Politika

Bečić i Pavićević: Crnoj Gori prijeko potrebna politika premošćavanja podjela

Predsjednik Demokratske Crne Gore, Aleksa Bečić, sastao se na Cetinju sa Vladimirom Pavićevićem, predsjednikom Crnogorske. Sastanku su prisustvovali i generalni sekretar Demokrata, Boris Bogdanović, i član Predsjedništva budvanskog odbora Crnogorske, Miodrag Čučka.

Lideri Demokrata i Crnogorske, Bečić i Pavićević, razgovarali su o aktuelnoj političkoj situaciji u državi. Saglasni su da je u današnjoj Crnoj Gori prijeko potrebna politika premošćavanja podjela, naročito onih koje se održavaju vještački i na štetu svih građana Crne Gore. Kako su istakli, u crnogorskoj politici je nacionalističke političke politike i poruke nužno zamijeniti posvećenim radom na stvaranju demokratske, savremene i moderne Crne Gore. Posebno je važno jasno i kontinuirano djelovanje ka unapređenju životnog standarda građana i uopšte daljem razvijanju socio-ekonomskih prava građana u našoj državi, saglasni su Bečić i Pavićević.

Posebna tema razgovora bila je Opština Budva, koja je danas primjer transparentnog, domaćinskog i odgovornog grada. Budvanska opština je, na čelu sa predsjednikom Opštine, Draganom Krapovićem, za nepune dvije godine vratila 25 miliona eura duga prethodne vlasti, a da se pri tome nije zadužila ni cent. Sa druge strane, Opština je u saobraćaj i infrastrukturu uložila preko milion eura. Posebno su naglasili i značaj koji za funkcionisanje budvanske opštine ima Crnogorska i to naročito kroz posvećeni rad prvog potpredsjednika Opštine Vladimira Bulatovića, koji je na tu poziciju izabran na predlog Crnogorke.

Pored toga, Bečić i Pavićević su evidentirali da se u budvanskoj opštini značajna sredstva ulažu u mnogobrojne infrastrukturne projekte od značaja za opštinu, život i rad građana. U prilog tome, naveli su otvaranje u septembru novog vrtića u TQ Plazi u Budvi, obezbjeđenje novčane nakade u iznosu od 300 eura za svako novorođeno dijete, kao i to da je Budva jedna od četiri crnogorske opštine koja je ove godine obezbijedila besplatne udžbenike za sve razrede osnovne škole.

Takođe, lideri Demokrata i Crnogorske razgovarali su i o mogućnostima dalje saradnje dvije partije. Polazeći od načela vladavine prava, slobodnog i pluralnog društva, funkcionišuće tržišne privrede, te ravnopravnosti i socijalne pravde, Bečić i Pavićević su dogovorili nastavak otvorene komunikacije predstavnika dvije partije u cilju osnaživanja demokratskih temelja crnogorske države i crnogorskog društva.

 

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Mojsije
Gost
Mojsije

Pa vicevima je toliko puta demantovanje sebe ,tako da se gradjani pitaju šta znači naziv Crnogorska!

DUKLJA
Gost
DUKLJA

Današnjoj Crnoj Gori je prijeko potrebna istina i samo istina jer ona odgovara samo državiotvornim građanim Crne Gore
i onda nema potrebe za nikakvim premošćavanjima.

z d
Gost
z d

Demonkratska i Gedžovanska. Braća rođena!

DUKLJA
Gost
DUKLJA

To su braća ko za braću pita.

Zoran
Gost
Zoran

Pavicevic je u koaliciji sa cetnicima.

rokenrola
Gost
rokenrola

Bravo Becicu samo naprijed!

a eeeee
Gost
a eeeee

Crnogorska pratija je prodata

Blek
Gost
Blek

Dudukljani tisina,ovo je Srpska zemlja bila i bice opet!

Velimir
Gost
Velimir

SASTALI SE STRASNI LJUDI,
DOGOVORILI STRASNE STVARI!
STO SU DOGOVORILI-NISTA!

Crnogorac
Gost
Crnogorac

Ovaj dvojac bi da premoste Crnu Goru i Crnogorsko more u srbiju! NIKAD VIŠE 1918.!!!

DUKLJA
Gost
DUKLJA

Izvini crnogorac,ali mislim da griješiš,oni bi Srbiju da premoste u Crnu Goru.

bandit
Gost
bandit

dje je momo istina

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

E ovakvi su nam glave došli 1918-e. Domaći Srbin, što se kune u Crnu Goru i Srpski Crnogorac, koji je ođe po zadatku ili iz ličnog interesa. No na vašu žalost, nema više onih Crnogoraca iz 1918-e i 1988-e. U glavu nam pamet ućeraste.

DUKLJA
Gost
DUKLJA

U božićne Blage dane ,Crnogorci Srbe brane,pod Ostrogom u planini Kralj Nikola Sabor čini ,oko njega svi glavari Crne Gore poglavari,Kralj Nikola tada reče ,CRNA GORA ,MRIJET NEĆE.

Send this to a friend