Politika

Bečić i Abazović u Briselu: Opozicioni političari u najtežoj situaciji od uvođenja višestranačja

Bečić i Abazović u Briselu

Lideri Demokrata i Građanskog pokreta URA, Aleksa Bečić i Dritan Abazović, otpočeli su danas službenu posjetu Briselu, u okviru koje će imati niz susreta sa evropskim zvaničnicima i poslanicima Evropskog parlamenta.

Zajedno sa generalnim sekretarom Demokrata, Borisom Bogdanovićem, i potpredsjednikom GP URA, Filipom Adžićem, Bečić i Abazović su se prvo sastali sa predsjedavajućim Parlamentarnog odbora za stabilizaciju i pridruživanje Crne Gore i EU, Dejvidom Martinom.

“Bečić i Abazović su predsjedavajućeg POSP-a upoznali sa trenutnom složenom političkom situacijom u državi, sa posebnim akcentom na progono političkih neistomišljenika koji je na sceni već duži niz godina, a posebno se manifestovao ovih dana, kao sastavni dio diktature koja vlada u Crnoj Gori”, navodi se u zajedničkom saopštenju ta dva politička subjekta.

Predsjednik Demokrata i URA su ukazali da se opozicioni poslanici i političari nalaze u najtežoj situaciji od uvođenja višestranačja.

“Posljednji diktatorski režim u Evropi i jedinoj evropskoj zemlji u kojoj vlast nikada nije smijenjena na izborima, ušao je u svoju posljednju fazu. Dok se Marović smješka iz Beograda rugajući se pravdi, dok korupcija cvjeta Đukanović razvija biznise, dok nema odgovornosti za slučaj Limenka, 200 miliona palih garancija i još mnogo toga, sa druge strane, prebijaju se opozicioni javni funkcioneri, hapse se opozicioni poslanici bez skidanja imuniteta u gluvo doba noći, a nekima od nas se i fabrikuju afere, i sve to suprotno Ustavu i Zakonu. Zapravo, zloupotrebljavaju se sve grane vlasti, institucije, čak i Univerzitet. Filijale DPS-a u svim sferama su mobilisane i upregnute da se prljavo obračunavaju sa liderima opozicije. Opoziciona borba u Crnoj Gori postala je gandijevska te da ćemo, ako se režim hitno ne zaustavi na tom putu, za nekolilo godina ponovo imati uvođenje jednopartijskog sistema”, istakli su Bečić i Abazović.

Dijalog koji je trebao da počne kroz privremeni odbor za  kozmetičku izmjenu izbornog zakonodavstva je doživio fijasko. Prije nego i što su počeli sa radom, već su pojedini članovi odbora suspendovali rad, te Odbor više nema potrebnu 2/3 većnu. Tužno je gledati kako institucije države sprovode selektivnu pravdu i na taj način građane drže kao taoce njihovih ličnih interesa.

“Prethodno ne čudi, ako se zna da Odbor nije ni formiran sa ciljem sveobuhvatnih izbornih reformi, već je nastao kao moneta za potkusurivanje i međusobnu trgovinu pojedinih aktera na političkoj sceni Crne Gore. Sada je jasno kolika je greška napravljena kada se odstupilo od Plana Demokrata i GP URA koji je dobio podršku EU, i kada se ušlo u jedan potpuno sumnjiv politički proces, odnosno slijepu ulicu iz koje izlaska nema i koja nema dodira sa sveobuhvatnim izbornim reformama”, naglasili su lideri Demokrata i URA.

“Mi želimo da izgradimo jasnu i nedvosmislenu alternativu korupcionaško-nacionalističkoj koaliciji koja je u najavi. Očekujemo i pozivamo naše evrospke partnere da nam u tome pomognu i zahvalni smo što svakim danom sve više prepoznaju potrebu da se takva jedna emancipatska ideja kristališe u vidu snažne političke opcije”, riječi su Bečića i Abazovića izgovorene na sastanku sa predsjednikom POSP-a.

Demokrate i URA su još jednom u Evropskom parlamentu pokazale drugačije lice Crne Gore. Ono demokratsko, savremeno i evropsko. Sigurni smo da ćemo stići do cilja i da je svakim danom sve više onih koji u nama prepoznaju evropsku alternativu, kako u Crnoj Gori, tako i na međunarodnom nivou.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Ivana PG
Gost
Ivana PG

Prevaranti 21. vijeka, URA je bila pro crnogorska partija a pogledaj ih sad, sve za stolicu, neka pitaju Cetinjani Adzića odakle mu 30.000 za lokal sto otvori kod nas u PG, a narod za drva nema. Potrčite vi da ga pomognete. 3.14

Petar
Gost
Petar

Udruzili se albanci i srbi pa na grbacu naroda dzabe putuju, iju i piju, a na ulicu sa narodom nece. Nikad vise vas glasati, nikad, sve ste prevarili.

razocarang i
Gost
razocarang i

Bravo,Treba Kralja raskrinkato do Gole koze.
A tek PODILNE,koji su se Molim osilili,da su bezbjednos gradjana doveli na ivicu podnosljivosti.
Mora se preduzeti i druge akcije,recimo obavijestoti sve parlamente Evropskih Drzavackao i UN.

Mojsije
Gost
Mojsije

Da vas sve više prepoznaju je točno i to kao prevarante i samohvalivce. Hodate po Evropi sa novcem iz budzeta ,primate bez zazora sve naknade bez ikakvog rada.Turizam po Evropi sa pričom koju niko ne uvažava.

Enigma
Gost
Enigma

Kao đaci u skoli kod uciteljice,jeste li tuzikali koga iz C.G sram vas bilo….

Gagi
Gost
Gagi

U “sluzbenu posjetu Briselu”NEVJEROVATNO,poslanici koji ne ulaze u Skupstinu,koji bojkotuju rad Skupstine,koji ne priznaju CG institucije.Dali se Brajovicu “dicis”i “ponosis”sa ovakvim predstavnicima Drzave i dali si im ti dao zeleno svijetlo da te predstavljaju,i o cijem trosku su u Brisel.A sto je ovo za KRST CASNI. Dobro je ovaj Adzic “ostavio”kuci “ljubavni trougao”.

Velimir
Gost
Velimir

SAMO U SVOJE IME OVAJ PAR MOZE SE PREDSTAVLJATI,
NIKOGA ,BAREM NE CRNOGORCE,NITI CE NITI MOGU!

Pep
Gost
Pep

Jeste li im rekli da primate platu a ne idete na posao? Sram vas bilo

Gagi
Gost
Gagi

Pep druze,za ovakav potez poslanika na svoju ruku,PREDSJEDNIK SKUPSTINE treba da PODNESE OSTAVKU,dakle on se NE PITA AMA BAS NISTA. I treba tako “ostalo”je Brajovicu “repova”od Ranka Krivokapica.

razocarang i
Gost
razocarang i

Sta je Gagi ? Prpa,a.Rusi se polako Diktatura.Dolaze svetliji dani.A onda pitanja svih pitanja : Gdje su Crnogorske pare ? Kako se stvorise Crnogorski milijarderi i milioneru ?
Ko je pomogao da jedna ista struktura vlada 30 godina
Jeli ovo Normalno,ili ne.Reci GAGA,Ne plasi se.Obrni se oko sebe,razmisli i onda djeluj.

Send this to a friend