Politika IMOVINSKI KARTONI: ŠTA OD NEPOKRETNE IMOVINE POSJEDUJU PREDSJEDNICI PARLAMENTARNIH PARTIJA U CRNOJ GORI

Bečić i Knežević nemaju nekretnina

Knežević i Bečić

Gotovo svi lideri parlamentarnih partija u Crnoj Gori posjeduju brojne nekretnine, a osim stambenih jedinica, imaju apsolutno ili djelimično vlasništvo nad više poslovnih prostora, livada, šuma, voćnjaka…

Predsjednik Demokratske partije socijalista Milo Đukanović, kako proizilazi iz njegovog imovinskog kartona koji je prijavio Agenciji za sprečavanje korupcije, posjeduje stan od 187 kvadrata, dva pašnjaka od 805 i 440 kvadrata, kao i livadu površine 243 kvadrata. Na njegovo ime vode se i ruševine dva objekta od 30 i 40 kvadrata.

Đukanović, takođe, ima 50 odsto udjela u vlasništvu u kompaniji Global Montenegro i 25 odsto u Univerzitatsu.

Sa druge strane, jedan lider najjačeg opozicionog saveza Demokratskog fronta i predsjednik Nove srpske demokratije Andrija Mandić posjeduje 50 odsto vlasništva nad kućom od 360, pomoćnim objektom od 73 i placem od 600 kvadrata. Mandić ima i 25 odsto vlasništva nad zemljištem i šumom od 10 hektara, kao i još jednim zemljištem i pašnjakom od 74 hektara. Na njegovo ime vodi se i 25 odsto vlasništva nad dvije kuće od 120 i 80 kvadrata, pomoćnim objektom od 100 i placem od 300 kvadrata.

Mandićev koalicioni kolega, lider Pokreta za promjene Nebojša Medojević vlasnik je stana od 143 i garaže od 13 kvadrata.

Za razliku od njih dvojice, Milan Knežević, lider Demokratske narodne partije, kako to proizilazi iz njegovog imovinskog kartona, ne posjeduje bilo kakvu nepokretnu imovinu. U Kneževićevom imovinskom kartonu upisan je jedino dug u iznosu od 20.000 eura.

Nepokretnu imovinu ne posjeduje ni lider Demokrata Aleksa Bečić. On je Agenciji za sprečavanje korupcije prijavio jedino vlasništvo dva motorna vozila, “Reno megan” i “Nisan prima”, proizvedena 2010. i 1997. godine.

Sa druge strane, vlasništvo nad brojnom nepokretnom imovinom Agenciji za sprečavanje korupcije prijavio je predsjednik Socijalističke narodne partije Vladimir Joković.

On posjeduje četiri poslovna prostora površine od 67, 154, 56 i 73 kvadrata. Vlasnik je i kuće od 140 kvadrata, dva dvorišta od 235 i 500 kvadrata, kao i garaže površine 14 metara kvadratnih.

Joković u svom vlasništvu ima i dva voćnjaka od 263 i 344 kvadrata, ali i šume od 819, livade od 692 i neplodnog zemljišta od 119 kvadrata. Lider SNP-a, kako piše u njegovom imovinskom kartonu, vlasnik je i firme Citrus d.o.o, a posjeduje i gotovinu u iznosu od 42.000 eura.

Za Jokovićem po broju nepokretne imovine ne zaostaje mnogo ni predsjednik Socijaldemokrata Ivan Brajović, koji je vlasnik dva stana od 95 i 32 kvadrata, kuće sa livadom ukupne površine 5.359, kao i još jedne kuće od 130 kvadrata. Na njegovo ime vodi se sedam šuma površine 876, 1.545, 1.795, 518, 1.598, 994 i 40 kvadrata.

I bivši predsjednik Socijaldemokratske partije Ranko Krivokapić posjeduje stan sa potkrovljem površine 74 + 37 kvadrata, kao i još jedan stan od 137 kvadrata. Vlasnik je i građevinskog zemljišta površine 500 metara kvadratnih. Krivokapić je naveo da posjeduje tri pištolja marki “Zastava” i “Glok”.

Lider Demosa Miodrag Lekić vlasnik je dva stana od 98 i 86 kvadrata, a posjeduje i 33 odsto udjela u vlasništvu nad još jednim stanom od 68 kvadrata. Vlasnik je vikendice i placa od 101 i 150 kvadrata, posjeduje i 33 odsto udjela u vlasništvu nad kućom sa pomoćnim objektom od 70 + 20 i zemljištem od 38.999 kvadrata. Lekić ima i 25 odsto udjela u vlasništvu nad još jednim zemljištem od 18.049 kvadrata.

Na ime predsjednika Bošnjačke stranke Rafeta Husovića vodi se stan od 74, kuća od 180 i pašnjak od 39 kvadrata.

37

avatar
1000
30
7
0
 
36
Stara PodgoricaBagroButo ManitiTG-PGGen. Dukljanin
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Bagro
Gost
Bagro

A svi imaju na roditelje, zene, rodjake i dobre prijatelje koliko hocete…

Buto Maniti
Gost
Buto Maniti

Dva najveca izdajnika slavne Zetcke drzave.Crna Gora je okupator Zete Ivana Crnojevica i Balsica…Cetinje i Crna Gora 4 nahije su unistili ime slavno Zeta.Sjedite tamo u skupstinu krkate narodne pare dok Cetinjani alabukcu s okupatorskim imenom Crna Gora a slavna prva Srbska drzava se zatire Zeta i ne pominjeteje izrodi Zete

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Buto Maniti, boriš se sa pravopisom od kad si počeo da komentarišeš. Greške karakteristične za Vračane. To ti je oprošteno. Nadam se da su tikomentari samo odraz nepoznavanja istorije a ne zle namjere. Prva srpska država je Raška, koja je osvojila, porušila i popalila Duklju, koja je prva crnogorska država. Za početak prvo to savladaj.

TG-PG
Gost
TG-PG

Ima Pipun dosta, no mu je sve na majku.

BOJKOT
Gost
BOJKOT

BOJKOT IZBORA

Vozi misko
Gost
Vozi misko

Ovima sto imaju jos po jedan ovima sto nemaju nista.Trose pare bez veze i da imaju oni bi ga prodali.

🚜🙋‍♂️
Gost
🚜🙋‍♂️

Sposoban covjek pipun, za 40 godina zivota i 15 godina bavljenja politikom jedino dug 20 hiljada nabio?

Princ od Konika
Gost
Princ od Konika

Po imovinskom kartonu se vidi da je Milo pripadnik srednjeg razreda, nema mnogo ali ipak ima više nego Putin koji posjeduje jedan manji stari stan i dvije Lade.

ND
Gost
ND

Husović ima pašnjak od 39 kvadrata? Pa tu ne mogu kokoške izvesti!!

Arso
Gost
Arso

Nd: Može jednu.

perozlatičanin
Gost
perozlatičanin

Aha, važi, kako da ne
Vjerujemo baš i Blečiću i Kneževiću!

Haris
Gost
Haris

Al zato imaju crvene kravate, plagijator oko vrata, a pipun u džep vazda nosi, ista je to fela.

Dzordz
Gost
Dzordz

Polako Becic se Tek izmilio .

Crna Gora
Gost
Crna Gora

Oce da se prijave za kredit da rijese stambeno pitanje, kao i ostali.

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Interesantno je da neko ko za 40 godina za sebe nije zaradio ništa, misli da može da zaradi za 650 hiljada ljudi.

Roki
Gost
Roki

Jeli Milas prijavio sve sto ima, ovo je malo smijesno sta je prijavljeno na njegovo ime.

Aloalo
Gost
Aloalo

Mislim da im treba zabraniti politicko djelovanje, ima da lopinjaju i kapom i sakom dok steknu imetak. 😅😅😅

Send this to a friend