Politika

Bečić – Janković: Evropska unija neće biti kompletna bez zemalja Zapadnog Balkana

Predsjednik Skupštine Crne Gore Aleksa Bečić susreo se danas sa ambasadorkom Austrije u Crnoj Gori Anom Janković, koja je naglasila je da će Austrija nastaviti da pruža podršku Crnoj Gori u daljem procesu evropskih integracija i ponovila da Evropska unija neće biti kompletna bez zemalja Zapadnog Balkana.

“Uz izraze zahvalnosti na čestitkama predsjednika Nacionalnog savjeta Parlamenta Austrije povodom izbora za predsjednika Skupštine, Bečić je iskazao zadovoljstvo kontinuiranim kvalitetom odnosa dvije zemlje. Razgovor je, između ostalog, bio i prilika da sagovornici razmijene mišljenja o bogatoj saradnji dva parlamenta, uz obostrano očekivanje da će nastaviti intenziviranje partnerskih odnosa”, saopšteno je iz Bečićevog kabineta.

Osvrnuvši se na afirmativne poruke Austrije tokom predsjedavanja Savjetu EU, Bečič je iznio uvjerenje da će Austrija nastaviti da podržava integraciju Crne Gore u Evropsku uniju. On je upoznao ambasadorku sa spoljnopolitičkim opredjeljenjem nove parlamentarne većine i naglasio da privrženost evropskim vrijednostima nema alternativu.

“Ovom prilikom, razgovarano je o nastavku i značaju projekta Demokratskih radionica „Barbara Pramer“, kao i stručnom usavršavanju Službe Skupštine u Parlamentu Austrije.  Na sastanku je zaključeno da međudržavna saradnja ima prostora za unapređenje u brojnim područjima, prevashodno u dijelu kulture, turizma, infrastrukture i ekologije”, navodi se u saopštenju.

 

Send this to a friend