna Gora ostaje snažno posvećena razvoju nauke i inovacija, a dodatno nas motiviše činjenica da je Evropska komisija u posljednjem Izvještaju o Crnoj Gori prepoznala i pohvalila dosadašnje napore i konkretne rezultate naše države u toj oblasti, istakao je predsjednik Skupštine Crne Gore Aleksa Bečić u čestitki koju je uputio generalnoj direktorici Organizacije UN za obrazovanje, nauku i kulturu UNESCO Odri Azule povodom obilježavanja Svjetskog dana nauke za mir i razvoj – 10. novembra.

Kako je saopšteno iz kabineta predsjednika Skupštine, Bečić je naglasio da je značaj koji nauka ima za prosperitet čitavog društva nemjerljiv, te da je odgovorno korišćenje naučnih dostignuća od ključne važnosti.

“U godini kada se čitava planeta suočava sa pandemijom, ključna uloga nauke za dobrobit društva, te neophodnost naučne saradnje i razmjene naučnih otkrića prepoznatljiviji su nego ikada”, naveo je predsjednik Skupštine.

Dodao je da izuzetno cijenimo krucijalnu ulogu koju UNESCO ima u usmjeravanju globalnog naučnog dijaloga, kao i podizanju svijesti javnosti o međusobnoj povezanosti nauke, mira i razvoja.

“Crna Gora je jasno orijentisana ka zaštiti i promociji univerzalnih vrijednosti UNESCO-a, kao i daljem ulaganju u nauku, te spremna za dalje produbljivanje saradnje sa ovom organizacijom”, poručio je Bečić.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
crna gora
Gost
crna gora

becic rukoljub 2 o nauci haha koji apsurd

Andeljko
Gost
Andeljko

Aleksa ni je potrebno da nosiš masku sa CRNOGORCIMA zašto pustiše Popa oca i sina iz pritvora zbog iskopavanja grobnice SRAM VAS BILO SVE VAS KOJI ULAZITE NA VRATA PARLAMENTA pustiše da prosrpski Popovi igraju sa CRNOM GOROM

Ljubo
Gost
Ljubo

Sa onom u buducnost ne budi smijesan

marius
Gost
marius

Crna Gora “snazno”podsjeca na Bergamo. Sto mislis TI o ovome, a Becicu ?

Snjeg
Gost
Snjeg

Micanjem sadasnje ministarke nauke sa boljitkom ste zavrsili.

Fahro
Gost
Fahro

Dodje mi da zaplacem . Cisto me boli kao Crnogorskog intelektualca koji voli ovu grudu zemlje da ovaj copy-paste osoba komentarise nesto o cemu pojma nema. Eh da znaju koga cete postaviti na ministarsko mjesto nauke stavili bi vam zabran da se uopste javljate. Bruka i sram za nauku. A cim je to ideja rukoljuba bila onda je slika totalno… Više »

Progres
Gost
Progres

Podržava nauku tako što resor nauke pripajaju resoru sporta.

sasapg
Gost
sasapg

hahahaaha, ocemo kako necemo moj Becicu. Braticka ce da pozlati sva cetiri ministarstva. Istina je da necemo prepoznati ministarstva nakon odlaska Braticke, ali ne po dobru…

Narcis Zgubidan
Gost
Narcis Zgubidan

Nova ploča,a pjesma ista?

la dno
Gost
la dno

becic la la land

Mirko
Gost
Mirko

Kako uloga nauke moze imati znacaj kad cemo inati ministarku nauke koja ne vjerujr u nauku???

Branka
Gost
Branka

“Da crknem od tuge, eto to mi dođe” kad pročitan što ovaj kaže. Ministarka Damjanović je zaslužna za takvu ocjenu. Da li iko, pa i on sam, vjeruje da ona nepomenica može da doprinese nauci??? Što je ovo svaki dan od ovoliko laži!

Zizkov
Gost
Zizkov

Dje ti je naucni centar?dje su inovativni ljudi? Sve preko moj dobri naivni djecace

Send this to a friend