Politika

Bečić: Nećemo sarađivati sa novim liderom SDP-a

Lider Demokrata Aleksa Bečić ocijenio je da je, nakon predaje Kotora DPS-u, krivicom SDP-a, opoziciji potrebno pročišćavanje. On je u intervjuu Televiziji Vijesti rekao da njegova partija, zbog izigranog povjerenja, neće sarađivati ni sa novim liderom Socijaldemokratske partije, dodajući da se ono ne može povratiti jednom kadrovskom promjenom i u kratkom periodu. Vjeruje da su protesti živi i da će se nastaviti, i poručuje da bez iole fer uslova, nema izbora naredne godine.

Bečić, koji je jedini kandidat za predsjednika Demokrata na stranačkom kongresu naredne subote, na pitanje da li će taj kongres donijeti nešto novo, odgovara:

“Naravno da hoće. Donijeće novu programsku ponudu, nove ideje, svježi kadar, još odlučniju i istrajniju borbu za ostvaranje naših ciljeva.”

Kako vidite dalje opoziciono djelovanje, u kontekstu činjenice da, nakon onoga što se desilo u Kotoru, nema zajedničkih sastanaka opozicije i pokreta Odupri se?

Nakon predaje Kotora DPS-u i rušenja Sporazuma o budućnosti od strane SDP-a, vidim potrebu opozicionog destilovanja ili pročišćavanja. Moramo konačno znati ko radi za građane, a ko radi za DPS, jer su me i sport i politika naučili da je bolje da u borbu idemo sa pet, koji su pravi, nego sa deset, od kojih će vas jedan opstruirati, a jedan izdati.

Da li ćete nastaviti saradnju sa SDP-ovim novim liderom, nakon što je Krivokapić najavio povlačenje?

Da li ste primijetili da je ijedan visoki funkcioner osudio predaju Kotora DPS-u od strane Ranka Krivokapića i njegovih saradnika? Naravno da ne. Dakle, nema saradnje zbog višedecenijskog izigranog povjerenja, koje se ne može povratiti jednom kadrovskom promjenom, već konkretnim djelima i potezima u dužem vremenskom periodu

Da li su protesti mrtvi, kao sto to tvrdi vlast, i da li ce Demokratska Crna Gora nastaviti proteste sa Demosom i Crnogorskom?

Ne, nijesu mrtvi. I energija protesta i broj protestanata u odnosu na ukupan broj stanovnika i u poređenju sa nekim regionalnim ili evropskim protestima govore da je to na zavidnom nivou. Kondiciono smo spremni za maraton koji sam siguran da DPS ne može da istrči do kraja.

Da li vjerujete u slobodne izbore 2020, ili je vjerovatnije da će ih opozicija bojkotovati?

Slobodni izbori su mogući samo u slobodnoj Crnoj Gori. Dok god je DPS-a, ona će biti u kandžama onih koji gutaju slobodu. Dakle, ili iole fer uslovi za izbore 2020, ili nema izbora.

Kako vidite prvostepenu presudu u slučaju poznatom kao ‘Državni udar’?

Sve dok Svetozara Marovića i druge kriminalce ne vidimo iza rešetaka, svaka presuda svim političarima će biti politička. Tek kada se oslobode institucije i kada zaživi slobodna Crna Gora, imaćemo presude u ime narada i u korist naroda. Ne vjerujem institucijama, posebno kada presuđuju političarima jer ih upravo izriču političari.

44

avatar
1000
41
3
0
 
35
DUKLJAB. DFilip Blok 5Stari kontrasLexy
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
DUKLJA
Gost
DUKLJA

PREDSJEDNIK PLAGIJATOR,GRAKONAČELNIK KOTORA DRŽAVLJANIN SRBIJE,KOPRIVICA NESHVAĆEN,BOGDANOVIVIĆU NIJE JASNO I NE ZNA O ČEMU SE RADI,PARTIJU U POKUŠAJU, VODE NESHVAĆENI.

DUKLJA
Gost
DUKLJA

POBRO,NIMALO MI NIJESI DOBRO.

B. D
Gost
B. D

SDP je bio zirant i garant opoziciji da ce postovati ustav CG i da nece dovoditi u pitanje njene interese put u EU! Bez SDP i takvih partija bicete vjecna opozicija!

Filip Blok 5
Gost
Filip Blok 5

Bas su se u SDP-u nasjekirali jutros zbog ovoga Becicevoga, evo hitni sastanci. A bjezi budalo, kad te SDP otrese ostacete bez vlasti i u Herceg Novi i u Budvu, pa mozes pod ruku sa Borisom.

Stari kontras
Gost
Stari kontras

Naravno da necete.
Ali zato ste u TUZI na vlast sa Bosnjackom strankom.

Lexy
Gost
Lexy

Imate DF, bas vas briga🤣

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Niste trebali ni sa starim

Mne
Gost
Mne

Pa normalno da necete vi sa crnogorcima becicu !!
Taman ti palo da polemises

Sime
Gost
Sime

Becicu izbaci sdp iz vlasti u novi inace nemoj mnogo pricat!!!!

Milos
Gost
Milos

Ima li iko pismen da ovoga unisljenog mediokritera uzima za ozbiljno?

dupli lav
Gost
dupli lav

“Lider”, ha, ha, ha, bez kapi mudrosti, a samouvjeren, pun, koga drugog, nego sebe, nevaspitan do bola…
Niko nije toliko neinteligentan da bi ozbiljmo podrzao ovo mladunce lava, koje izaziva smijeh svojom neuravnotezenoscu.
Sve bi bilo uredu da ne vodi naivne ljude u CISTU ZABLUDU.
Ja znam ovaj narod – Aleksa nema harizmu pobjednika ni u cemu. Budite sigurni.

Ogledalo.
Gost
Ogledalo.

Citao sam tvoj program. Posrbljavanje u zavijenoj formi. DPS trci maraton tri decenije, vi ih ne mozete prestici nikada. Posebno ne kada ne saradjujete sa procrnogorskom opozicijom kao sto je SDP.

Jaok
Gost
Jaok

Evo ga ovaj iz one takozvane “prave opozicije,, ciji je stav da su sve politicke partije korumpirane, i da je samo njegova partija i njegova opcija – prava.

Edo
Gost
Edo

Politički amater

Humor
Gost
Humor

Smijesna faca. Ko iz komedija, samo sto on ozbiljno pozira.

Send this to a friend