Politika

Bečić: Da su mogućnosti Tuzi adekvatno iskorišćene, bila bi jedna od najbogatijih opština

Skup u Tuzima/ Foto: Koalicija ''Aleksa i Dritan, HRABRO se broji !''

Da su mogućnosti ove opštine adekvatno iskorišćeni, Tuzi bi bile jedna od najbogatijih opština u Crnoj Gori i upravo zbog toga svi njeni potencijali moraju biti predmet interesovanja buduće vlade, poručio je nosilac liste “Aleksa i Dritan – HRABRO se broji” i lider Demokratske Crne Gore Aleksa Bečić na skupu u Tuzima.

Kako su saopštili iz koalicije, autobus “hrabrosti” sa Aleksom i Dritanom je stigao je i do Tuzi. Prisutni građani su koaliciju “Aleksa i Dritan – HRABRO se broji ” dočekali, u “domaćinskoj atmosferi i i sa velikom srdačnošću”.

Nosilac liste i lider Koalicije Aleksa Bečić je istakao važnost Tuzi i Malesije za Crnu Goru.

“I ovim putem, danas među mnogobrojnim Tuzanima, izražavam veliko poštovanje prema stanovnicima ovoga kraja, koji daju nemjerljiv doprinos u stvaranju multietničke demokratije u Crnoj Gori. Najveća snaga ove zemlje su njegovanje različitosti i međunacionalni sklad, koji ovdje odavno postoje. Upravo zbog toga, Tuzi i Malesija imaju ogroman značaj za našu zemlju. Formiranjem 44. Vlade sa nama, kao najjačim stubom stabilnosti iste, podstaći ćemo ekonomski razvoj ove opštine uključujući i valorizaciju rijeke Cijevne i Skadarskog jezera, koji su godinama unazad zapostavljeni. Da su mogućnosti ove opštine adekvatno iskorišćeni, Tuzi bi bile jedna od najbogatijih opština u Crnoj Gori i upravo zbog toga svi njeni potencijali moraju biti predmet interesovanja buduće vlade”, istakao je Bečić.

Premijer Crne Gore i lider Građanskog pokreta URA dr Dritan Abazović saopštio je da će Tuzi i Malesija nakon formiranja 44. Vlade u njima imati prijatelja.

“Prirodni i turistički potencijal Opštine Tuzi uz domaćinski odnos stanovnika prema ovome mjestu, garant su da će i Crna Gora, ali i Tuzi ostvariti svoje evropske ciljeve. Nakon samostalnosti Opštine Tuzi, bilježi se rast zaposlenosti, otvaranje novih radnih mjesta, fabrika, kompanija kao i mini preduzeća, što svakako utiče na ekonomsku održivost ove opštine. Tuzi će nastaviti putem prosperiteta, a formiranjem 44. Vlade stanovnici Tuzi i Malesije u nama će imati zasigurno partnera za buduće projekte”, kazao je Abazović.

Send this to a friend