Politika

Bečić i Abazović se neće vraćati u Skupštinu dok se ne ispune uslovi iz njihovog Plana

Bečić i Abazović u Briselu

Predsjednici Demokratske Crne Gore i Građanskog pokreta URA Aleksa Bečić i Dritan Abazović se neće vraćati u Skupštinu Crne Gore sve dok se ne realiziju tačke iz Plana, saopšteno je nakon današnjeg njihovog sastanka u Briselu sa Tomasom Majer Hartingom, generalnim direktorom Odsjeka za Evropu i Centralnu Aziju u Ministarstvu inostranih poslova i odbrane Evropske unije.

<<<Demokrate i URA uputile Plan izbornih reformi poslanicima opozicije i NVO<<<

Na čelu ovog ministarstva nalazi se visoka predstavnica za spoljne poslove i bezbjednosnu politiku EU,Federika Mogerini.

Bečić i Abazović upoznali su Majer Hartinga sa ukupnom političkom situacijom u Crnoj Gori, kao i sa institucionalnim i političkim stanjem u Crnoj Gori.

<<<Bečić i Abazović skovali plan: Traže izbornu reformu i lokalne izbore u jednom danu<<<

“Lideri Demokratske Crne Gore i Građanskog pokreta URA su Majer Hartingu predstavili Plan sveobuhvatnih izbornih reformi, koji je pozdravila Evropska komisija, Delegacija Evropske unije u Crnoj Gori i Ambasada SAD u Podgorici”, saopšteno je iz Demokratske Crne Gore.

Bečić i Abazović predočili su detaljnu razradu pomenutog Plana na 35 strana, u kojoj su ponuđena konkretna rješenja za implementaciju pomenutog Plana.

“Oni su naglasili da će dati sve od sebe da se sprovedu u djelo sve tačke pomenutog Plana, te naglasili da se neće vraćati u redovan rad Skupštine Crne Gore sve dok se ne realiziju navedene tačke iz Plana, kao i dok se ne potvrdi datum Parlamentarnih i dogovori datum opštih lokalnih izbora u Crnoj Gori, kako je u konačnom i definisano Planom”, zaključije se u saopštenju.<<

<<<Bečić i Abazović bi znatno širu reformu izbornih zakona nego što traži OEBS<<<

16 Komentara na "Bečić i Abazović se neće vraćati u Skupštinu dok se ne ispune uslovi iz njihovog Plana"

avatar
1000
:   NAJNOVIJI | NAJSTARIJI | POPULARNI

Send this to a friend