Politika

Bečić-Nagi: Crna Gora ostaje dosljedna evropskim integracijama

Predsjednik Skupštine Aleksa Bečić sastao se danas sa ambasadorom Rumunije u Crnoj Gori, Ferdinandom Nagijem.

Bečić ije stakao zadovoljstvo tradicionalno dobrim odnosima dvije prijateljske zemlje i iskazao zahvalnost na doprinosu Rumunije u procesu pristupanja Crne Gore u NATO, kao i integraciji u Evropsku uniju. Konstatujući da bilateralni susreti predstavljaju dobar okvir za razmjenu mišljenja o aktuelnim pitanjima, predsjednik parlamenta podsjetio je da u Crnoj Gori postoji jasan cilj i konsenzus oko evropskih integracija i da izvještaj Evropske komisije predstavlja dodatni podsticaj u tom pogledu.

Ambasador Nagi je iskazao posebno zadovoljstvo činjenicom da je Crna Gora postala dio Sjevernoatlantskog saveza tokom njegovog sedmogodišnjeg mandata.

Uz napomenu da je interes Rumunije da proces pristupanja Crne Gore Evropskoj uniji bude uspješno okončan u što skorijem roku, on je naglasio da će Rumunija i dalje biti prijatelj i partner Crnoj Gori.

Govoreći o prioritetima novog saziva Skupštine, Bečić je naglasio da je jedan od ključnih ciljeva afirmisanje parlamenta kao centralnog mjesta društveno-političkog života, u kojem će svi politički subjekti zajednički raditi na
postizanju dogovora oko pitanja važnih za budućnost Crne Gore.

Sagovornici su se saglasili da parlamentarna diplomatija može doprinijeti produbljivanju saradnje između dvije zemlje, u čemu će važnu ulogu imati buduća grupa prijateljstva.

Send this to a friend